Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przęsła, tarcze do piły za 1500, półka druciana sklepowa z początku lat 90 za 250zl, albo dwudziestoletni komputer za 350

Jeszcze tokarka taka sama jaką sąsiad kupił po 1zl/kg wystawiona za 20tys.zl, i maszyna do obróbki metali (na zdjęciu zawinięta folia więc nie wiadomo co to) za 50000 czy 55000zl...

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

(starsi ludzie czasem potrafią powiedzieć zamiast 700 to 7000-na stare z przed denominacji przeliczają), 

A 7 stów to nie stare 7 milionów? Także powinno być 70 000 000. Więc chyba te zero najbardziej prawdopodobne 

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

A 7 stów to nie stare 7 milionów? Także powinno być 70 000 000. Więc chyba te zero najbardziej prawdopodobne 

Mojemu ojcu się myli, o czymś z bratem gadałem, kosztowało 3800, ojciec słuchał i potem matce tłumaczy że kupować będą za 38tys.zl

Jedno zero za dużo rozumiem, ale na jednej aukcji a nie na kilkudziesięciu

Opublikowano

Moja babcia zawsze przeliczała na stare bejmy później odejmowala 3 zamiast 4 zer i nigdy nie mogliśmy się dogadać. 

Najbardziej mi się zawsze podobały miny ludzi jak mówiła, że ma 10 tys emerytury i za co ona ma żyć i to zdziwienie ludzi hahaha 🤣

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, bratrolnika napisał:

starsi ludzie czasem potrafią powiedzieć zamiast 700 to 7000-na stare z przed denominacji przeliczają

może inaczej liczą 10 000 zł = 10 tyś zł = 100 "baniek" -100 "stów" niektórzy tak liczą ile setek . właśnie pytałem kiedyś kogos o cęnę to cena 5 😮 , ale w końcu wyszło że 5 ale stów

albo 20 , ale też 20 baniek czyli 2000 zł 😄

Opublikowano
6 minut temu, Morion napisał:

No fakt trochę długi ale mi potrzebna tylko do jazdy w koło komina, więc to raczej nie problem. A jco sądzicie o samej przyczepie i cenie? 

To jest chyba thk5, a poza tym ogólnie zależy do czego jej potrzebujesz, do balotów slabo-bo ona strasznie wysoka jest, do tego chyba 2m szerokość tylko, do zboża też nie za bardzo bo burty niskie, i widać szczelna to ona nie jest już dłuższy czas...

Kupić za 4 i drugie tyle w nią wsadzić, to można mieć niezła przyczepę na lata, ale użytkować ja w takim stanie jak na foto to słabo

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko do bali piasku i ziemi bo mam unhz 500 i chce go wykorzystać do załadunku, a do bali mam długie widły na tył wiec myślę że 2 na wys wrzucę. Ewentualny remont na przyszły rok. A taki siłownik @bratrolnika to ile kosztuje?

Tu znalazłem podobna ale burty i sód w gorszym stanie a i cena wyższa

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-na-3-strony-d47-d55-hw-hl-thk-CID757-IDxGVVn.html#64129fe6cd

Edytowane przez Morion
Opublikowano

To było w przenośni. Kilka tys wyjdzie żeby było jak bóg przykazał. Jak do ziemi to trzeba było się przyjrzeć jak tam rama wygląda ewentualnie wzmocnić bo ze zdjęć widać że jest ugięta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v