Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 8.09.2019 o 15:48, czesio200 napisał:

Panowie co sądzicie o takiej przyczepie dla rolnictwa? Wiem, że sztywna, ale to dla mnie nie problem. Można coś takiego kupić w rozsądnej kasie i mieć kawał przyczepy. Nie da sie tego pewnie zarejestrować jako rolniczą więc opłaty ciut większe. Poduszki zamiast resorów to też już jakiś - bo musi być sprawne wszystko w przyczepie, aby powietrze stale nie schodziło.

https://allegro.pl/ogloszenie/przyczepa-burtowa-krukenmeier-bpw-super-stan-8436217778

Podejrzewam że chcesz taka przyczepę do worzena  beli?? Orientowałeś się ile kosztuje ubezpieczenie, bo coś czuję że w cenie ubezpieczenia takiej przyczepy ogarniesz opłaty dwóch rolniczych ?

Opublikowano

Właśnie takie opony to duży plus bo się nie zapadają tak szybko na mokrym terenie 

Opublikowano
44 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Właśnie takie opony to duży plus bo się nie zapadają tak szybko na mokrym terenie 

Pier****sz pan i tyle. 

Te opony są dobre na asfalt a po polu stawiają taki opór że ciągnik nawet z pustą ma co robić. 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

mam takie opony w HLce i takie kity to komuś innemu wciskaj ☺️ lzej idzie d-47 na 20tkach która rżnie po osie niż ta jak tylko opony wejdą w łąke ....
lekko błoto złapią to od razu sie zatrzymują i przyczepa jedzie jak na sankach

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

Pier****sz pan i tyle. 

Te opony są dobre na asfalt a po polu stawiają taki opór że ciągnik nawet z pustą ma co robić. 

Jak przyczepę ciągniesz jakimś pierdkiem to faktycznie ciężko ma na pusto. Dwunastką ciągam przyczepę 12t z oponami tirowskimi i nie ma problemu żeby nie dawał rady, fakt jak napierniczysz ziemi to i 150kucy nie da rady. Więc nie pierol jak nie masz do czynienia z takimi oponami.

24 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

mam takie opony w HLce i takie kity to komuś innemu wciskaj ☺️ lzej idzie d-47 na 20tkach która rżnie po osie niż ta jak tylko opony wejdą w łąke ....
lekko błoto złapią to od razu sie zatrzymują i przyczepa jedzie jak na sankach

No popatrz Twój wszechmocarny fetor noe daje rady z HLką. Śmiem twierdzić że to nie wina opon tylko Zetor ma za mało kucy

Opublikowano

Czyli mam rację. 😎

12 ton to i pierdek powinien pociągnąć a nie tylko kloc. 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jak przyczepę ciągniesz jakimś pierdkiem to faktycznie ciężko ma na pusto. Dwunastką ciągam przyczepę 12t z oponami tirowskimi i nie ma problemu żeby nie dawał rady, fakt jak napierniczysz ziemi to i 150kucy nie da rady. Więc nie pierol jak nie masz do czynienia z takimi oponami.

No popatrz Twój wszechmocarny fetor noe daje rady z HLką. Śmiem twierdzić że to nie wina opon tylko Zetor ma za mało kucy

no to dziwne że z innymi przyczepami na balonówkach i 20tkach daje rade ;)
na d-47 10 zwijek sianokiszonki, przyczepa siedzi po osie i nawet za wiele nie zadrapał a wyciągnął ją z łąki ;) HLka z 9 zwijkami i opony tylko siedziały w łące, felgi były nad łąka i już nawet jej nie ruszył ;)
jechałem boczną drogą asfaltem na którym było troche piachu podczas deszczu i co ? koła od razu sie zatrzymały i zrobiły sie sanki ... dodam że na przyczepie było 14 zwijek na kiszonkę także dociążona była

Opublikowano
debrzyna napisał:

No i jest identyczna tylko jeszcze z towotnicą za 37 do 54 Nawet to samo zdjecie wstawione co u Chińczyka Nie wiem tylko co jest za 37 a co za 54    https://pl.aliexpress.com/item/33022633513.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78d91f424plW9U&algo_pvid=82aed652-1bf8-41da-bec0-79adc18d5190&algo_expid=82aed652-1bf8-41da-bec0-79adc18d5190-4&btsid=d86b1599-5dbf-451c-a7a2-7fcdac91ffea&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53

Pewnie za 54 to razem z tą bronią jądrową co jest w opisie. A tak na serio to za taką kase to też bym spróbował tylko ciekawe kiedy to by przyszło.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, PRIMO napisał:

Czyli mam rację. 😎

12 ton to i pierdek powinien pociągnąć a nie tylko kloc. 

Jeszcze napisz że przyczepę 12T ciągasz 330😂

44 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

no to dziwne że z innymi przyczepami na balonówkach i 20tkach daje rade ;)
na d-47 10 zwijek sianokiszonki, przyczepa siedzi po osie i nawet za wiele nie zadrapał a wyciągnął ją z łąki ;) HLka z 9 zwijkami i opony tylko siedziały w łące, felgi były nad łąka i już nawet jej nie ruszył ;)
jechałem boczną drogą asfaltem na którym było troche piachu podczas deszczu i co ? koła od razu sie zatrzymały i zrobiły sie sanki ... dodam że na przyczepie było 14 zwijek na kiszonkę także dociążona była

A w tej bajce były smoki?? Przyczepę zarytą po oś ciągnął bez niczego a biedny z inną nie dał rady bo opony blokowały....a może zetorek ujawnia swoją ukrytą moc jak zaczyna się sytuacja bez wyjścia 🤣👌

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jeszcze napisz że przyczepę 12T ciągasz 330😂

Nie C-330 tylko T25A jak by co. 😎

Opublikowano (edytowane)

A co to za różnica ile lat jeżdżę??😄😂 przyczepę 12t mam od 4 lat. A wcześniej te samą przyczepę ciągał kilka lat Ursus 5714 A że była za duża do niego to kupiłem. Rocznie przewale przyczepami 150-200t obornika plus zboże, wozenie słomy i uwierz mam porównanie do d47 czy hlki. Nie chce wywołać gofno burzy ale takie są moje spostrzeżenia

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

co mnie obchodzi jakie ty masz przyczepy ;) ja sie pytam ile masz przyczep na kołach tirowskich ☺️ 3 lata ciągam na takich kołach i takie kity to możesz sąsiadom wciskać ;) a jeszcze dosyć sporo bo jeszcze sąsiadom pomaga sie zwozić zwijki

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

co mnie obchodzi jakie ty masz przyczepy ;) ja sie pytam ile masz przyczep na kołach tirowskich ☺️ 3 lata ciągam na takich kołach i takie kity to możesz sąsiadom wciskać ;) a jeszcze dosyć sporo bo jeszcze sąsiadom pomaga sie zwozić zwijki

Teraz sezon wietrzny to i kontówką idzie protektor w poprzek pogonić.Albo jaką siekierką😵,no a pilarkąO.o. W maluchu była kontówecza,i po śladzie każdy wiedział kto pojechał Zawsze jeszcze trochę człowiek podjeżdził puki nie zaczął liści zbierać😕9_9😜

Opublikowano
16 godzin temu, jahooo napisał:

Niestety znam

Dłużnik mój 

15 godzin temu, igor10246 napisał:

Mam i generalnie jest ok,na minus to  że nie do każdej kalamitki dojdziesz

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

Niestety znam

Dłużnik mój 

Już nie długo , bo mtz sprzeda i będzie się cieszył kasą 😊 albo prędzej nie 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v