Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Synek licz się ze słowami, takie teksty to se na wsi możesz rzucać

"Dziadek" tak sie składa że wiocha to jest ta cała wasza śmieszna stronka, choć do samej stronki i admina (i tylko jego) nic nie mam, to społeczność w sporej części składa sie z jakichś niedorozwojów...

21 minut temu, soltys48 napisał:

niema brzydkich kobiet..... 😉

...tylko faceci płci żeńskiej?

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

wszystko zależy od tego ile masz%%%% jak wystarczająco dużo każdą jest ok😁

Dla niektórych kobiet tyle nie wypijesz......

Ale kiedys wyczytałem lepsze,,Jakiego koloru włosów kobiety sa najwierniejsze??''......................................-SIWE😂

• Haha 2
Opublikowano

Usunęli film z tym pięknym niemieckim cudem techniki w idealnym stanie... Ja mam abre kadabre i jakoś rdza nie zeżarła no i chodzi bardzo cicho a nie jak rozje.ana betoniarka..

Gośćie mają średnie pojęcie o gospodarzeniu w dzisiejszych czasach a młody to już całkiem pionek nawet stary mu nie powiedział, że rozsiewacz "kupują"

To tylko świadcy, że nie każdy rolnik co ma jelenia na podwórku jest nowoczesny.

Opublikowano
22 minuty temu, czesio200 napisał:

Usunęli film z tym pięknym niemieckim cudem techniki w idealnym stanie... Ja mam abre kadabre i jakoś rdza nie zeżarła no i chodzi bardzo cicho a nie jak rozje.ana betoniarka..

Gośćie mają średnie pojęcie o gospodarzeniu w dzisiejszych czasach a młody to już całkiem pionek nawet stary mu nie powiedział, że rozsiewacz "kupują"

To tylko świadcy, że nie każdy rolnik co ma jelenia na podwórku jest nowoczesny.

Takie coś napisał 😛

Screenshot_20181018-211236.png

Opublikowano

ze sprzętem a powierzchnią to różnie bywa dwa lata temu ogarniałem 45 ha  mf 255 i c 330 i jakoś dawałem rade doszedł u 1134 i jest bajka   gościu z gminy ma 80 ha cztery ciągniki  (od 70 do 140 km) i ciągle przy miedzy marudzi że się nie wyrabia 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, czesio200 napisał:

No widać przepaść w myśleniu między nimi a nim. U nas na 50-70ha to są już bambry fest a oni niby na zachodzie a 3p pryskali 70ha...

400l beczką i 10 lancami🤔

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Da radę , 3 kierowców na zmianę i 24h/dobę , jedna beczka 2ha - 35 beczek  - jakiś tydzień pryskania w jednym rzucie

U mnie 20 lat temu to ojciec Lancet stosował jak się tylko pojawił. A Chwastoxem (samym) to już nie pamiętam kiedy było pryskane zboże, mimo, że to ściana wschodnia. W 1990 roku stosowaliśmy w pszenicy Glean (głownie), Aminopielik, Chwastox extra

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Znajomy przy około 30-40 krowach, 50ha ornego i drugie tyle TUZ ma cztery ciągniki w przedziale mocy 52-90, w tym 360 i JD 5090M Jakoś daje radę a trzeba zaznaczyć, że jest spore rozdrobnienie gospodarstwa, bo 3/4 pól nie przekracza 1ha. A jeśli o opryskiwaczu mowa to ma 600l/15 metrów ale jemu akurat starcza na styk, bo używa tylko do randapowania ściernisk w razie potrzeby i czasem coś wiosną na chwasty.

Opublikowano (edytowane)

Sam go oglądałem w ogłoszeniach - za te pieniądze nie warto. Z zasadniczych wad za tę cenę - nie ma rewersu. Kabina widze trochę sfatygowana, cały malowany - nie wiadomo co ta farba kryje.  Za 32 tys można kupić fajny zachodni ciągnik.

A badziej adekwatna cena to tu :

https://www.olx.pl/oferta/mtz-82-belarus-CID757-IDx0UiU.html#3821ed6851

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał:

Da radę , 3 kierowców na zmianę i 24h/dobę , jedna beczka 2ha - 35 beczek  - jakiś tydzień pryskania w jednym rzucie

U mnie 20 lat temu to ojciec Lancet stosował jak się tylko pojawił. A Chwastoxem (samym) to już nie pamiętam kiedy było pryskane zboże, mimo, że to ściana wschodnia. W 1990 roku stosowaliśmy w pszenicy Glean (głownie), Aminopielik, Chwastox extra

tylko znając życie tam beczka starczała na 1,6 ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v