Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

19 lat to za mało żeby tak sobie jeździć po mieście ciągnikiem..

Opublikowano

Ogólnie ciężko jeździ się ciągnikiem po mieście bo ludzie wchodzą na pasy bo myślą wolno jedzie a cię ciężar pchnie no i mus mieć hamulce w przyczepie i to ostre,całe miasto się za tobą korkuje,ja na to lache kładę,wyprzedzają cię a raczej wcinają się przed ciebie na małolata to nie ta psycha.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

19 lat to za mało żeby tak sobie jeździć po mieście ciągnikiem..

no wiesz .... ja miałem 16 lat i już jezdziłem 🤣 tak miałem już prawko na ciągnik ;)

a podczas egzaminu egzaminator powiedział mi że jezdze lepiej od niego 😁

Opublikowano
11 godzin temu, stempos1980 napisał:

Spalanie głównie zależy od kierowcy i jego nogi. Ja wymieniam olej co 10 tys i  niestety muszę sciągac pokrywę zaworów i czyszczenie odmy i całego dolotu

A jaki wpływ na odme i dolot powietrza ma olej napędowy z ciekawości pytam?

Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Kolor paliwa zależy od rafinerii. Te z Płocka jest żółte, Orlen niebiasko-zielony. Kupuję ruskie przez mleczarnię i raz jest żółte, raz zielone zależnie od pory roku. Widziałem ruskie badania, atesty tego paliwa biododatków ma 0%. W naszych pwliwach estrów jest chyba max 6 % w ON. 

Orlen to przecież Płock;)

Opublikowano (edytowane)

a taki, że nie dopalone sadze i smoła poprzez zawór EGR idą do kolektora dolotowego i powstaje piękna maź, zwłaszcza, jak się jeździ na krótkich odcinkach i silnik się nie dogrzewa

12.jpg

57b3de69667fa8c4ded62645dc07ae51.jpg

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
18 minut temu, 90210grzesiu napisał:

Orlen to przecież Płock;)

Z Lotosu miało być. 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego używam specyfików i raz rozebrałem i zobaczyłem a po specyfiku to się spali.Egr można zaślepić ale nie w każdym a to ci pier ekologia.Niektórzy myślą mam KM ale jak przeczyścisz dopiero będziesz je  miał, co fabryka dała.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
simson2812 napisał:

Poszukuje ktoś sprężarki do piaskowania?

A odnośnie sezonu to kupiłem taki sprzęt i powiem, że c-330 to ma problem i podnieść i napędzić... w tęgiej trawie na 3 zdycha... https://www.olx.pl/oferta/przetrzasarko-zgrabiarka-crs400-CID757-IDzVFxz.html#6828b564b7

Nie wiem czy identyczna czy podobna ale dzisiaj rano gościu ograbiał tego typu ograbiarką MF 235 i całkiem mu sprawnie szło

Opublikowano (edytowane)

mf 48 koni

30 pewnie 30koni

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja odkręcałem egr i praktycznie jest czysty i działa a tylko odma się zajebczyła i olej w dolocie. Pogrzebałem trochę głębiej w necie to w Niemczech wymieniali pokrywy zaworów z odmą w silnikach Ahu i Afn vw passatach bo były wadliwe i odma się zapychała. 

Opublikowano
slawek74 napisał:

simson2812 napisał:

Poszukuje ktoś sprężarki do piaskowania?

A odnośnie sezonu to kupiłem taki sprzęt i powiem, że c-330 to ma problem i podnieść i napędzić... w tęgiej trawie na 3 zdycha... https://www.olx.pl/oferta/przetrzasarko-zgrabiarka-crs400-CID757-IDzVFxz.html#6828b564b7

Nie wiem czy identyczna czy podobna ale dzisiaj rano gościu ograbiał tego typu ograbiarką MF 235 i całkiem mu sprawnie szło

właśnie będzie śmigał z nią ursus 2812, ona sporo waży I to mordęga na ciapka. a w grubej trawie już brakowało mocy... nie wiem dlaczego tak mało tych zgrabiarek na internecie w mojej okolicy kilka sztuk jest... a może to wszystkie od jednego handlarza😀

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, soltys48 napisał:

MF 235 ma 38KM

Sołtys masz racje a myślałem ze ferdek to ferdek a mój mały ferdek ma około 48KM a są i słabsze.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ogólnie ciężko jeździ się ciągnikiem po mieście bo ludzie wchodzą na pasy bo myślą wolno jedzie a cię ciężar pchnie no i mus mieć hamulce w przyczepie i to ostre,całe miasto się za tobą korkuje,ja na to lache kładę,wyprzedzają cię a raczej wcinają się przed ciebie na małolata to nie ta psycha.

Znam temat przejazdu przez rynek. Ilekroć razy jedzie sie ze świniami na skup przez przez wieś gdzie przebiega droga 77. 

Propo wspomnianego zdarzenia  to jakieś 30 km ode mnie

Opublikowano

A u mnie jest miasto w środku rzeka i jeden most,pasy.linie ciągłe i jak ktoś wjedzie ciągnikiem to 2km prowadzi wszystkich,zakazu nie ma dla ciągników,Ja tam wolę po woli 20km/h jechać niż żeby ktoś wbiegł na pasy nawet nie oglądając się czy kto jedzie,ogólnie to obserwuje wszystkich w około pasów, a ze całe miasto staje bo normalnie 60km/h jadą, to niech staje,Ja też zdałem T w wieku 16 lat za zgodą rodziców.Ale młodzi kierowcy lubią panikować,i mają słabą wyobraźnie, ja też miałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v