Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

u mnie słowo droższe od pieniędzy, dzwoniłem do tego pierwszego i potwierdził że będzie, więc ten jeden dzień i tak by mnie nie zbawił

Tak jak mówią Szacunek dla ciebie.........Przerabiałem w ostatnim miesiącu;

-Poszukwiałem krowy i znalazłem został mi transport do ugadania.Facet powiedział ze muszę zostawic 10% zadatku inaczej jak ktoś by inny się zdecydował to odrazu mu sprzedaje.

-Kupywałem ścierniskowca i rano obejrzałem,dogadaliśmy cenę,został transport.Kumpel powiedział że po południu da radę to przywiesć. Jak chciałem facetowi zostawic zaliczkę,to powiedział ze jeszcze raz takie zachowanie i mi nie sprzeda-u niego słowo drozsze od wszystkiego.

• Thanks 2
Opublikowano

Najważniejszy zdrowy rozsądek i zasada ograniczonego zaufania. Raz wziąłem zaliczke, tak jak pisałem niedawno. Nigdy wiecej nie wezmę bo potem sie traci klientów a ten co da zaliczke wodzi pozniej za nos. Chcesz, przyjedź zaplac zabierz, żadnego zaklepywania. Nawet sąsiedzi mnie tak robili w ciula "oj na pewno wezmę od ciebie, trzymaj dla mnie a niedługo będę". A potem jak sie takiego pytasz czy w koncu kupuje czy nie to mowi, ze jednak nie bardzo bo cena trochę za wysoka i zeby opuścić. Ehh. 

Opublikowano

Raz w życiu wziąłem zaliczkę, gość na początku grudnia zostawił pieniądze, powiedział że do świąt przyczepę zabierze, święta minęły, nowy rok też , w potem trzech króli, i nawet Walentynki... Dzwonie, pytam, a on na to że może pan komu innemu sprzedaj, bo on się z kasy wykopsal i nie wie kiedy będzie miał. Przez ten czas zdążyłem odmówić z dziesięciu osobom że już sprzedana.... zaliczkę odwiozłem

Opublikowano

Wielu mi mówiło żeby mu tego zadatku nie oddawać, że jak nie odebrał to srał go pies. Nigdy w życiu nie pozwolę sobie żeby za 500zl ktoś mógł o mnie powiedzieć że go oszukałem, czy cokolwiek innego. Pieniądze oddałem i czuję się z tym dobrze, mogę chodzić z głową podniesiona do góry, niech ktoś się wstydzi że mnie w konia zrobił

• Like 3
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Raz w życiu wziąłem zaliczkę, gość na początku grudnia zostawił pieniądze, powiedział że do świąt przyczepę zabierze, święta minęły, nowy rok też , w potem trzech króli, i nawet Walentynki... Dzwonie, pytam, a on na to że może pan komu innemu sprzedaj, bo on się z kasy wykopsal i nie wie kiedy będzie miał. Przez ten czas zdążyłem odmówić z dziesięciu osobom że już sprzedana.... zaliczkę odwiozłem

ostatnio kolega sprzedał dwie krowy lm  jakiemuś gościowi.po dwóch dniach odwiózł z powrotem bo się okazało ,że kupił je 60cio letniej matce.I jak je puścili  to stwierdzili ,że to wariaty nie krowy.Kolega oddał kasę ,ale 1tys sobie zostawił ,za fatygę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Teść opowiadał jak sprzedał krowę,na drugi dzień facet przywiózł bo powiedział że całą noc ryczała.

Ojciec konia sprzedał gościowi 25 km ode mnie,pojechał do domu wieczorem opijał konia z sąsiadem,ale czy go nie uwiązał czy co bo o północy koń był z powrotem  pod bramą,bez uzdy itp

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Teść opowiadał jak sprzedał krowę,na drugi dzień facet przywiózł bo powiedział że całą noc ryczała.

