Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak mówią że po trzeźwemu dogadasz się z góralem i Kaszubem się dogadasz ale po pijanemu w życiu. Wiem bo jak byłem w wojsku to był góral i Kaszub to po wódce już niebyło znimi rozmowy

Edytowane przez stempos1980
Poprawa postu
Opublikowano

w lubelskim to też co gmina to inne słówka i gwara, a inna sprawa, że obecne województwo leżało w dwóch zaborach i różnice jednak są. No i mamy najmniej ludności napływowej po wojnie, bo to stąd ludzie wyjeżdżali do miast

Opublikowano

A tu tak do śmiechu jak Soltys zaczął. Trochę gwary kurpiowskiej. Pierwsza miejscowość w nagraniu to wieś rodzinna mojej mamy. 🙂

Gość łorawiok
Opublikowano

Kiebyś dobrze płaciuł to byś sie roz dwa dogwarzuł .

Opublikowano (edytowane)

Pany pytanko. Ile może być warta używana łyżka do tura jednosekcyjnego do c360?

A może ktoś potrzebuje?

IMG_20190105_111941.jpg

Edytowane przez sladan
Opublikowano
5 godzin temu, sladan napisał:

Pany pytanko. Ile może być warta używana łyżka do tura jednosekcyjnego do c360?

A może ktoś potrzebuje?

IMG_20190105_111941.jpg

Nowa parę lat temu lokalny rzemieślnik wyceniał na 500-600zl, ale z jakiej blachy to robił to nie wiem. Jak prosta i nie zgnita to gdzieś 300zl

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, robi57362 napisał:

jak na mtz stary i juz cena bez szału

20 godzin temu, solek01 napisał:

https://sprzedajemy.pl/mtz-belarus-ursus-mf-tarnowka-2-e30984-nr57850514

o tym myślałeś? Na moje opony do wymiany, rocznikowo stary.

Wam się nie podobał a dziś już jedzie na Litwę i 2 pozostałe też 

@bratrolnika z miesiąc temu sprzedałem łyżkę 1.8m robiona że skarpowej od dużej kopary za 450

Ta wg mnie max maxów 200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v