Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak nowego typu zaczep to może niewytrzymać tego zabiegu

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-os-oske-kola-komplet-CID757-IDdS4yp.html @bratrolnika może taka

Ta ośka to wisi w ogłoszeniach już z dwa lata, jak nie więcej, jak pierwsze przyczepy zaczynałem robić to już była😁

Ogólnie z ogłoszeniami osiek na Olx w promieniu 100km ode mnie jestem na bieżąco

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Uziu92 napisał:

jazda po płaskim i tylko po polu. Jak tak ogłądam to większość beczek jest na góry zaczep

a mf to co , toż ci zardzewieje od stania 😁 , ogólnie zależy jaki masz teren jak płaski to możesz się pomęczyć , zresztą jak przyczepy ciągasz to samo , ale lepiej kupić góra 4 tyś , jak do 360 , znajomy jeździ właśnie z taką , tyle że ciągnik stęka tylko u nas górki są , ale trochę po tyłku dostaje już , łożyska w zwolnicach robił , tyle że też stary sprzęt już , Ale jak więcej niż 4000 l to tylko na dół , bo na górnym będzie przodek podrywać, a i przy hamowaniu może wywrócić bo zaczep wyżej niż os w ciągniku , a dolny będzie dociskać koła zawsze

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

panowie C 360 poradzi sobie z beczkowozem 6-7 tys litrów ?

Nie poradzi. Mam 6 tyś litrów na tandemie na kołach 1200 /18 i wywiozlem 2 beczki C360 i po polnej twardej drodze idzie, po asfaltowej drodze nawet pod mała goreczke na 3 ale też idzie a po łące idzie tylko z górki i to po twardej ziemi. Zetora 7245 ma co robić w tej pojemności. 

Opublikowano

mam tura z przodu, więc podrywac raczej nie będzie, górek brak. Mf do takich akrobacji się nie nadaje.

1 minutę temu, tobi866 napisał:

Nie poradzi. Mam 6 tyś litrów na tandemie na kołach 1200 /18 i wywiozlem 2 beczki C360 i po polnej twardej drodze idzie, po asfaltowej drodze nawet pod mała goreczke na 3 ale też idzie a po łące idzie tylko z górki i to po twardej ziemi. Zetora 7245 ma co robić w tej pojemności. 

brakuje mocy czy się kopie ?

Opublikowano

Kopie się, a jak włączysz WOM to to brakuje mocy i zaczyna zduchać. 

Opublikowano

To ja 5 tys 150 konną areską ciągam, bo mi wygodniej. 80ka do paszowozu przyspawana a 60ka? Kij jej w lampę.

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

Ta ośka to wisi w ogłoszeniach już z dwa lata, jak nie więcej, jak pierwsze przyczepy zaczynałem robić to już była😁

Ogólnie z ogłoszeniami osiek na Olx w promieniu 100km ode mnie jestem na bieżąco

ta os to worek kasy  , zadzwoń do gościa może sie pomylił o jedno 0 , realnie dałbym za nią 4-5 stów jak opony dobre

Opublikowano

Wioskę obok kilka lat targał beczkę na tandemie 6700L zetorem 5320. Radził sobie dobrze. 

Opublikowano

Uziu u nas SKR w latach  90tych  targał 6 na tandemie 3p ,szło to ladnie  i po ląkach i polach ale tylko jak sucho było ,jesienią  912 zaczepiali

ja na swoje potrzeby mam 2500l , na 10/15 ,60idzie spokojnie po łące na 4 biegu  ale jak mokro to ruslana podczepiam  ,sąsiad ma 5000l i smiga  ale opony szersze jak 14,9/28

Opublikowano
34 minuty temu, Uziu92 napisał:

mam tura z przodu, więc podrywac raczej nie będzie, górek brak. Mf do takich akrobacji się nie nadaje.

brakuje mocy czy się kopie ?

Ja do 360 pożyczam od sąsiada beczkę 6 tyś na tandemie i wszystko wytrzymuje. Co prawda koło domu tylko bo na asfalt to strach z pełną wyjeżdzać ale po równych polach nie ma problemu.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a po co ci ścieżki do beczki ?

nawadnianie pszenicy

7 minut temu, Thomas2135 napisał:

Wioskę obok kilka lat targał beczkę na tandemie 6700L zetorem 5320. Radził sobie dobrze. 

gabaryt podobny mocy jedynie więcej.

6 minut temu, Tomasz78 napisał:

Uziu u nas SKR w latach  90tych  targał 6 na tandemie 3p ,szło to ladnie  i po ląkach i polach ale tylko jak sucho było ,jesienią  912 zaczepiali

ja na swoje potrzeby mam 2500l , na 10/15 ,60idzie spokojnie po łące na 4 biegu  ale jak mokro to ruslana podczepiam  ,sąsiad ma 5000l i smiga  ale opony szersze jak 14,9/28

biegiem to pewnie będę jechał 1 wszym i tylko na twardym polu

2 minuty temu, Xawier napisał:

Ja do 360 pożyczam od sąsiada beczkę 6 tyś na tandemie i wszystko wytrzymuje. Co prawda koło domu tylko bo na asfalt to strach z pełną wyjeżdzać ale po równych polach nie ma problemu.

dobrze wiedzieć. dzięki.

Opublikowano (edytowane)

no to panowie jakieś uwagi od was ? na co patrzeć przy zakupie ? bo tak patrzę po ogłoszeniach i są pompy próżniowe i "zalewowe" ? co lepsze ? Koła to moga być i nawet nie jakieś super szerokie bo jak pisałem asfalt i twarde jak skała pole, cel nawadnianie i przewóz wody.

Jak Ci pasuje to jedz oglądaj, ja może jutro pojadę w teren.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

tylko zapłać calosc jak go będziesz miał na podwórku

Ciagnik macalem.

Bardziej interesuje mnie opinia czy ten ciagnik jest wart tej kasy biorac pod uwage,ze stan jest odzwierciedlajacy przebieg,ktory jest orginalny.  Zapytam inaczej czy kupilibyscie taki ciagnik za taka kase znajac jego historie? Czy w ciagniku,ktory ma te 23 lata to nie beda juz puszczac jakies uszczelniacze z racji wieku ciagnika,ktory wiecej w zyciu stal niz jezdzil… mysle tu o uszczelniaczach w skrzyni na walku sprzeglowym itp. 

Edytowane przez Narko
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Taką beczkę z działkiem można zabrać na protest do Wa-wy, napełniona gnojówką

Tyle że już nie wrócisz,Ziobrowe cię dopadną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v