Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odradzam agregat ścierniskowy do takiego ciągnika. Proponuję talerzówkę lub agregat telerzowy bo wykorzystasz go jako talerzówkę i agregat do uprawy. Ja żałuję że kupiłem zwykły agregat a hydropakiem, a potem ściernikowca. Agregat talerzowy zastąpił by mi te 2 maszyny....

Ododam że swój agregat mam 3metry Agro-Masz z wałem rurowym, zapinam go do Ursusa 1224 i daje radę.

Opublikowano

Przeglądam oferty tych agregatów talerzowych i ciężko znaleźć taki o szerokości 2.2m. Sam miałem ochotę kupić taki agregat talerzowych zamiast ścierniskowego ale szerokość 2.5m jest za duza do ciągnika 80KM przy naszych sporych górkach.

Opublikowano

@simson2812 Z lemkena byłby raczej najlżejszy. Plusem lemkena jest też że ma dużo regulacji, możliwość założenia kilku rodzajów odkładnic, lemieszy. Minusem jest cena, bo za fajną 90 dziesiątke trzeba dać z 8/9 tysięcy. Jak kupujesz pług to przede wszystkim przedpłużki, ORYGINALNE koło podporowe, lemiesze z dłutem. http://allegro.pl/plug-4-skibowy-lemken-opal-110-3-1-n97-i5683551269.html#imglayer Tak wygląda najnowsza wersja lemkena z serii opal. Produkcja z roku około 2000

Byłem ostatnio u tego handlarza, ogólnie drogi jest i mało słowny...

Opublikowano

http://agro-tom.eu/maszyny/agregat-talerzowy-at-brona-talerzowa tylko te 900kg może czasem być problemem

Ursus 914 po górkach z takim agregatem tależowym 2,7 ładnie chodził bo w nim jest lżej niż w ściernikowcu. Tylko podnośnik dostawał po tyłku bo miał Grano System i Wał Parcera. Widzę dużo ściernikowców sprowadzonych z zachodu co chyba jest dowodem na małe wykorzystywanie już tam tych maszyn.

Opublikowano

Przeglądam oferty tych agregatów talerzowych i ciężko znaleźć taki o szerokości 2.2m. Sam miałem ochotę kupić taki agregat talerzowych zamiast ścierniskowego ale szerokość 2.5m jest za duza do ciągnika 80KM przy naszych sporych górkach.

Z tego co wiem H. Batyra robi mniejsze

Opublikowano (edytowane)

agregat  talerzowy  służy między innymi   do  sprzęganie  z  siewnikiem , a  siewników  węższych niż  2, 25  nie  widziałem ,  a takie  szerokości  to  już  rzadkość ...

agregaty  zaczynają  sie  od  2,5 

szukaj  normalnej  talerzówki 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

Sąsiad kupił agregat talerzowy 2.5m do Ursusa C-385 i po naszych górkach widać że słabo mu to idzie a co mówić żeby jeszcze dopiąć do niego siewnik dlatego ja myslałem o 2.2m bo mi ogólnie chodzi tylko na zrywaniu ścierniska a nie pracy jako agregat do siania. 

Opublikowano

Agro masz 3m talerze z packerem jako agregat scierniskowy chodzi z mtz 82 i daje rade o podczepieniu sienika nie na mowy bo samnagregat to kres jego sily podnoszenia. 2,5 m agregat z siewnikem do ciagnika bez 4x4 o mocy 80 km to nieporozumienie moim zdaniem.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v