Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dlaczego ma ktoś moją próchnicę z pola brać za darmo?

Kilka lat temu dałem się ubłagać gościowi żeby sprzedać mu słomę. Policzył 8 zł za 120cm w zamianie za obornik. Więcej na taki układ nie pójdę. Z resztą gość dziaduje jak może. Wszędzie po prośbie, już kilka lat wisi mi tysiaka z pożyczki plus kasa za kilka ton ziemniaka i kilkanaście ton dyni. A cena transakcji to całe 10gr/kg. Bydła około setki i ciągle brak na długi.

Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

Machnalbym na te słomę ręką, na spalone paliwo też, jeszcze poszedłbym wyciął swój sznurek z belek, i zostawił takie kopy na polu, niech se radzi

W czasach kiedy motocykle mają dużo ponad litr pojemności i często ponad 100KM aż głupio stracić życie na emzetce

140 szła....bardziej bym rzekł że w czasach gdy motocykle pędzą po 300km/h wstyd jechać 80.... a niestety opony, zawieszenie, hamulce bardziej jak w komarze niż jakimś gsx-r

• Like 1
Opublikowano

U mnie na Podlasiu słoma droga bo robią podkład pod pieczarki,dla krów na podsciał i dużo suszarni do kukurydzy jest na słomę.Ogólnie brakuje zimą belka sipmy 55zł.

Opublikowano
45 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Z tą słoma to najlepeij tak niech sobie weźmie kto kolwiek nawet za darmo byle wziął.

z takim podejściem długo pól w dobrej kulturze nie utrzymasz,chyba że masz ukraiński czarnoziem

Opublikowano

Na podlasiu,tam wysoko,kupuje się słomę po 80 za sztukę , ale co za flaki przywiozą to nie wiesz,i belki z każdej wioski pies. Tak że się nie obrażajcie jak powiem,macie okazję wyrwać grosza  , ile się da od krowiarzy..U nas w zeszłym płacili po 50 zł,za belkę,z pola,i nie było. Oczywiście prasowanie kupującego. Ale w sumie w dobrym roku gdyby ktoś ,nie znajomy, zaproponował  kupno belki po 40 zł z moim prasowaniem,poszła by sieczkarnia w kombajnie.  Tam jest za dużo ,,dobra'',i to już trzeba dokupić i dać polu.

• Like 2
Opublikowano

To ja w łódzkim płacę 8-10 zł za bele 120 i sam zwijam 

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

140 szła....bardziej bym rzekł że w czasach gdy motocykle pędzą po 300km/h wstyd jechać 80.... a niestety opony, zawieszenie, hamulce bardziej jak w komarze niż jakimś gsx-r

Wg licznika nawet więcej poleciała. A co do prędkości i ile wstyd jest jechać- szef ma fazera 1000 od 10 lat, i ostatnio mówił że nigdy jeszcze nim na full nie poleciał. Rozsądne podejście, mieć ponad 140KM pod d*pą na dwóch kołach i nie dać się ponieść fantazji żeby choć raz go sprawdzić, przez tyle lat, szacunek

2 godziny temu, Agrest napisał:

Z resztą gość dziaduje jak może. Wszędzie po prośbie, już kilka lat wisi mi tysiaka z pożyczki plus kasa za kilka ton ziemniaka i kilkanaście ton dyni. A cena transakcji to całe 10gr/kg. Bydła około setki i ciągle brak na długi.

Sam mam kilku takich od których pieniędzy już nie odzyskam, co nie zmienia faktu że raz w miesiącu przypominam się SMSem, żeby i oni o mnie pamiętali. No i może żeby zbyt beztrosko nie żyli.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

raz w miesiącu przypominam się SMSem, żeby i oni o mnie pamiętali. No i może żeby zbyt beztrosko nie żyli.

