Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te na błotnikach też mnie wkur.. podczas nocnej jazdy świecą w lusterka i mało co widać. Też miałem plan wrzucić na słupek całe lampy(kierunek+pozycyjne). Na razie na planach się skończyło, bo już mniej nim robię. Lamp w dachu nie mam więc są zamontowane na pałąku pod dachem. 

Opublikowano
3 godziny temu, Thomas2135 napisał:

O to prawie na moją byłoby Cię stać. 😁

Kwestia dogadania 😁 

Najpierw delikwenta delikatnie zmiękczyć 0,7 l jak by to za mało to drugą 0,7 l i temat dogadamy.

A tak swoją drogą jaką masz prasę ?

Opublikowano

Tylko 2 śnurki. Wersja full bieda. Nawet odjazdu do bel brak. Ogólnie drogie są jak na to co oferują. 🤔 Ta z Cekcyna to od handlarza. Ciągniki ma chyba zawsze "picowane".

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

ładny ale mi budżet przekracza do tego transport to wyjdzie z 18-19 tys, a i ciekawe czy nie pęknięty, bo oglądałem kongskilde i popękany był w kilku miejscach a też z wyglądu ładny.

Uziu widzę że już sam nie wiesz na co się zdecydować. Ja bym w polskie się nie pchał, zwłaszcza w nowe. Szybko tracą na wartości i zależy też na jaki egzemplarz trafisz. Ja bym postawił na hassie DKL kto ma to wie co to za sprzęt. Aktualnie takiego posiadam i polecam do 10 tyś można w fajnym wyposażeniu kupić

Opublikowano
4 godziny temu, KlimekPL napisał:

Mówicie o takim Langrenie? Da radę to regulować zeby sial rowno od 10 do 16metrów? 

https://sprzedajemy.pl/sprzedam-rozsiewacz-langren-nie-rauch-amazone-kuczki-kolonia-2-e30984-nr57541027

tu jeszcze blokada dźwigni na śruby, słyszałem od posiadaczy że lubi się przestawić, w nowych już to poprawili i stosują przetyczkę

posiedzisz chwilę z wiertarką i możesz sobie przerobić xD
cena bardzo atrakcyjna, coś urwać i zabierać, z pewnością nie pożałujesz
sypałem poli na 15m oraz na próbę pulan, w obu przypadkach wydawało się być równo rzucone

Znalezione obrazy dla zapytania langren rozsiewacz

Opublikowano
1 godzinę temu, fezoi napisał:

@ daron64 moja propozycja (tak robiłem w 385) , zostaw na błotniku sam kierunkowskaz ( musisz wybrać jakiś nowy), a pozycje daj na słupku + led .

Zrobiłem wersję roboczą mocowania, popatrzyłem, zawolalem matkę, ona popatrzyła i jednak zostaje pierwsza opcja - z blotnika znikają lampy i idzie to wszystko na słupek. Troszkę tylko wąsko to wyglada, bo nie mogę dać szerzej, bo drzwi. A na błotnik właśnie myślałem jakby dać sam kierunek jeszcze, ale to zobaczę jak stare zabiorę, czy nie będzie pusto wyglądać.

55 minut temu, Thomas2135 napisał:

Te na błotnikach też mnie wkur.. podczas nocnej jazdy świecą w lusterka i mało co widać. Też miałem plan wrzucić na słupek całe lampy(kierunek+pozycyjne). Na razie na planach się skończyło, bo już mniej nim robię. Lamp w dachu nie mam więc są zamontowane na pałąku pod dachem. 

