Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
Może po nowym roku będę miał trochę luzu to wstawie kozy które kupiłem jak budowalem dom do tego jakis wentylator i powinno się dac malowac. Bo za sasiadki do ogrzewania podziękuj ;) Żona wystarcza :)
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

jak by miał sie połamać to i przy agregacie by sie połamał ... a po kiego jezdzić po bruzdach ?

tym bardziej że na przodzie wisi koło 700kg i stabilnie sie trzyma ziemi

Nic nie mówie bo szkoda gadać.

Jest różnica pomiędzy agregatem a pługiem bo cieżar rozchodzi się inaczej 

Żeby każdy tak myślał to by każdy zapinał do popierdółek 80 km pługi 4 skibowe obracane. 

Nie ma opcji żeby coś nie pierdykneło przy pługu który waży  1,5 t (kv na resorze) 

Edytowane przez Fendt308lsa
  • Like 1
Opublikowano

Ja ciągam agregat, który waży 700kg i ciągnik niewiele sobie z niego robi na podnośniku, ale pług o podobnej masie jest z półtora raza dłuższy i bez balastu jest problem z kierowaniem, tak że nie ma co porównywać

Opublikowano

Agregat z siewnikiem też nie jest za krótki 

9 godzin temu, Fendt308lsa napisał:

Nic nie mówie bo szkoda gadać.

Jest różnica pomiędzy agregatem a pługiem bo cieżar rozchodzi się inaczej 

Żeby każdy tak myślał to by każdy zapinał do popierdółek 80 km pługi 4 skibowe obracane. 

Nie ma opcji żeby coś nie pierdykneło przy pługu który waży  1,5 t (kv na resorze) 

Nie wiele się pomyliłeś bo Zetor ma 85km ;) jak się trafi okazja to nawet się nie będę zastanawiał tylko od razu kupię 4ke na resoze bo wiem że Zetor da rade

10 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ta nagrzewnica i jej podobne to się nadają. Głośne, temperaturę trudno utrzymać  na koniec łeb boli od dymu po spalonym gazie.

Zaworem przy butli regulujesz żeby mały płomień był i nagrzewnicy prawie nie słychać 

Opublikowano

W tym wypadku te 5 km nic nie zmieni i wiem że ma te ponad 80.

Na resorze czwórkę 4x40 ? 1,5 t pług to naprawdę bardzo bujną wyobraznie masz. 

To że na piachu jakoś zdoła to ciągnać to nie ma mowy o sprawnej i wydajnej pracy taką popierdółką z takim obrotowym pługiem. 

Zejdz na ziemie naprawdę. (nic do Ciebie nie mam, ale to co piszesz to po prostu jakiś żart) 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, kopin napisał:

ale kup 3+1 bo głupio zaraz katówki używać 😉

Akurat te stare to są 1+1+1+1 itd także się nie bój ;)

No widzisz takie głupoty pisze że nawet sąsiad tak jak wcześniej wspomniałem zastanawia się nad pługiem 5x40 lub 4x50 do claasa 115km bo 4x40 prawie nie czuje na naszych 5klasach ;)

• Haha 1
Opublikowano

mam 5 ;) skończoną 8 lat temu :) a co bede kupował 3 kibowy bo tak trzeba ? bo ktoś mi napisze że u niego przy 3 skibach stęka i większego nie kupować ? obecny pług to nawet 3 szosową zetor ciągnie jak nieraz zapomne sie i nie zmienie na 2 bieg ;) w galeri widać głębokość orki pług ciągam 2 szosową i za wiele go nie czuje .. chyba ze pług dosłownie dam pod rame że ryje na ponad 30cm 

Opublikowano

Nie wiem, jak płaskie trzeba mieć pola i lekkie gleby, aby z 4x4 ciągnik 85 koni nie miał co robic - chyba takie tylko do zalesienia. Ja mam IV klasę i ciągnikiem 65KM ciągam pług 3x30 na blokadzie i na niektórych kawałkach trzeba schodzić z biegami sporo w dół. 

Zetorem 72xx czy 77xx na 2 biegu to nie orka , tylko rzeźbienie rządków. Wiem, bo trochę tym orałem. Polski Kobuz  4x35 i ten ciągnik ma co robić na trójce.

• Like 1
Opublikowano

Rolnika poprę tym razem , Sporo zależy od rodzaju ziemi .

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Rolnika poprę tym razem , Sporo zależy od rodzaju ziemi .

Ale tu chyba nie chodzi przedewszystkim o uciąg, a bardziej o podniesienie pługa i jazde z nim, i ewentualny obrót jak się uda na pole dojechać

Opublikowano

Też tego nie widzę i nie wierzę w powodzenie.

Pług z plecakiem na poprzeczniaku zostanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v