Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Fajna popierdółka. Tur 2 sekcyjny jest dużo gorszy od 3 sekcji? Do podpychania  ładowania zboża w magazynie ma znaczenie?

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-fendt-65ls-CID757-IDyadyx.html

raczej ziarna nie bedziesz podpychał kokodylem, wycinakiem ani chwytakiem :P

krokodyl na ciagniku z dobra widocznoscia jest jak trzecia reka. baaaardzo pomocny. chwytakiem tez mozna wiele zdzialac. nie tylko wozenie beli. wystarczy wrzucic na dol palete i juz masz zwyzke z bezpiecznym koszem do np oglawiania starych wierzb. :)

• Like 1
Opublikowano

Rolnik7343 napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Fajna popierdółka. Tur 2 sekcyjny jest dużo gorszy od 3 sekcji? Do podpychania  ładowania zboża w magazynie ma znaczenie?

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-fendt-65ls-CID757-IDyadyx.html

raczej ziarna nie bedziesz podpychał kokodylem, wycinakiem ani chwytakiem :P

krokodyl na ciagniku z dobra widocznoscia jest jak trzecia reka. baaaardzo pomocny. chwytakiem tez mozna wiele zdzialac. nie tylko wozenie beli. wystarczy wrzucic na dol palete i juz masz zwyzke z bezpiecznym koszem do np oglawiania starych wierzb. :)

Opublikowano

Tak się przyjrzałem to tur od połowy malowany, pewnie był złamany. Z drugiej strony kolejny ciągnik kupić to bezsen🤔 Gdzie to trzymać?

Opublikowano

Chodzi mi o niektóre chore ceny c360. Tu 82km i tur  za 25tys

Opublikowano

Poczekaj aż ja swojego kiedyś wystawie, :)

Narazie to muszę zboże przemieścic żeby zrobić miejsce i jak mu porobię elektryke, zwolnice i pomaluje, a po kolejnych zaliczkach nowe opony na tył, to bez 50 nie podchodz 😂

• Haha 1
Opublikowano

jak będziesz przejeżdżać przez SKL to zajrzyj  z pięć Ci mogę oddać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja to wszystkie ciągniki od zboża wyprowadziłem. Jedynie wózek widłowy został. Co trochę gniazda mysz trzeba było z silnika zdejmować. Już 5kg trutki w tym roku idzie.

Nie no ja mam w garażu dwa pomieszczenia gdzie stoją ciągniki, potem warsztat o kolejne pomieszczenie że zbożem. I właśnie to pomieszczenie jest największe i muszę owies stamtąd przetransportować do pierwszego pomieszczenia, a ciągnik do tego największego żebym miał miejsce zurawiem podejść. No i wtedy dopiero ruszam z remontami. 

Raczej staram się nie trzymać ciągników że zbożem, chyba że jakieś resztki na pasze. 

A u mnie myszy o dziwo nie za wiele. Jak chodzę po garażach, to nie widzę ich w zasadzie, a kiedyś to odganiac się byki trzeba :)

Muszę tylko do kombajnu zajrzeć.  Rozstawione 5kg trutki po różnych zakamarkach ale nie sprawdzałem ile już poszło, a raczej czy coś jeszcze zostało. 

Opublikowano

Chyba nie po kocie. Musiałbym suv-a na kabrioleta przerobić

2 minuty temu, daron64 napisał:

Muszę tylko do kombajnu zajrzeć.  Rozstawione 5kg trutki po różnych zakamarkach ale nie sprawdzałem ile już poszło, a raczej czy coś jeszcze zostało. 

Znajomy zawsze pod koniec żniw gdzieś na miedzach piołun zbiera i suszy. Później wiesza w kombajnie i mówi że szczur do młocarni i raf nie wejdzie. Ponoć nie znosi tego zapachu. Nie wiem jak z myszą. 

Opublikowano

a u mnie o dziwo koty daja radę z myszami samochody i kombajn stoja kolo pszenicy w kombajnie 3 pokrywki po nutelli trutki stoja od października i nie ruszone i zero problemów. dla jasnosci mam tylko 3 koty 2 łowne a 1 muszy sie boi

Opublikowano

Odnośnie piołunu coś w tym jest, może sit szczury nie wygryzą.

Dodawano go nawet do atramentu, co miało chronić napisane księgi przed myszami. W celu odstraszenia insektów posypywano nim również pościel oraz wkładano do kop żyta, aby wypłoszyć myszy. Bukiety z piołunu zawieszano niegdyś w pomieszczeniach, aby wypłoszyć muchy, a zmielonym suchym zielem obsypywano konie i bydło wyprowadzane na pastwisko. W mocnym odwarze z ziela kąpano psy w celu wytępienia u nich pcheł. 

1 minutę temu, kopin napisał:

nie przebijesz,nie trzeba pompować

W teren też nie wjedzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v