Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Nie zapominaj że moje okolice to duże fermy drobiarskie, 30t po 700 sprzedał zresztą jak co roku sprzedaje na kurnik. Ja jeszcze żyta nie sprzedawałem, wszystko na kupie narazie czeka

to będę wiedział gdzie w przyszłości pytać, puki co nadwyżki pszenicy sprzedane, a to co w silosach to niech czeka. gorzej z żytem bo stoi nieskoszone a ja szukam odbiorcy

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nie to że coś, ale w takim przypadku to mogę powiedzieć że u nas pszenica po 1000/t, po tyle właśnie brat sprzedaje w Warszawie pszenicę gołębiarzom, na kilogramy co prawda, ale jak dobry dzień to i 100kg rozkiluje

To ja tak samo handluje z kilkoma i sam też mam takie hobby jak gołębie , biorą jęczmień i pszenice z domu po 90 zł . i to sporo tego w ciągu sezonu najlepsi 1200 kg kupią😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

o, skoro już zeszło na temat gołębi. Może mi ktoś racjonalnie wytlumaczyć do czego się to hoduje? Mam sąsiada, który trzyma chyba z 30 sztuk jak nie lepiej. No i od lat nie potrafię znaleźć powodu, dla którego warto mieć te ptaki. No może poza tym, że ma od nich pomiot. Na całej długości dachu w stodole. :D Sieje pół hektara pszenicy, kosi to kombajnem. Jest za te szkodniki jakaś dopłata czy co? Czy to poprostu pi***lec w głowie ich właściciela?

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano

Bananek to żaden pierdolec 😃 sam kiedyś miałem kilka /kilkanaście hobby jak każde inne ktoś powie to samo o wędkarzach że siedzi godzinami bezczynnie albo wariaci na motorach inny po nocach ogląda filmy można by tak wymieniać bez końca

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Bananek napisał:

o, skoro już zeszło na temat gołębi. Może mi ktoś racjonalnie wytlumaczyć do czego się to hoduje? Mam sąsiada, który trzyma chyba z 30 sztuk jak nie lepiej. No i od lat nie potrafię znaleźć powodu, dla którego warto mieć te ptaki. No może poza tym, że ma od nich pomiot. Na całej długości dachu w stodole. :D Sieje pół hektara pszenicy, kosi to kombajnem. Jest za te szkodniki jakaś dopłata czy co? Czy to poprostu pi***lec w głowie ich właściciela?

Są dwa kierunki hodowli , gołębie ozdobne które mają ładnie wyglądać i cieszyć oko lub pocztowe w profesjonalnych hodowlach jako gołębie sportowe do wyścigów tak zwane popularnie "lotowanie" . to tak w skrócie 😏 . ogólnie hobby jak każde inne, i nie są to szkodniki 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

Nie da się tego wytłumaczyć,po prostu lubi  i tyle.

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Są dwa kierunki hodowli , gołębie ozdobne które mają ładnie wyglądać i cieszyć oko lub pocztowe w profesjonalnych hodowlach jako gołębie sportowe do wyścigów tak zwane popularnie "lotowanie" . to tak w skrócie 😏 . ogólnie hobby jak każde inne

to u sąsiada jest jeszcze trzeci kierunek: gołębie produkujące pomiot na dachu stodoły :D 

6 minut temu, slawek74 napisał:

Bananek to żaden pierdolec 😃

i tyle mi wystarczy :D 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

to u sąsiada jest jeszcze trzeci kierunek: gołębie produkujące pomiot na dachu stodoły :D 

i tyle mi wystarczy :D 

No takie potocznie na podwórkach też się zdarzają😏 A tyle potrafią kosztować te szkodniki jak je nazywasz https://www.radiopiekary.pl/wiadomosci/

Ps . może to alternatywa dla tanich byków 😀

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Z tych szkodników są 3 plusy dodatnie : Jastrząb ma mięso, wiatr pierze a gospodarz gówno świeże. 😝

Opublikowano

Do mnie od 4 latpod  koniec marca-początek kwietnia przylatuje jeden biały gołąbek. Podkarmię go trochę zbożem i po 2 tygodniach leci sobie dalej. Pewnie jakiś pocztowiec ale dokładnie to nie wiem :D 

Opublikowano

Mój szwagier ma że 100 tych latających skurw..... Na podwórku nawet piwa nie można wypić bo latają nad głową. Jak mu żona zrobi awanturę i to kilka sprzeda, ale nie raz  jakiegoś złapie to się nowe namnożą i niby sprzedaje a i tak ma coraz więcej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

do jedzenia, smaczne są ;) kilka razy jadłem

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Są dwa kierunki hodowli , gołębie ozdobne które mają ładnie wyglądać i cieszyć oko lub pocztowe w profesjonalnych hodowlach jako gołębie sportowe do wyścigów tak zwane popularnie "lotowanie" . to tak w skrócie 😏 . ogólnie hobby jak każde inne, i nie są to szkodniki 😊

i jeszcze zwykłe dachowce np. na obiad

Opublikowano
29 minut temu, Partyzant85 napisał:

Do mnie od 4 latpod  koniec marca-początek kwietnia przylatuje jeden biały gołąbek. Podkarmię go trochę zbożem i po 2 tygodniach leci sobie dalej. Pewnie jakiś pocztowiec ale dokładnie to nie wiem :D 

Wczoraj był u mnie taki biały. Kiepsko karmisz, bo chudy i mały. Sąsiad też ma te gruchacze, ale w głowie trochę niepokolei. 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Ja bym do tego dorobił jakąś wyznaniową teorię, jak mówisz że marzec-kwiecien to tym bardziej przed Wielkanocą i trzepał kasę jak w Licheniu albo Częstochowie

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Wczoraj był u mnie taki biały. Kiepsko karmisz, bo chudy i mały. Sąsiad też ma te gruchacze, ale w głowie trochę niepokolei. 😂

Oj zdążają się głupie .. u nas ostatnie gołębie jakie były to były porozjeżdżane ... Jak samochód z mlekiem przejechał to tylko plama została 😅

Opublikowano

O sąsiada chodziło, że brakuje mu kilku klepek nie gołębiom.

Opublikowano

Panowie, nie walają się komuś po garażu panewki drewniane do talerzówki firmy Bury? 

Opublikowano
6 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Kiepsko karmisz, bo chudy i mały.

Widocznie swoje przeleciał i schudł :D

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

To takie samo hobby jak inne,sam kiedyś miałem sporo ozdobnych i planuje do tego wrócić-nie ze wszystkiego można mieć zysk

Wuja trzyma pod 200 pocztowych

Opublikowano (edytowane)

Sołtys ma racje ,hobby przecież do cholery nie jest dla zysku. A jakie rasy ozdobnych preferujesz?

16 minut temu, soltys48 napisał:

To takie samo hobby jak inne,sam kiedyś miałem sporo ozdobnych i planuje do tego wrócić-nie ze wszystkiego można mieć zysk

Wuja trzyma pod 200 pocztowych

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v