Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Możliwe. Ja musiałem kupić cała, także wolałem z oficjalnego sklepu niż kombinować z allegro czy napewno się zgadza wszystko. 

Pytanie

Mam w 8145 dodatkowy rozdzielacz (patrząc od tyłu to po lewej stronie). Ma pływające (tak się mówi?) sekcje. No i przepuszcza mi. Tzn np mam podpięty opryskiwacz i podnoszę belkę, to mi opada. Mam podpięty rozsiewać i jak dorobiłem otwieranie hydrauliczne, to też pod niego podpiąłem i w połowie przejazdu patrze co on tak mało jakoś rozsiewa, a tam zasuwy zamknięte, ale już no jak podępne pod niego przyczepę i podniosę, to nie opada sama. No i teraz do sedna - regeneruje się toto, czy słabo to wychodzi i nowego szukać?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
14 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Panowie podpowiedzcie kto jest producentem tego silnika , jest on w Renault 155, 54 i nie ma innych oznaczeń jak to bywa w typowym MWM gdzie są wytłoczone literki MWM na bloku

Normalny MWM ,

Który rok reni?

13 godzin temu, jahooo napisał:

Prawdopodobnie sa to silniki JD

Te serie nie miały silników JD

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Możliwe. Ja musiałem kupić cała, także wolałem z oficjalnego sklepu niż kombinować z allegro czy napewno się zgadza wszystko. 

Pytanie

Mam w 8145 dodatkowy rozdzielacz (patrząc od tyłu to po lewej stronie). Ma pływające (tak się mówi?) sekcje. No i przepuszcza mi. Tzn np mam podpięty opryskiwacz i podnoszę belkę, to mi opada. Mam podpięty rozsiewać i jak dorobiłem otwieranie hydrauliczne, to też pod niego podpiąłem i w połowie przejazdu patrze co on tak mało jakoś rozsiewa, a tam zasuwy zamknięte, ale już no jak podępne pod niego przyczepę i podniosę, to nie opada sama. No i teraz do sedna - regeneruje się toto, czy słabo to wychodzi i nowego szukać?

Zamieniałeś wejścia na tej sekcji ? Czy jak podniesiesz przyczepę na obu gniazdach tej sekcji to nie opada ?

U mnie też sie rozsiewacz zamyka, dlatego będę wymieniał całą hydraulikę w MTZ, ale tylko na jednym gnieździe, na drugim nie ma tego efektu

Jak masz polski rozdzielacz typu RBS to można go regenerować

image;s=261x203

Robi to podobno Hydrotor Tuchola. W lubelskim kiedyś regenerował takie rzeczy POM Piotrowice, ale nie wiem, czy oni jeszcze istnieją

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Pytanie

To chyba rozdzielacz RBS? Masz już wyjście z plecaka na dodatkowy rozdzielacz, więc wypier..  bym to na złom i wstawił tam jakiś 2-3 sekcyjny Badesnost czy Waryński. Bułgar lepszy, bo niby też 40 L przepływ, ale wejście zasilające ma 1/2" a nie 3/8". Wystarczy dokupić tuleję ciśnieniową do szeregowego łączenia rozdzielaczy. Zajrzyj na profil @zetor10145turbo95 i zobacz jak tam wstawił.

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

Zamieniałeś wejścia na tej sekcji ? Czy jak podniesiesz przyczepę na obu gniazdach tej sekcji to nie opada ?

U mnie też sie rozsiewacz zamyka, dlatego będę wymieniał całą hydraulikę w MTZ, ale tylko na jednym gnieździe, na drugim nie ma tego efektu

Jak masz polski rozdzielacz typu RBS to można go regenerować

image;s=261x203

Robi to podobno Hydrotor Tuchola. W lubelskim kiedyś regenerował takie rzeczy POM Piotrowice, ale nie wiem, czy oni jeszcze istnieją

Zmieniałem - przyczepa nie opada, rozsiewacz się zamyka. Patrzę, że nowy koło 5stowek, to bez sensu wysyłać, czekać itd. Będzie kasa, to kupię nowy.

