Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sumek666 napisał:

Mazury cud natury w sam raz na tortury 😂

Jak ja z Warmii, nie Mazur :) do Giżycka, czy Mrągowa, to mam że 130km. Jest też lokalne bajorko, ale domku nie wynajmniej, browar(jeśli buda jest otwarta) to po 5zl,takze z tym słabo.  Ewentualnie nad morze, to też koło stowki. A tam to w ogóle tabuny ludzi. Chyba, że jakieś muzea, dinoparki itd, ale to i tak wszystko po paredziesiat kilometrów w jedną stronę. 

Ale w sumie blisko mam do ski, potem 7ka i w trójmiasto.   Ponoć poniżej godziny można wykręcić jak nie ma dużego ruchu. 

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

dla dzieci atrakcje, i dla żony, to chyba raczej wódka to zły pomysł

Wino i Kubuś? Agro wczasy raczej nie będą uznane za atrakcje? :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Do Bałtyku masz 100 km? A do Elbląga? Tam już może być ciekawie. 

Opublikowano

o, dinopark może być, mój syn pół pokoju ma dinozaurami wyklejone😋

ogólnie to mam chęć w lato zrobić objazd po Polsce, odwiedzić paru znajomych z forum, zapoznać się osobiście, do każdego na kawkę, piwo podlecieć, ale znając życie czasu braknie

Opublikowano (edytowane)

@daron64 pamiętam jak jechałem do Ostródy na Agro show to mijalem "historyczną" granice Warmii i Mazur. U nas wsiadłem w krótkim rękawku i w razie czego wziąłem wiosenną kurtkę a u Was po metr śniegu na polach. Zdziwiłem się ostro. Dzisiaj 5 na plusie ;) aaa no i później jechaliśmy do "kabaretowego zamku" przez Olsztyn. Przejechaliśmy przez Olsztyn i po paru km pytam się szwagra "gdzie ten Olsztyn dojedziemy tam w końcu?" A to taka pipiduwa mniejsza 🤣

@bratrolnika jak Ty każdego odwiedzisz i piwko będzie to po powrocie do AA się zapisz 😛

Edytowane przez sumek666
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Thomas2135 napisał:

Do Bałtyku masz 100 km? A do Elbląga? Tam już może być ciekawie. 

Do jakiejś Stegny czy Krynicy ciut więcej wyjdzie. Do fromborka 40, do elblaga eska koło 65. W Elblągu i Gdańsku studiowałem, ale wtedy to raczej się po jakichś mordowniach szlajalo a nie szukalo atrakcji dla dzieci :)

20 minut temu, bratrolnika napisał:

o, dinopark może być, mój syn pół pokoju ma dinozaurami wyklejone😋

ogólnie to mam chęć w lato zrobić objazd po Polsce, odwiedzić paru znajomych z forum, zapoznać się osobiście, do każdego na kawkę, piwo podlecieć, ale znając życie czasu braknie

To do Malborka(tam chyba najbliższe dinozaury)  mam niecala stowkę. Byliśmy ze dwa lata temu, ale moja mała przestraszona mocno (ale jest też plac zabaw i milion os), a chrzesniak Natalii mojej miał wtedy chyba 6 czy 7 lat, to c*pa prawie płakał przy większych dinozaurach jak miał się do zdjęcia plecami tyłem do nich obrócić :)

to jak mówiłem - zapraszam, tylko ciut wcześniej dać znać, żeby grafik jakoś ludzko ulozyli. 

14 minut temu, sumek666 napisał:

@daron64 pamiętam jak jechałem do Ostródy na Agro show to mijalem "historyczną" granice Warmii i Mazur. U nas wsiadłem w krótkim rękawku i w razie czego wziąłem wiosenną kurtkę a u Was po metr śniegu na polach. Zdziwiłem się ostro. Dzisiaj 5 na plusie ;) aaa no i później jechaliśmy do "kabaretowego zamku" przez Olsztyn. Przejechaliśmy przez Olsztyn i po paru km pytam się szwagra "gdzie ten Olsztyn dojedziemy tam w końcu?" A to taka pipiduwa mniejsza 🤣

@bratrolnika 😛

No proszę Cię, Olsztyn juz nie taka pipidowa. Jechaliśmy z Ostródy gdzie? Na jaki zamek? Lidzbark Warmiński? Jak tak, to boczkiem Olsztyna czmychneliscie, bez wyjeżdżania w miasto praktycznie. 

Śnieg to prawda, ostatnio jak doj**alo, to było po 30-50cm, a Darek dzielnie pieszo w pracy 😛

U nas zawsze zimniej. Wczoraj u nas było koło - 1 po południu, a brat moje pisał, że w Elblągu +6 :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

to jak mówiłem - zapraszam, tylko ciut wcześniej dać znać, żeby grafik jakoś ludzko ulozyli. 

No proszę Cię, Olsztyn juz nie taka pipidowa.

znając życie to i tak będzie 1500 innych planów, już zeszłego roku chciałem taką rundę po wschodniej Polsce zrobić, i co, i d*pa, tyle mojego co po okolicy na dwóch chińskich kółkach pojeździłem...

Opublikowano
49 minut temu, sumek666 napisał:

Tak LidzbarkWarmiński. Ile Olsztyn ma mieszkańców? Mniej niż 30 tys chyba.

Ma ktoś parę groszy pożyczyć? 

https://tiny.pl/tmr6g

Niecałe 30 to mają Bartoszyce, a Braniewo coś koło 20. I to są małe miasteczka. Z Ostródy po prostu przejechaliscie bokiem Olsztyna, dlatego wydał się taki mały :)

49 minut temu, bratrolnika napisał:

znając życie to i tak będzie 1500 innych planów, już zeszłego roku chciałem taką rundę po wschodniej Polsce zrobić, i co, i d*pa, tyle mojego co po okolicy na dwóch chińskich kółkach pojeździłem...

Ja nawet nie robię planów żadnych. W wakacje tylko koło któregoś wolnego weekendu jak jest o godz, to na 2-3 dni nad morze, bo córka lubi się taplac, a moja lubi się opalać. A mnie ch*j strzela od tego gorąca :) w tamtym roku w wakacje na 3.osoby,na dwa dni nad morzem tysiak poszedł, uj wie ja co.. Wcześniej na Koszalin jeździliśmy, to na 4 osoby na 3 dni poszło półtorej koła.. Chyba za granicę taniej by wyszlo niż nad  to polskie morze :)

Chińskie kółka z silnikiem czy pedałów trzeba było? 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

dla dzieci atrakcje, i dla żony, to chyba raczej wódka to zły pomysł

zamienicie się żonami i już będzie atrakcja,w nocy raczej bez fajerwerków ,ale za to w dzień NOWE RODZAJE FOCHÓW  gwarantowane 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kopin napisał:

uważam ze to głupia gadka z niedoje....ania

Nie wiem, czy masz babe, ale jak ja swojej, po tym jak strzelilaby focha, bym powiedział, że jest niedojebana, to by mnie po uzebieniu musieli identyfikować  

Edytowane przez daron64
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v