Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Po ile u Was złom chodzi? Dziś zachodzili Sąsiedzi z jakimś typkiem co to we wsi złom bierze i chcą stary sołecki sprzęt opierniczyc i zastanawiam sie, czy przy okazji nie pozbyć się wszystkiego z podwórka. Sami tną i ładują, nie wiem jak z wagą, ale mam swoją nieduża w razie czego. Z tego co wyceniał ten sołecki złom, to dają w granicach 70-80gr.

A co tam maja za sprzęt na złom do wywiezienia?

Opublikowano

Cena przystępna , a wygląd przyzwoity . Hmmm ... . Czemu przy takiej ilości wyświetleń nikt nie kupił ??🧐

Opublikowano

31200 zł to przystępna cena? Chyba dla idioty co tyle wyłoży za fetora bez napędu.

Opublikowano

Jakby był z napędem, to wtedy ok, a tak to poniżej 25powinny chodzić.

Po weekendzie mają być złomiarze. Jeszcze nie wiem co sprzedam, ale może komuś coś by się przydało do czegoś:

- ug3, rama podgieta, ale slupice ok, dwie odkładanie nówki od Atlasa, pierdylion lemieszy do wyboru

- stary ruski 2 skibowy

- poznaniak - skrzynia zgnita, klapa ok, przekładnia ok, jakieś redlice itp też by wybral, chyba gdzieś leży też zagarniacz

- klatka na kabinę do 60tki chyba

- kabina orzeszek do 60tki (chyba nie w pełni kompletna)

- rama od talerzowki famarolki ~2.8m szerokości, na drewnianych panewkach - rama do poprawek, ćwiartki zrobione, ośki i talerze zostawiam sobie, część obudów panewek ok

- jakby ktoś dobrze zagadał, to moze ramy z osiami od rozrzutników - jednoosiowego, takiego jak ta słynna rama co koleś chciał 3kola, no i drugi dwuosiowy na resorach (oba bez adapterwo, podlug, burt, łańcuchów itp - gole ramy z osiami) ale to raczej mało chętnie bym sprzedał

- blok silnika do 60tki - że 30lat w szopie leży, chyba nie był zakonserwowany, to nie wiem czy to się do czegoś nada

- spawarka wirówka - dawno temu działała, teraz nie mam pojęcia, jeden z kabli łączony

- rozstrzasaczka konna - ta taką jak z widłami z tyłu

To tak z grubszych rzeczy. Jakby coś ktoś, to piszcie. Wątpię żeby kogoś poza złomiarzami to zainteresowało, ale żal wszystko pociąć - głupi sentyment :)

Opublikowano (edytowane)

spawarka wirówka sam rozbieraj tematu nie znam ale alu czy może miedź ma a to już inna stawka 😉.

pług to jako tako ma wartość małą ale jakbyś poszukał na olx  ile stoi używana słupica to może zostawisz sobie , poznaniak to samo skrzynia ma jakąś wartość (przekładniowa) ale niełatwo ją rozebrać . A pomyśl czy ci nie potrzebne z pługa czy talerzówki mocowanie do tuza do wideł na baloty czy obciążnik jakiś zrobić 

Poznaniaka mam w takim samym stanie i też stoi 😂, do tego tez przewracałkę konną widłową no i do kompletu jeszcze te grabie 😗

Jak złom w cenie to dobrze bo mam trochę blach z bizona i wynajmę chyba transport złomowy ja akurat mam blisko do jednego skupu mogę sam lecieć polną drogą 3 km ale waga mała 1,3x1,3 🤨 , a drugi dalej przez całe miasto ale waga samochodowa i mogą sami odebrać a rozliczenie na miejscu u nich tylko ceny 5-10 gr mniejsze 

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano

Akurat pod Krakowem osie zawsze tanie były, tak przynajmniej w ogłoszeniach było. A tu gościowi zapał na wywrotkę jednoosiową minął i za 3/4ceny materiału na całość chce sprzedać raptem 1/3 towaru....

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

ciągnik wygląda jakby był wypicowany na odpust i tekst NIE MALOWANY....

ciekawe co z felgami?

Jak co ? Odświeżone tylko .

A tak po za tym to się czepiata . Widział ktoś kiedyś niemalowany traktor ? Toź on by zaraz cały zardzewiał . :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz78 napisał:

ale poważnie to fajny ciagnik  ,kumpel sprzedal ten model za 27 tys  z 7lat temu wpelni sprawny ,kupił go ktos z forum z pod Konina

Ciągnik faktycznie fajny ale osobiście tej skrzyni nie trawie

@zetorki12 nie czepiacie , nie znoszę takich opisów

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ja też takich opisów nie trawię . W formie żartu napisałem , B|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v