7 minut temu, Thomas2135 napisał:

To chyba rozdzielacz RBS? Masz już wyjście z plecaka na dodatkowy rozdzielacz, więc wypier..  bym to na złom i wstawił tam jakiś 2-3 sekcyjny Badesnost czy Waryński. Bułgar lepszy, bo niby też 40 L przepływ, ale wejście zasilające ma 1/2" a nie 3/8". Wystarczy dokupić tuleję ciśnieniową do szeregowego łączenia rozdzielaczy. Zajrzyj na profil @zetor10145turbo95 i zobacz jak tam wstawił.

Tylko nie wiem czy taki jak był, czy właśnie jakiś inny. Na profil zetora już patrzyłem kiedys, dzięki za przypomnienie

Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

1999 r , mam ochotę kupić ale sprzedający ceni jak cygan za matkę 62tyś i ani złotówki mniej

We wtorek oglądałem u znajomego taką z 2000 r

Stan igła, nic nie malowane -zadnej ryski ,przedni tuz z wom,rewers elektryczny ,oponki super orginalne bo chodzila na takich al'a trawnikowych ,przebieg śmieszny 

Ceni ją 70 netto🤣

Opublikowano

W takim stanie jak @soltys48 pisze to przy cenie 70k brutto to faktycznie można brać w ciemno.

Sam rozglądam się za czymś za 133.14 i jest lipa. Oglądałem dwie 155.54 i szału nie było jak za te ceny.

Oglądałem też John Deere 7710 i tam cena była adekwatna do stanu. Ale na dzień dobry to połowę ceny trzeba dołożyć. I nie mówię tu o silniku czy skrzyni.

Opublikowano
15 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Serio takie tanie.Myslałem ze z 600 zł

Jaka jakość taka cena tych przekładni

Opublikowano (edytowane)

4 godziny temu, Thomas2135 napisał:

To niech trzyma ją dalej. 

No nie wiem jeszcze biję się sam ze sobą ale raczej wezmę , dla mnie na plus że wszystko mechaniczne , oponki też jeszcze niezłe skrzynia 40 , ogólny stan to tak jak od chłopa prosto z pola , a wiem że paliwa i czasu na szukanie to może pójść w cholerę 

No ale 70 netto to musi być śliczna ażeby ktoś ją kupił , chociaż byłem kiedyś u pewnego handlarza i widzę prasę krone 130 kr z szerokim podbierakiem , widać że niewiele pracowała stan poprostu bardzo dobry a cena 32tyś i niema innej opcji , no i poszła po trzech miesiącach

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano (edytowane)

U Sołtysa handlarz ma pewne ciągniki. Sam stamtąd kupiłem, więc zapytaj  może coś mają jeszcze oprócz tej lalki 155-54.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, Marecki2922 napisał:

1999 r , mam ochotę kupić ale sprzedający ceni jak cygan za matkę 62tyś i ani złotówki mniej

cenią sobie te renie

za niewiele więcej wstawiałem kilka stron wcześniej 133.54 z ładowaczem, fakt początek produkcji ale coś za coś

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Marecki2922 napisał:

No nie wiem jeszcze biję się sam ze sobą ale raczej wezmę , dla mnie na plus że wszystko mechaniczne , oponki też jeszcze niezłe skrzynia 40 , ogólny stan to tak jak od chłopa prosto z pola , a wiem że paliwa i czasu na szukanie to może pójść w cholerę 

No ale 70 netto to musi być śliczna ażeby ktoś ją kupił , chociaż byłem kiedyś u pewnego handlarza i widzę prasę krone 130 kr z szerokim podbierakiem , widać że niewiele pracowała stan poprostu bardzo dobry a cena 32tyś i niema innej opcji , no i poszła po trzech miesiącach

96 stan ładny za 44 netto

Interesuje?

20190905_162241.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że interesuje 

To chyba wyjdzie około 55 brutto , do tego transport a mam chyba około 400km i już nie jest tak różowo 

No ale daj jakieś szczegóły , jaka skrzynia ,rewers , podnośnik 

Chociaż widać że rewers mechaniczny 

Edytowane przez Marecki2922
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v