Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

To raczej powinno trafić do kategorii HUMOR

Chciałem przeprosić właścicieli ,,Władków'' za nie trafną wypowiedż kolegi wyżej. Nie wszczynajcie powstania😐🙏

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, kizak napisał:

Chciałem przeprosić właścicieli ,,Władków'' za nie trafną wypowiedż kolegi wyżej. Nie wszczynajcie powstania😐🙏

Chodzi o właścicieli władków czy wacków?😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Agrest napisał:

Toż to chyba poślad. Mtn 25,5 g pszenica Formacja. Wystarczy 80kg/ha. Ktoś miał tą odmianę?

https://www.olx.pl/oferta/kwalifikowany-material-siewny-pszenica-ozima-formacja-c-1-kwalifikat-CID757-IDBirIA.html

W tym sezonie takiego kwalifikatu pełno, w niedzielę na wystawie jak zobaczyłem melomana c1 to mój na 5-6 klasie w porównania do tamtego perła

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Chyba coś u gościa kupię bo koszt zasiewu wyjdzie znikomy. Może jeszcze pszenżyto probus wezmę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Toż to chyba poślad. Mtn 25,5 g pszenica Formacja. Wystarczy 80kg/ha. Ktoś miał tą odmianę?

https://www.olx.pl/oferta/kwalifikowany-material-siewny-pszenica-ozima-formacja-c-1-kwalifikat-CID757-IDBirIA.html

kupiłem formacje w zeszłym roku, z Żuław.

i tam ziarno było bardzo grube i ciężkie. Grubo ponad 50 gram.

Nie powiem ci dokładnie ile, ale musiałem siac ponad 200kg, zeby zachowac norme.

Także te 25, to jest mega poślad.

Ale odmiana dobra, ładnie mi plonowała, dość zdrowa. SIeje ja ponownie na czesci areału.

Opublikowano

PAmietam jednego roku, jak jeszcze ja nie gospodarzyłem tylko ojciec tez kupiliśmy z chemirolu bodajże pszenicę, ktora wyglądąła jak poślad.

Ojciec otworzył jeden z worków, spojrzał na ziarno i stwierdził, ze takiego czego nie bedzie siał- oddajemy.

Przyjęli bez robienia problemów, ale pamietam, ze z ciekawosci wziałem z tego otwartego worka dosłownie garść i zasiałem w oznaczonym miejscu.

Pszenica wyrosła i wyglądała ładnie.

WIec tak, może nie na jakis ogromny areał, ale na powiedzmy 10 czy 15% ogółu uprawianej pszenicy nie miałbym oporu wziac takiego materiału i zasiac.

Opublikowano
44 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@soltys48 jaki wymiar masz tych drzwi i ile cię to wyniosło? Ja muszę takie coś zasłonić,mi nie przeszkadza ale teść chce to niech płaci 😂

received_498680460686871.jpeg

Od szczytów dwie bramy o wym 4.8x5.4m

I 2 bramy 4.5x4m

Wszystko na gotowo 2 tyś 

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Od szczytów dwie bramy o wym 4.8x5.4m

I 2 bramy 4.5x4m

Wszystko na gotowo 2 tyś 

Dzięki😀 u mnie 6x4,3. Teraz pytanie czy znajdę jakąś porządna firmę w lubelskim co się tym zajmuje a najlepiej w moim powiecie i ościennych 😀

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Dzięki😀 u mnie 6x4,3. Teraz pytanie czy znajdę jakąś porządna firmę w lubelskim co się tym zajmuje a najlepiej w moim powiecie i ościennych 😀

Te chłopaki co u mnie robili zrobią i wyślą tylko musiałbyś dokładnie wymierzyć

Opublikowano
3 godziny temu, rafal4610 napisał:

@jahooo masz lejki? Ile byś chciał?

mam, tylko nie wiem ile jest w dobrym stanie

nowy kupowałem jakiś czas temu za 49zł, zaproponuj coś, kilka mogę odsprzedać (rozumiem, że chodzi ci o te rury teleskopowe)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v