Żeby tak teściowie córeczki swoje przyjmowali z powrotem jak za dużo ryczy 😉

• Haha 3
Opublikowano

Muszę do gościa napisać ile za pompę, może jakaś atrakcja się trafi. Choć z doświadczenia wiem że jak ktoś kilka rzeczy wystawia to najczęściej podaje cenę najtańszej żeby ludzie pytali, dzwonili...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

Ojciec konia sprzedał gościowi 25 km ode mnie,pojechał do domu wieczorem opijał konia z sąsiadem,ale czy go nie uwiązał czy co bo o północy koń był z powrotem  pod bramą,bez uzdy itp

Żeby tak teściowie córeczki swoje przyjmowali z powrotem jak za dużo ryczy 😉

Jak ojciec z wujem w lesie końmi zrywali to jak któryś koń był kupiony z bliskiej okolicy to często gęsto dezerterował do poprzedniego właściciela

56 minut temu, bratrolnika napisał:

Olx wywala mi że twój link nie istnieje, o to chodzi???

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-silownikow-z-pompa-hydrauliczna-CID757-IDvDJgI.html

Potrzebujesz taką pompę??

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

i co zrobiles? ja bym nie czekal na niewiadoma tylko sprzedawal w ciemno drozej. jak jest klient to nie mozna wypuscic.

Kiedyś sprzedawałem ciądnik i gościu przez tel daje mi 14 i za dwa dni ma przyjechać, za chwilę dzwoni kobitka że daje 13.5 i że zaraz przyjedzie to powiedziałem że już zaklepany a tamten nie przyjechał wcale, kobitka kupiła gdzie indziej i ostatecznie za 12.5 poszedł. Ludziom nie ma co ufać jak nie zostawią dużej zaliczki.

Opublikowano

A ja przyczepę zaklepałem, gość od razu wycofał aukcję. Pieniądze zapłacił laweciarz przy odbiorze.

Opublikowano
6 godzin temu, Bananek napisał:

wlasnie o tym drugim typie "kupca" napisalem. a takiego, co ogladal towar i potwierdzil kupno to i ja szanuje.

Z tym też jest różnie

U mnie kiedyś oglądali ciągnik ,jeździli, sprawdzali ,zmarnowali mi prawie trzy  godziny , wypisałem im fakture dogadaliśmy transport, ciągnik usunąłem z ogłoszenia i kolejnym klientom powiedziałem że sprzedany ,zadatku nie zostawili.

Na drugi dzień dzwoni ,że nie bierze , bo nie mają tyle pieniędzy....

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Wielu mi mówiło żeby mu tego zadatku nie oddawać, że jak nie odebrał to srał go pies. Nigdy w życiu nie pozwolę sobie żeby za 500zl ktoś mógł o mnie powiedzieć że go oszukałem, czy cokolwiek innego. Pieniądze oddałem i czuję się z tym dobrze, mogę chodzić z głową podniesiona do góry, niech ktoś się wstydzi że mnie w konia zrobił

A ja 500zł zaliczki za nieodebrane zboże nie oddałem. Koleś w ogóle się nie odzywa, nie odbierał telefonów a ja sam nawet nie wiem gdzie go szukać, bo ja mazowieckie a on z Podlasia przyjechał :P Jak będzie chciał odzyskać kasę to niech sobie po nią przyjedzie. A jak będzie chciał towar to zapraszam w sierpniu, będzie pod dostatkiem.

Opublikowano
58 minut temu, soltys48 napisał:

Potrzebujesz taką pompę??

W rozsądnych pieniądzach potrzebuję, nie musiałbym bratu głowy zawracać żeby ciągnikiem przyjeżdżał jak będę chciał przyczepę sprawdzić

4 minuty temu, KlimekPL napisał:

A ja 500zł zaliczki za nieodebrane zboże nie oddałem. Koleś w ogóle się nie odzywa, nie odbierał telefonów a ja sam nawet nie wiem gdzie go szukać, bo ja mazowieckie a on z Podlasia przyjechał :P Jak będzie chciał odzyskać kasę to niech sobie po nią przyjedzie. A jak będzie chciał towar to zapraszam w sierpniu, będzie pod dostatkiem.

Ale zadzwoniłeś, i to on telefonu nie odebrał, a nie odwrotnie że on dzwonił a ty nie odbierasz

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v