Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, artek27 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/paszowoz-poziomy-seko-CID757-IDBEkQr.html

Ma ktos taki pasowoz jak to sie sprawuje? Chce cos kupic sobie tanszego narazie. Nie wiem czy dobrze widze ale tam nozy to chyba nie ma.

Są noże. Te małe krążki, jedne zużyte bardziej, drugie mniej. W poziomym od razu przygotuj się na ewentualną wymianę dna i ślimaków. Niedaleko mnie kupił sgariboldi, pomieszał rok i 60siuntka go wykończyła. Sprzedaje go z uszkodzonym ślimakiem. Większość poziomych to czeka.

Opublikowano
14 minut temu, Thomas2135 napisał:

Są noże. Te małe krążki, jedne zużyte bardziej, drugie mniej. W poziomym od razu przygotuj się na ewentualną wymianę dna i ślimaków. Niedaleko mnie kupił sgariboldi, pomieszał rok i 60siuntka go wykończyła. Sprzedaje go z uszkodzonym ślimakiem. Większość poziomych to czeka.

sgariboldi sprzedaje i jest zdaje mi się  głównym przedstawicielem na Polskę firma w sąsiedniej wiosce,sporo tego sprzedawają ,ale sąsiad jest u nich serwisantem to powiem wam ze spotkać go w domu to święto,non stop w trasie

45 minut temu, krilan06 napisał:

Każdy robi jak uważa, ale wg mnie to na taki areał za duży ciągnik, no chyba że na usługi albo dojdzie ziemi

nie przesadzajcie,na 7 ha jakoś ustawi ten traktor że się zmieści no chyba że pole strasznie długie,ale jak w prostokącie jakimś sensownym to i jakiegoś 300-400 KM gąsienicowego da rade zmieścić/postawić;-)

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

różne są metale co detektor nie wykryje, ostatnio w TPR był artykuł to nawet taki "dobry człowiek" postarał się i zawinął to w liście qq przy kolbie tak że nawet nie było widać i detektor też tego nie wykrył

Nieprawda, wykryje i tak. Jedynie zapusty STEROWNIK (nie detektor) spowoduje, że detektor nie będzie widział żelastwa. 

Opublikowano
27 minut temu, Thomas2135 napisał:

A jak myslisz warty tej ceny? Ja tez mam zamiar mieszac 60tka.

Opublikowano

A tam za duży jak maszyny są odpowiednie to żaden nie jest za duży 

Opublikowano
1 minutę temu, artek27 napisał:

A jak myslisz warty tej ceny? Ja tez mam zamiar mieszac 60tka.

Ze zdjęcia nic Ci nie doradzę. Ten sgariboldi jest za 10 i ma frez do załadunku. Każdą maszynę musisz obejrzeć. Noże można obracać, więc może nie będzie potrzeby wymiany po kupnie. Ślimaki trzeba obejrzeć czy nie spawane. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KOSTEK12 napisał:

pług może fajny ale sprzedawca to porażka

jest to miejscowość Hrud pod Białą Podlaską dodaję link poczytajcie sobie na ostatniej stronie

ale jak zadzwonisz to cena inna mieszkam blisko kolo tego pacjenta odradzam

Opublikowano
32 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Ze zdjęcia nic Ci nie doradzę. Ten sgariboldi jest za 10 i ma frez do załadunku. Każdą maszynę musisz obejrzeć. Noże można obracać, więc może nie będzie potrzeby wymiany po kupnie. Ślimaki trzeba obejrzeć czy nie spawane. 

A w ktorych miejscach patrzec czy nie spawane? To jak wrzuce bele cieta na 8nozy to poradzi sobie to pociac i wymieszac?

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kiedys za przyczepą dzwoniłem bo była  i pytałem czy borty dołem uchylane to burknął a co za różnica. Się rozłączyłem skoro jemu żadna czy sprzeda czy nie. 

Trzeba było powiedzieć mu polowe ceny .. a jak by zaczął skakać że za mało to powiedzieć mu "a co za różnica" 😀

• Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, artek27 napisał:

A w ktorych miejscach patrzec czy nie spawane? To jak wrzuce bele cieta na 8nozy to poradzi sobie to pociac i wymieszac?

Ja na poziomych się nie znam. Piszę to co zapamiętałem jak inni pisali. Dno i ślimaki to u nich podstawa do sprawdzenia. Ten nie widać, żeby miał ślimak spawany, łatany kawałkami blachy. Trzeba obejrzeć wstęgi ślimaka dookoła i zobaczyć nie nie są poprzeginane(z czasem robią się cienki i się gną) i czy nie odrywają się od rury. Takie ślimaki da się regenerować, ale to kosztuje. Co do dna to pozostaje patrzeć czy nie ma dziur, lub wygnieceń w dni. Musisz zajrzeć pod spód i zobaczyć czy dno nie jest wypchnięte. Może młotkiem ostukać i porównać dźwięk na boku i dnie. Wydarte dno wyda inny dźwięk. Więcej do głowy mi  nie przychodzi. Przekładnię to już musisz w czasie pracy nasłuchiwać czy nie trzeszczy.

Opublikowano
6 godzin temu, KOSTEK12 napisał:

pług może fajny ale sprzedawca to porażka

jest to miejscowość Hrud pod Białą Podlaską dodaję link poczytajcie sobie na ostatniej stronie

Owszem, sprzedawca trudny bardzo. Ale ja od niego kiedyś pług rabewerka kupiłem bez problemu

6 godzin temu, Karol06 napisał:

Ten pług raczej nie bierze do 50cm na korpus, według tego zdjęcia ze skalą to max na 16 cali można ustawić, tzn 40cm. 

A czego się spodziewasz za 8000??? Od 30 do 55 cm, vario, z kostką pamięci i nowymi elementami roboczymi? 40 cm to standard. Wybajerzony kosztowałby 12-14 tyś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v