Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał:

Da radę , 3 kierowców na zmianę i 24h/dobę , jedna beczka 2ha - 35 beczek  - jakiś tydzień pryskania w jednym rzucie

U mnie 20 lat temu to ojciec Lancet stosował jak się tylko pojawił. A Chwastoxem (samym) to już nie pamiętam kiedy było pryskane zboże, mimo, że to ściana wschodnia. W 1990 roku stosowaliśmy w pszenicy Glean (głownie), Aminopielik, Chwastox extra

tylko znając życie tam beczka starczała na 1,6 ha

Opublikowano (edytowane)

Z wirówkami nie ma ch... 400l na 2ha nie starczy, ale z płaskostrumieniowymi da radę. Zwykle szło 300l/ha z wirowymi, ojciec ma jeszcze taki zabytek, ile ha tyle wyjazdów

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

MMAT są dość dobre, ale taniej kupuję w sklepie u siebie, niż na allegro. Na moje potrzeby to zakup na 3-4 sezony, więc zainwestowałem w dwustrumieniowe

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano

W tym ładowaczu oprócz ceny, nic do mnie nie przemawia. By go zcywilizować na 3 sekcje,i by na euro pasowało,już nie mówię o udżwigu ,czy samopoziomowaniu,potrzeba koło 3 tys,i ta adaptacja jakaś,jakby jej czegoś ,,brakło''.Weż na krechę resztę i kup nowy. Nie będziesz brał do łba że coś nie pasuje.W cenie mątarz. A do czego go będziesz używać,to jeszcze nie raz się zdziwisz [kota zdejmiesz z dachu,flaga na dzień niepodległości,pranie,zrywanie wiśni,odpalanie opon,lisa odgonisz,płot naprawisz,drzwi przesuniesz, hamulec ręczny........];)

Opublikowano (edytowane)

Do prac podwórzowych np. chcę położyc trochę kostki krawężniki 100kg szt, drzewa z lasu przywiez, big bagi z nawozem 500 kg, załadować przyczepę zboża itp, czasem przyczepę piachu. Hodowli nie mam. Trzy sekcje nie bardzo potrzebne, łyche przypiołbym ręcznie , gość ma też widły do skrzyniopalet od koparki, samopoziomowanie piękna sprawa ale nie w takiej cenie.

Trochę mnie ostudziłeś ale w tych pieniądzach to co wymagać.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

W tym ładowaczu oprócz ceny, nic do mnie nie przemawia. By go zcywilizować na 3 sekcje,i by na euro pasowało,już nie mówię o udżwigu ,czy samopoziomowaniu,potrzeba koło 3 tys,i ta adaptacja jakaś,jakby jej czegoś ,,brakło''.Weż na krechę resztę i kup nowy. Nie będziesz brał do łba że coś nie pasuje.W cenie mątarz. A do czego go będziesz używać,to jeszcze nie raz się zdziwisz [kota zdejmiesz z dachu,flaga na dzień niepodległości,pranie,zrywanie wiśni,odpalanie opon,lisa odgonisz,płot naprawisz,drzwi przesuniesz, hamulec ręczny........];)

dokładnie jak miałem 1 sekcje to tylko gnój wyrzucałem a jak mam 3 sekcyjny to przestałem taczki używać wszystko turem 

Opublikowano
3 godziny temu, adam131 napisał:

Chodzi o montaż?

Tak     ,wywalało mi błąd,a miałem zastosować tam cudzysłów,a nieopatrznie puściłem tekst  . Chodziło mi o to, że w cenie zamontują,tylko idą po najmniejszej linii oporu.😕

Opublikowano

Nie wiem jakie znajomości ma znajomy, ale do 914 przywieźli mu nowy ładowacz metal-technik za 10 tyś. 1600 udźwig, 3 sekcje, poziomowanie. Bez kwitów oczywiście, ale cena dobra. Szuflę do piachu 2 m za 900 zł proponował załatwić. To chyba dobra cena?  Do ładowarki będę potrzebował.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v