Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, fezoi napisał:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-2-5t-nowa-prosto-od-producenta-CID757-IDx9ZsR.html#0c3ae9f88f;promoted  W nocy sejm zmienił prawo i już nie trzeba takich przyczep rejestrować , Pan handlowiec to wie .

Nie dopisał! Może dodaje widły i wtedy staje się rozrzutnikiem ?:D Za 4-5 tys przerabiają rozrzutniki jednoosiowe.

Edytowane przez andrzej78
Gość konteno
Opublikowano

@Thomas2135 albo janusze byzznessu albo sie zawiedli jakością urządzenia i jego pracy 

Opublikowano

Jeden sprzedaje jako nową a drugi używaną. Wolałbym na jakąś używkę wydać. Tak sobie myślę, że w ch...j tarcz idzie na cięcie jakichś blach, płaskowników i przydałoby się coś do cięcia. Szlifierkę taśmową mam to obrobiłbym krawędzie. 

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

@Thomas2135 albo janusze byzznessu albo sie zawiedli jakością urządzenia i jego pracy 

Ja kiedyś kupiłem urządzenie spawalnicze tej marki, włączyłem i chodziło, chciałem spróbować czy cokolwiek złapie-same smarki. A teraz najlepsze,drugi raz jak włączyłem to już drutu nie chciała podawać ale włącza się. Chciałem oddać żeby kasę wrócili to się spóźniłem jeden dzień a na gwarancję wysyłać to na własny koszt i to na niemiecki adres więc już nie się odechciało i leży ten badziew gdzieś schowany. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, debrzyna napisał:

Takiej nie trzeba bo takie jest prawo Rozrzutnika jednoosiowego ani samozbierającej tez nie rejestrujesz  

To jest przyczepa a nie rozrzutnik. 

Na dyszlu tej przyczepy balbym się taczkę ciagnac. 

Edytowane przez paktofonikas1987
Opublikowano
8 godzin temu, debrzyna napisał:

Takiej nie trzeba bo takie jest prawo Rozrzutnika jednoosiowego ani samozbierającej tez nie rejestrujesz  

Na pewno nie rejestrujesz? W 2018 miało coś się zmienić i maszyny brane na prow jak rozrzutniki chyba musiały być zarejestrowane. Nawet już miejsce na tablicę rejestracyjną widziałem na nowym rozrzutniku u sprzedawcy.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Jeszcze się zastanawiam nad czeskim RUR  , on będzie chyba najbardziej uniwersalny 

znajomy ma alime rozrzutnik na duzym kole wapno rozsiewał na 6 metrów ale rozsiał , jak masz duzo obornika to taki rozrzutnik na duzym kole jest super , ale jak tylko do wapna to lipa , jak tylko z jedną łudke wapna na rok to da rade 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Sam zapłaciłem tyle samo za identycznego sambrona. Na razie nic się nie dzieje. U mnie siedzi tylko 2 cyl silnik hatz. Teoretycznie to to samo co deutz. Na razie nie do zajebania. Pompę hydrauliczną widziałem za 2800. Niedawno używany hydromotor za 1200. Hydraulikę można regenerować np w Tucholi. Póki co jeździ. Udźwigu teoretycznego 2200 kg, ale tokarkę na połowie wideł do palet podniosła a waży 2600 kg. Dźwignie więcej, ale tył odrywa się od ziemii. Zwrotność jest przyzwoita i żaden ciągnik nie ma startu. Najważniejszy uciąg. Wbijać się widłami w grunt czy zaprzeć o drzewo na 1 biegu i gaz w podłogę. Jeśli będzie mielić kołami to brać. Powinny obie osie ciągnąć na 1 i 2 biegu. Ważna sprawa najpierw pojeździć i rozgrzać olej. Jak będzie wyje..na pompa czy motor to uciąg będzie słabnął lub przestanie wcale jechać.

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ja kiedyś kupiłem urządzenie spawalnicze tej marki, włączyłem i chodziło, chciałem spróbować czy cokolwiek złapie-same smarki. A teraz najlepsze,drugi raz jak włączyłem to już drutu nie chciała podawać ale włącza się. Chciałem oddać żeby kasę wrócili to się spóźniłem jeden dzień a na gwarancję wysyłać to na własny koszt i to na niemiecki adres więc już nie się odechciało i leży ten badziew gdzieś schowany. 

Dziwne rzeczy piszesz. Ja sam ukośnicę od nich zajeździłem, oddałem na gwarancję, niedługo dostałem nową. Znajomi którzy coś tam brali, też wymieniali lub dostawali zwrot kasy. Oczywiście wszystko załatwiane przez sklep, a nie żadne wysyłki do niemiec.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-rozrzutnik-obornika-CID757-IDyGdmq.html

Grunt to dobre zdjęcia w ogłoszeniach

Opublikowano

Też dbałem o tourana, ten sam rocznik silnik, sprzęgło i dwumas z przebiegiem 15000km sprzedany  3,5 roku temu za 14000zł.  

Zejdzie 7000 z ceny i ktoś zadzwoni😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v