U mnie świecą w przednia szybę, tak że jak robiłem w nocy coś, że kołem przy poprzednim przejeździe jechać, to uja widać. A pod dachem mam seryjne, tylko one to w zasadzie najwięcej to maskę i komin oswietlaja, co też mnie wk***ia,dlatego dam  wyżej i z wyższym snopem światła. Tak żeby na górze i przednie dawały na prosto, a te nad pozycjami boki. Jeszcze z tyłu dwa pójdą, tylko muszę jakąś listwę dać od dolu, bo z seryjnych tak całe światło na szybę idzie, a na szybie najczęściej kurz i uja widać. Generalnie na seryjnych wszystkich jak się stanie koło ciągnika, to nie ma tragedii, tylko właśnie, że z kabiny to te całe światło pada nie tylko tam gdzie powinno. 

23 minuty temu, jahooo napisał:

Daj z przodu przed kabiną zwykłe od c-360 z ledami i nie wali po oczach.

Te wesemy już mam kupione. Zresztą wszystkie lampy już mam w domu. Co jakiś czas sobie coś tam kupowałem i teraz jak stoi ciągnik, to jest okazja to w końcu założyć wszystko. 

Opublikowano

To w końcu panowie do 3,5-4 tys lepiej kupić nowy polski czy 30 letni germanski? Bo jeden poleca to, drugi tamto. 

Ogólnie zauważalne tu jest ze jest spora grupa dla których wszystko co Polskie jest fuj, zle, z gownolitu itd....  30-40letnie z zachodu jest cacy, a u Niemca to przez te 30 lat stało pod kocem i wyciągał z pod koca tylko po to żeby pochwalić się somsiadowi, a pozatym płakał jak sprzedawał. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Uziu widzę że już sam nie wiesz na co się zdecydować. Ja bym w polskie się nie pchał, zwłaszcza w nowe. Szybko tracą na wartości i zależy też na jaki egzemplarz trafisz. Ja bym postawił na hassie DKL kto ma to wie co to za sprzęt. Aktualnie takiego posiadam i polecam do 10 tyś można w fajnym wyposażeniu kupić

a no nie wiem, bo nic kompletnie nie ma, a jak jest to za kawałek 30 letniego siewnika trzeba 15 tys położyć i też do końca mi nie pasuje bo czegoś mu brak. Ceny oderwane od rzeczywistości.

Z rozsiewaczem miałem podobnie, najezdziłem się i za starego zgnitego rumpla chcieli po 7-8 tyś, i zawsze coś było do poprawki, a to nie działało to, a to tamto, i w tej kasie a nawet taniej kupiłem polski w ocynku i jestem zadowolony, wchodzi 2 tony nawozu, z hydrauliką i daje rade.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Ja posiadam taki od 2 lat. użytkuje na około 20 ha. Po każdym wyjeździe myty i garażowany i gdzieniegdzie go bierze rdza ale bez tragedii szczególnie na spodzie. Wysiew na 15m w miarę równo, jak na razie bez awarii. Jedynie mocno denerwującą rzeczą jest blokowanie ustawiania ilości wysiewanego nawozu. 

Opublikowano
12 minut temu, tobi866 napisał:

To w końcu panowie do 3,5-4 tys lepiej kupić nowy polski czy 30 letni germanski? Bo jeden poleca to, drugi tamto. 

Ogólnie zauważalne tu jest ze jest spora grupa dla których wszystko co Polskie jest fuj, zle, z gownolitu itd....  30-40letnie z zachodu jest cacy, a u Niemca to przez te 30 lat stało pod kocem i wyciągał z pod koca tylko po to żeby pochwalić się somsiadowi, a pozatym płakał jak sprzedawał. 

Ostatnio również trochę jeździłem za rozsiewaczem, większość z zachodu albo były zerdzewiałe albo malowane. Kupiłem Raucha 735 . Oglądałem nowego jarmeta z sprzedawca zachwalał, podobno sieje równo tylko trzeba go samemu wyczuć, bo z tabelą się nic nie zgadza. Tylko mówił żeby nie brać ocynku bo rdza go zżera, twierdził że malowane są 3 razy.

