Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś też tak odpalalismy, to dobrze że kumpel miał przy romecie bak drutem uwiązany, bo zapaliła nam się benzyna pod gaźnikiem, i cały Romet by poszedł z dymem, ale wyrwał bak i wyrzucił... do lasu....

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 2
Opublikowano

Kurna . Myślałem że tylko ja na takie durne pomysły wpadałem . :P

Opublikowano

Kiedyś internetów nie było . Sam człowiek musiał wymyślić .

Opublikowano
45 minut temu, Bananek napisał:

filtry

Filtr jest na zewnątrz bezpośrednio umocowany do pompy, czysty.

Ciągnik z 87 roku u mnie około 15 lat. Od zakupu miewał przypały że po dłuższym postoju pompa nie załapywała. Sądziłem sobie w ten sposób że zostawiłem ramiona w górze. Przed uruchomieniem opuszczałem o kilkanaście cm i paliłem. I tak trybiło, aż do teraz.  

Opublikowano

A może się smok w skrzyni zajebczył syfem i nieprzepuszcza oleju. 

Niema jak kiedyś były imprezy. Pamiętam jak jak dziś imprezy w Ekwadorze. 6 razy tam byłem a miałem 300 kilometrów na imprezę to były czasy a nie jak teraz młodzież niepotrafi się bawić jak się nie naćpa

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

To tak jak i ja, taki trochę drewniany jestem...

Brat Ty to raczej metalowy jak drewniany😉

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Cieszę się że nie przyszło mi imprezować w takich czasach 😏 wódka pita z klosza kierunkowskazów... ble ohyda

Grunt żeby była

3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Kurna . Ty razem ze mną chyba bywałeś . :P👍

No z tą ręką to niekoniecznie🤪😉

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Ojcowym Kangoo którym miałem jechać oczywiście tylko do kumpla jeździło się wszędzie, nawet w 12osob

Zetorem chyba w  ośmiu,jeden kierował drugi sprzęgło wciskał

• Haha 1
Opublikowano

Też tak pomyślałem, więc podałem powietrze w stronę skrzyni. Nie wiem czy to było mądre posunięcie, ale zrobiłem. Liczyłem na choć częściowe odblokowanie, ale nie pomogło.

A czy przy pustych rurkach doprowadzających olej pompa sama odpowietrzy układ i zaciąganie olej, czy trzeba zalać filtr i rurki olejem?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Z plastiku pić??? 😏

z plastiku to jeszcze ;) byle nie z kubków styropianowych ... raz mieliśmy to dna sie porozpuszczały i trzeba było szybko pić żeby za dużo nie uciekło 😂

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

podałem powietrze w stronę skrzyni. Nie wiem czy to było mądre posunięcie, ale zrobiłem.

niezbyt madre. jesli nie odkreciles korka wlewu oleju to mogles wyprzec uszczelniacz. olej powinien swobodnie naplywac do rury zasilajacej pompe. przynajmniej do wysokosci poziomu oleju w skrzyni.

Opublikowano

Coś Ty tam wlał ? Rozpuszczalniku się nie pije . 😝

2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

z plastiku to jeszcze ;) byle nie z kubków styropianowych ... raz mieliśmy to dna sie porozpuszczały i trzeba było szybko pić żeby za dużo nie uciekło 😂

Opublikowano
12 minut temu, tobi866 napisał:

Brat Ty to raczej metalowy jak drewniany😉

Może i tak. Tańczyć nie umiem niestety, i moja żona na tym cierpi, bo i umie i lubi, więc albo ją inni obtancowują albo musi siedzieć...

• Haha 1
Opublikowano

A no widzisz 😂 i wtedy nauczyliśmy sie że wódka rozpuszcza kubki styropianowe ... a w szkole nas nigdy tego nie nauczyli :ph34r:

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Coś Ty tam wlał ? Rozpuszczalniku się nie pije . 😝

Opublikowano

Kumpel przywiózł na imprezę swoje wino zakorkowane w butelce. Nie przewidział że jest za młode i po jeździe motorem się wzburzy. Zostało na dnie że 2 setki w sumie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

niezbyt madre. jesli nie odkreciles korka wlewu oleju to mogles wyprzec uszczelniacz. olej powinien swobodnie naplywac do rury zasilajacej pompe. przynajmniej do wysokosci poziomu oleju w skrzyni.

Korek odkręcony, powietrze miało ujście.

Rura zasysająca umocowania jest wysoki, wyjście z bloku ma na wysokości tuż pod górnym mocowaniem ramion podnośnika. To wyjście jest powyżej poziomu pompy. Tak na oko to że 30-40cm olej musi być podciągnięty że skrzyni w górę by móc dalej spływać w dół.

Opublikowano

Kiedyś matka zrobiła nalewkę z malin na spirytusie,najpierw wypilismy z kumplem nalewkę a potem te maliny z dna butli na talerz, dużą łyżkę od zupy i do przodu..... Ależ to kopalo😋

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Korek odkręcony, powietrze miało ujście.

Rura zasysająca umocowania jest wysoki, wyjście z bloku ma na wysokości tuż pod górnym mocowaniem ramion podnośnika. To wyjście jest powyżej poziomu pompy. Tak na oko to że 30-40cm olej musi być podciągnięty że skrzyni w górę by móc dalej spływać w dół.

Jak nie zasysa to ciągnie lewe powietrze lub pompa lipna. Może ktoś źle ją złożył? Nowa sprawna sama zassie olej, nic nie trzeba odpowietrzać. Masz możliwość sprawdzić mankmetrem wyjścia hydrauliczne czy daje jakiekolwiek ciśnienie?

Doczytałem, że już na starej nie działało. Przewód ssący możesz wyjąć i sprawdzić czy nie ma nieszczelności? Być może w rozdzielaczu zablokowało zawór przelewowy. Rozdzielacz w plecaku schowany? Możesz wpiąć na wyjściu  pompy przewód i podłączyć bezpośrednio pod coś jak np wywrotka?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kumpli dziadek kiedyś wino ukrecil, i czekał aż mu dojdzie, czekał, i czekał, a na koniec to mu tyle zostało co gąsior umył.... Wszystko mu żeśmy podebrali

cza mu było czerwonej oranżady nalać zamiast wina :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v