No to co miesiąc otrzymujesz duchowe wsparcie i życzenia długich lat życia w zdrowiu i dostatku.😁

Ja chyba 3 lata temu upomniałem się o zwrot pożyczonej gotówki, płody rolne zeszły na dalszy plan. Odpowiedział mi że my rolnicy musimy sobie pomagać i się wspierać, bo nie wiadomo kto w przyszłości będzie pomocy potrzebował.🙁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

to co miesiąc otrzymujesz duchowe

Ta, zawsze ta sama odpowiedz że teraz nie mam, ale za dwa tygodnie będę miał to oddam. I jak pisze za dwa tygodnie to dalej ta sama śpiewka.... Dobrze że smsy darmowe, bo by koszta windykacji przerosły już dług po tylu latach

Opublikowano (edytowane)

Takich k**wa to trzeba ścigać .Najgorsze to mieć dług u kogoś ale takich idiotów nie brakuje

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No to co miesiąc otrzymujesz duchowe wsparcie i życzenia długich lat życia w zdrowiu i dostatku.😁

Ja chyba 3 lata temu upomniałem się o zwrot pożyczonej gotówki, płody rolne zeszły na dalszy plan. Odpowiedział mi że my rolnicy musimy sobie pomagać i się wspierać, bo nie wiadomo kto w przyszłości będzie pomocy potrzebował.🙁

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Ta, zawsze ta sama odpowiedz że teraz nie mam, ale za dwa tygodnie będę miał to oddam. I jak pisze za dwa tygodnie to dalej ta sama śpiewka.... Dobrze że smsy darmowe, bo by koszta windykacji przerosły już dług po tylu latach

Kochajmy się jak bracia a liczmy się jak Żydzi. 

20 minut temu, Ursus932 napisał:

Takich k**wa to trzeba ścigać .Najgorsze to mieć dług u kogoś ale takich idiotów nie brakuje

Najgorzej jak z rodziny ma oddać ci kasę. 

Od jednej ciotki już 10 lat czekam i nigdy się nie doczekam nawet mnie to już nie interesuje czy odda czy nie ale nie dam zapomnieć o tym. 

Opublikowano
40 minut temu, PRIMO napisał:

Kochajmy się jak bracia a liczmy się jak Żydzi. 

Najgorzej jak z rodziny ma oddać ci kasę. 

Od jednej ciotki już 10 lat czekam i nigdy się nie doczekam nawet mnie to już nie interesuje czy odda czy nie ale nie dam zapomnieć o tym. 

Nie na próżno ktoś wymyślił powodzenie , że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie na próżno ktoś wymyślił powodzenie , że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu

Pod warunkiem że jesteś w środku bo jak z boku to cię wytną ze zdjęcia. 

Opublikowano
12 minut temu, izydor6280 napisał:

do tego jak masz miękkie serce to musisz mieć twardą d...

Dlatego od pewnego czasu nie pożyczam, nikomu. Mam to w d*pie co o mnie pomyślą, lepiej niech oni o mnie źle myślą, niż ja mam myśleć jaki byłem głupi że znów dałem się wydymać

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

eeee widzę,ze ni tylko ja mam takich dobrych dłużników...

6 godzin temu, Bananek napisał:

u nas jeden sie umowil po 20zl, pojechal, nakrecil belek, a gospodarz do niego, ze nie sprzeda ponizej 50zl za bele. i co mial robic z takim nieslownym qtasem? musial doplacic skoro juz nabelowal. bo tamten gada, ze nie odda po 20, a jak nie pasi to wypad z pola. jesli mnie by tak wyrolowal to micha sklepana. przy takim czyms umowa i bez gadania.

Jakby na mnie trafił to ze słomy nic by nie było a na dodatek morda obita

4 godziny temu, kizak napisał:

Na podlasiu,tam wysoko,kupuje się słomę po 80 za sztukę , ale co za flaki przywiozą to nie wiesz,i belki z każdej wioski pies. Tak że się nie obrażajcie jak powiem,macie okazję wyrwać grosza  , ile się da od krowiarzy..U nas w zeszłym płacili po 50 zł,za belkę,z pola,i nie było. Oczywiście prasowanie kupującego. Ale w sumie w dobrym roku gdyby ktoś ,nie znajomy, zaproponował  kupno belki po 40 zł z moim prasowaniem,poszła by sieczkarnia w kombajnie.  Tam jest za dużo ,,dobra'',i to już trzeba dokupić i dać polu.

za tyle jestem w stanie dostarczyć na podwórze po pasówce takie ,że na tone ok 3 sztuk wchodzi

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

eeee widzę,ze ni tylko ja mam takich dobrych dłużników...

Jakby na mnie trafił to ze słomy nic by nie było a na dodatek morda obita

za tyle jestem w stanie dostarczyć na podwórze po pasówce takie ,że na tone ok 3 sztuk wchodzi

Ja akurat mam słomę załatwioną,ale gdyby nie,już bym Cię na priw. nękał:). A ogłoś się na olx np. Augustów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v