• AgroTeam
Opublikowano
25 minut temu, tobi866 napisał:

Nie wiem kto Ci tu poleca 30-40 letni złom? To właśnie te krajowe wynalazki bazują na rozwiązaniach z tamtego okresu i to jeszcze z marnym wykonaniem. Jeśli ktoś wybiera krajowy wynalazek za 3500zł zamiast kupić 14 letni rozsiewacz lely z dopracowaną technologią to życzę powodzenia. Wskaż Mi krajową firmę która w przedziale do 4 tyś sama coś wymyśliła? Kopiują jeden od drugiego na tanich przekładniach Ci bardziej rozgarnięci kopiują stare modele zachodnich firm. Chcesz kupić krajowy to kup nawet simpę czy którąś kopię mds-a to przynajmniej jest jakoś pomyślane. Mój sąsiad też taki nawiedzony na krajowy złom to se kupił strumyka, zanim zaczął siać to już dwa razy był na gwarancji a po roku i pasach na polu pozbyl się problemu kupując starego złoma amazone.

@Uziu92 Ale nie kupiłeś gówna za 3,5tyś tylko przyzwoitą kopię przemyślanej maszyny.

Opublikowano

od sipmy z daleka, cena nie adekwatna do tego co oferuje, do tego farba potrafi odchodzić płatami, o rudej już nie wspomnę

na kilka ha nie widzę sensu kupować używki, a jeśli mamy pecha i kupimy padakę to lepiej będzie postawić w krzaki niż ratować, bo koszt przewyższy wartość siewki

Opublikowano
3 minuty temu, izydor6280 napisał:

od sipmy z daleka, cena nie adekwatna do tego co oferuje, do tego farba potrafi odchodzić płatami, o rudej już nie wspomnę

Tylko jak na 14 letni rozsiewacz to ta Sipma z ogłoszenianie jest wcale bardzo zerdzewiała.

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, izydor6280 napisał:

na kilka ha nie widzę sensu kupować używki, a jeśli mamy pecha i kupimy padakę to lepiej będzie postawić w krzaki niż ratować, bo koszt przewyższy wartość siewki

A co lepiej wydać kasę na gówno byle nowe? Czytasz co piszesz? Naprawiałeś kiedyś jakiś zachodni rozsiewacz? Ja tak i koszty są żadne, bo ile moga kosztować łożyska 30zł?

1 minutę temu, KlimekPL napisał:

A takiemu co może brakować tak rzucając okiem na zdjęcia?

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-nawozow-kuhn-mds-921-CID757-IDyaPNh.html#e21a68a100

A te nowe Langreny z blokowaniem dawki na sworzeń to chyba kopia Rotiny albo tak jak ktoś pisał wyżej Raucha. Więc może to nie jest jakaś zła kopia?

Nic jemu nie brakuje. Ja bym go kupił bo cena jest rozsądna i ma limiter krańcowy. A to że malowany miejscami ma mniejsze znaczenie. Koszt naprawy takiego rozsiewacza jeśli już to wymiana łożysk za 30zł

Jedynie co to ma łopatki X czyli trzeba wymienić na klasyczne aby siać w dolnym przedziale

• AgroTeam
Opublikowano

https://sprzedajemy.pl/rozsiewacz-nawozowy-siewnik-800l-1000l-dlugosiodlo-2-e30984-nr57382916

Te mają ciekawą koncepcję na zmianę szerokości, w tabeli jest podane na jakiej musi być wysokości dla np 12 a na jakie dla 15m

1 minutę temu, KlimekPL napisał:

Tego MDS-a chyba już jakiś handlarz upatrzył z agrofoto bo sprzedawca ma numer zajęty :D

Stawiam na sezon, każdy teraz chce kupić gdzie od X lat mówię rozsiewacze kupuje się do max stycznia

Opublikowano

super ten rozsiewacz z regulowaną szerokością  w zależności od wysokości ,to jak ktoś ma ładowarkę z ramieniem 5 m  na wysokosć to pomyśleć tylko o napędzie przekładni i może na 100 m będzie siał ? ;-)))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v