Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

czemu czesci? ja bym go jeszcze pouzywal do c330. to swietne siewniki. i trawe szlo by tym podsiac.

Wiem że świetne, ale w tym akurat jest dość sporo do naprawy

• AgroTeam
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

a co go boli?

Z tego co widzę to na pewno rurki ale co jeszcze cholera wie jak to tak wygląda. Do ceny z licytacji dodaj jakieś 1000-1300 i tyle kosztować będzie on w PL

Opublikowano (edytowane)

Potrzebuję wymiary stanowisk dla krów jak w ogłoszeniu na pierwszym zdjęciu, nie mam gdzie samemu zmierzyć. Chodzi dokładnie wysokość od podłogi do kolanka i wymiar pomiędzy wygrodzeniami tam gdzie krowa ma dostęp do korytarza paszowego. Nie piszcie mi tylko że się nie opłaci robić bo mam materiał i chcę go spożytkować. ;) 

https://www.olx.pl/oferta/stanowiska-dla-bydla-krow-opas-wygrodzenia-agrafki-poidla-dojarka-CID757-IDB1n1g.html#0d166948e7;promoted

Edytowane przez Shogun
Opublikowano

Te rury przeciw podżeraniu to sobie odpuść. Największe gówno i wyłudzenie pieniędzy. Nie spełnia to nawe w 1% swojej funkcji a tylko krowie  utrudnia często wstawanie jak za blisko się położy i przygrzmoci łopatką w tę rurę. 

Opublikowano

No właśnie nie mam do czynienia z tym, u mnie jest rura na górze ale tez nie spełnia zadania. ;) Dodatkowo nie ma żadnych przegród miedzy krowami i niektóre sie bodą, nie dopuszczają do korytarza paszowego, chcę to przerobić, dodatkowo płytki na ściany i taki grubszy remont. Dlatego pasuje zrobić od razu dobrze.

A jak by zrobić szerzej? Bo generalnie wygrodzenia planuję zrobić podobnie ale bez tych rur pionowych. Bo rura podciśnienia i woda idzie na belce od konstrukcji stropu. przez co te pionowe rury są mi zbędne. Myślałem zrobić jedynie takie odwrócone U przy korytarzu paszowym i przegrody pomiędzy stanowiskami by się nie bodły.

Opublikowano

Pokaż dokładnie o które wygrodzenie chodzi, bo w aukcji są różne. Nic bym nie wstawiał przy żłobie co ograniczałoby im ruch. Co byś nie zrobił to będą sąsiadce podjadać. Niech tylko któraś kiedyś jakiejś kulawki dostanie np wrzód w racicy to pogorszy jej wstawanie wtedy różne rzeczy się dzieją. U mnie 2 krowy rozwaliły staw kolanowy jak przywaliły w rurę między legowiskami, bo te kolano jest za długie. Często też kładąc się wciskają się żebrami pod rury i robią się guzy na żebrach. Krowy mam z reguły spokojne i nie dawałbym żadnych rur między stanowiskami. Jak masz strop to dałbym szeroki gumowy pas od legowiska do sufitu. Rolę spełni taką samą. Jeśli chcesz jednak wygrodzenia to takie coś. Niby stary typ, ale najmniej kontuzjogenny.

https://www.mitumi.pl/akcesoria-dla-zwierzat/stanowiska-ocynkowane-dla-bydla-krow-wygrodzenia-dla-krow-maty-legowiskowe

Rura z dala od kanału to mnie narażona na korozję i z dala od krowich żeber i kolan.  Minus taki, że materac musisz wycinać. Możesz ewentualnie nie dawać tych rur w beton między legowiskami tylko zrobić odwrócone C i przyspawać do pionowej rury. Patrząc z boku to coś takiego |]. 

Wtedy masz wolną przestrzeń na logowisku, rura między legowiskami nie zgnije od gnoju i możesz położyć długi materac bez cięcia na rury.

Opublikowano (edytowane)

To właśnie takie chce zrobić, tylko będą bez tych długich rur pionowych, chodzi o wysokość przegrody przy korytarzu paszowym i szerokość dla krowy pomiędzy tymi przegrodami. 

Na zdjęciu zaznaczyłem potrzebne wymiarystanowiska_ocynkowane_dla_byd__a_kr__w_wyg-1559196113-1000-e.jpg.cb3f86d43588c23df3ecfbd8c4253952.jpg

Edytowane przez Shogun
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, igor10246 napisał:

jak to się sprawuje 

Pewno dobrze ale cena mogłaby nie przekraczać 50 

No i jest identyczna tylko jeszcze z towotnicą za 37 do 54 Nawet to samo zdjecie wstawione co u Chińczyka Nie wiem tylko co jest za 37 a co za 54   

https://pl.aliexpress.com/item/33022633513.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78d91f424plW9U&algo_pvid=82aed652-1bf8-41da-bec0-79adc18d5190&algo_expid=82aed652-1bf8-41da-bec0-79adc18d5190-4&btsid=d86b1599-5dbf-451c-a7a2-7fcdac91ffea&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53

Edytowane przez debrzyna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v