Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Komuś bieda się dzieje, ma wypadek, a inni zaraz grabią,to złodziejstwo.Ale dobrze wiedzieć, nie można odchodzić zostawiać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

komuś bied sie dzieje,nie żartuj

u mnie na łące wylądował samochód ze śrutą sojową,strażacy posprzątali troche ,przeładowali na inny i pojechało wszystko w pizdu,a te 5 cm co w trawie zostało na x m2 w lipcu dostało wody i słońca  to po tygodniu był taki smród jak by stado świń tam zdechło i leżało,jak myślisz kto miał przesrane i musiał posprzątać?

Opublikowano

ludzie przestańcie. Swego czasu pracowałem w hurtowni piwa i napojów i każdy kierowca mówił, że w razie wypadku nawet jak znajdą się ludzie, którzy będą rozkradać towar to mają mieć na to wyje**ne, bo skład jest ubezpieczony i kilka skrzynek w tę lub drugą stronę nie robi im naprawdę różnicy. Tak samo na produkcji w browarze. Stłuczek czy uszkodzeń jest co nie miara, Jest na to przeznaczony fundusz i pokrywa koszty. Oczywiście w granicach rozsądku. Niedaleko mnie kilku znajomych pracuje w British American Tobbacco (producent papierosów) i w czasie pracy mogą palić jak lokomotywy za free (firma stawia). Ale nie wyniesiesz stamtąd ani papieroska ani pojedynczej gilzy.

• Like 1
Opublikowano

Kiedyś kierowca u wujka wywrócił tira z pelletem,kabina skasowana, łódka na złom,wszystko się wysypało na dwie posesje,rozwaliło płot betonowy a w drugiej przęsła metalowe pogięło. Za betonowym poszło w trawe a za metalowym w iglaki. Pojechaliśmy sprzątać to na drugi samochód, tak wysprzątaliśmy że później okazało się że zbrakło tylko około 400kg co zostało na ziemi. Wiadomo, wujek musiał ponieść koszty naprawy ogrodzeń

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Komuś bieda się dzieje, ma wypadek, a inni zaraz grabią,to złodziejstwo.Ale dobrze wiedzieć, nie można odchodzić zostawiać.

Po pierwszym przeczytaniu w przedostatnim słowie wypacznie zobaczyłem wyraz odchodówO.o

Opublikowano

kiedys z ojcem zrobilismy kapitalke 330 i lekko dotarlismy robiac bronowanie na 4 biegu. w kurzu i pyle. podcisnienie zassalo siatke z filtra powietrza wraz z calym pylem i piachem. rysy na tulejach i kolejny remont. w tym przypadku pewnie podobnie.

Opublikowano
16 godzin temu, soltys147 napisał:

Dlaczego eurofala? Chyba jest dużo droższa?

1 nie rdzewieje 

2 jest mocniejsza ( można bez problemu chodzić 

3 mniejsze nakłady na więźbę ze względu na wytrzymałość 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, blondynek2004 napisał:

@simson2812to będzie jak u ojca kolegi. Coś mi stuka albo klekocze nie wiem co. Po 2 miesiącach korba zastukała do bloku a po drodze tłok pocałował zawory. 

I tak skończyło się stukanie.

Ostatnio robiliśmy remont skrzyni w c-4011/360. Teść mówił że na 5 i wstecznym coś mu stuka,ja nic nie słyszałem. Rozkręciliśmy z mechanikiem cały ciągnik i okazało się że koło zębate od 5 w super stanie,tak samo wsteczny,jedynie 2,3,4 trochę zjechane to też wymieniliśmy. I okazało się że na darmo 3 dni roboty. Ale przy okazji sprzęgło zrobione,plecak uszczelniony no i wyczyszczony z syfu 😀

Opublikowano
3 godziny temu, igor10246 napisał:

1 nie rdzewieje 

2 jest mocniejsza ( można bez problemu chodzić 

3 mniejsze nakłady na więźbę ze względu na wytrzymałość 

Dobre, większych bredni nie słyszałem 😂

• Like 1
Opublikowano

w tego Ferdka przy remoncie wsadzić tuleje 101 km i mamy 390 80 km. Ot różnica hehe. A czy po remoncie wyjdzie drogo. Raczej normalnie ale w tedy juz wiemy co mamy a jak ktos ma smykalke to silnik sam rozbierze a da tylko tuleje do wstawienia i honowania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v