Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
30 minut temu, KlimekPL napisał:

Dzięki za sugestie, jutro z rana zadzwonię i popytam o szczegóły. Jak chłop będzie zachwalał to pojadę obejrzeć. Ale przyznam, że intrygujący jest jeszcze dla mnie ten nowy polski wynalazek. Regulacja rozsiewu w takim zakresie jaki mnie właśnie interesuje, nowy więc może z rok posłuży bezawaryjnie (na tym mi teraz najbardziej zależy z powodu braku czasu) i jakby nie zgnił po roku to pewnie też bym pojechał obejrzeć.

https://sprzedajemy.pl/rozsiewacz-nawozu-dwutarczowy-agro-max-plandekahydraulika-g-wroblewo-2-e30984-nr27655092

Na prawdę wydał byś tyle kasy na taki gówno? Zobacz na coś co widać na pierwszy rzut oka, zobacz jak długie są osie wychodzące ze skrzyni. Łożyska pewnie rozsypią się za chwilę od uderzeń nawozu o łopatkę.

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

sory że off top ale też na sprzedaz (na złomie)

czy ktos naprawiał/regenerował we własnym zakresie takie podnośniki? oba nie podnosza i nie wiem czy to kwestia braku oleju czy zużytych uszczelnień

2019-02-13 07.13.15.jpg

2019-02-13 07.13.39.jpg

Sprawdź zawór czy się nie zaciął ,postukaj delikatnie w tą dźwigienkę na agregacie. Czy  bez obciążenia cośkolwiek podnosi.

No i podstawa olej bo widać, że zarzygane.

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Dzięki za sugestie, jutro z rana zadzwonię i popytam o szczegóły. Jak chłop będzie zachwalał to pojadę obejrzeć. Ale przyznam, że intrygujący jest jeszcze dla mnie ten nowy polski wynalazek. Regulacja rozsiewu w takim zakresie jaki mnie właśnie interesuje, nowy więc może z rok posłuży bezawaryjnie (na tym mi teraz najbardziej zależy z powodu braku czasu) i jakby nie zgnił po roku to pewnie też bym pojechał obejrzeć.

https://sprzedajemy.pl/rozsiewacz-nawozu-dwutarczowy-agro-max-plandekahydraulika-g-wroblewo-2-e30984-nr27655092

jak chcesz to mogę Ci podesłać zdjęcia tego rozsiewacza po jednym jesiennym użyciu-farba płatami odchodzi

• Thanks 1
Opublikowano

panowie, oglądałem dziś poznaniaka z 2011 roku i wie ktoś może jak tam jest realizowany wysiew rzepaku ? kółko plastikowe wysiewające jest dzielone, idą tam jakieś nakładki na tę stronę od zboża ? czy jakoś te kółka się rozłącza i obraca się tylko ta wąska cześć z drobnym zębem do rzepaku ? Gość co sprzedawał niby pierwszy własciciel a nic o nim nie wiedział, nie miał nakładek ani nic.

Opublikowano

Tak wypychasz ,ja to robiłem specjalnie zagiętym gwoździem, bolczyk i obraca się tylko kółeczko do drobnych nasion, najprostszy i najbardziej sprawdzony system. Jeśli jest to dzielone kółko z podziałem to nie potrzeba żadnych nakładek.

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, griga napisał:

Na prawdę wydał byś tyle kasy na taki gówno? Zobacz na coś co widać na pierwszy rzut oka, zobacz jak długie są osie wychodzące ze skrzyni. Łożyska pewnie rozsypią się za chwilę od uderzeń nawozu o łopatkę.

2 godziny temu, soltys48 napisał:

jak chcesz to mogę Ci podesłać zdjęcia tego rozsiewacza po jednym jesiennym użyciu-farba płatami odchodzi

Ile to się można dowiedzieć od forumowiczów :P Dzięki, nie wtopiłem się przynajmniej w gówno. Więc skoro ten sulky wydaje się być najciekawszą opcją z tych wszystkich to tak jak mówiłem jutro obdzwaniam i pojadę oglądnąć. Jak zakupię to nie omieszkam się taką informacją podzielić. :P 

Opublikowano
Xawier napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/avant-520-mini-ladowarka-avant-schaffer-weidemann-ID6BsrWK.html?  

możecie coś o niej powiedzieć? Na co zwrócić uwagę? Jakieś opinie o ładowarce do gospodarstwa? Potrzeba mi do załadunku wozu paszowego i obornika

wyglada na wywrotna. do tego dosc nisko podnosi. w tych pieniadzach poszukaj uzywki, ale markowej. typu schaffer, manitou z teleskopem badz merlo. bedziesz o wiele bardziej zadowolony.

Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

@adam131 weź bądź tak miły i uprzejmy by poprawić dla człowieka opis śrubki w ogłoszeniu bo widze że na forum znasz się na tym i lubisz te robote

Przy okazji Twoje podlaskie "dla"też mógłby poprawić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

wyglada na wywrotna. do tego dosc nisko podnosi. w tych pieniadzach poszukaj uzywki, ale markowej. typu schaffer, manitou z teleskopem badz merlo. bedziesz o wiele bardziej zadowolony.

a ta nie jest markowa ? manitou lub merlo w tych wymiarach ??? 😂

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, KlimekPL napisał:

ja bym wybrał rauch lub kuhn  , z twoich postów wynika ze nie masz tej ziemi dosc duzo i nieraz  jak wrzucisz do jednokomorowego 100 kg nawozu  to nie bedziesz musiał reką rozgarniać pokomorach a dodatkowo w tych które wymieniłem niewiele zostaje na dnie po wysiewie i dokładnosc dosc dobra , koło wpadnie w brózde i już trzeba wyrównywać  zasyp komory .na działce mokro i trzeba za kilka dni dosiać kawałek np.0,5 ha iw jedną komore wsypiesz i bedzi ok.

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

ja bym wybrał rauch lub kuhn  , z twoich postów wynika ze nie masz tej ziemi dosc duzo i nieraz  jak wrzucisz do jednokomorowego 100 kg nawozu  to nie bedziesz musiał reką rozgarniać pokomorach a dodatkowo w tych które wymieniłem niewiele zostaje na dnie po wysiewie i dokładnosc dosc dobra , koło wpadnie w brózde i już trzeba wyrównywać  zasyp komory .na działce mokro i trzeba za kilka dni dosiać kawałek np.0,5 ha iw jedną komore wsypiesz i bedzi ok.

Te wyroby polskie strumykopodobze,zostawiają od h... nawozu na koniec siewu,mieszadło to śmigłowiec,ustawienie ci 1 cm,a w rzeczywistośći o 50 procent więcej od wcześniejszego wysiewu,zasuwy młotkiem już po roku, Regulacje [zasuw] już po roku nie do odkręcenia. ,siłownik otworu działa jak przed siewem nad nim czas poświęcisz...... Myję od razu nawet jeśli miałbym jutro siać,.  Na farbę nie mogę narzekać jak tu przed ,,chwilą'',i duża fajna siatka. Na temat rozrzutu pow,12 m nie wypowiadam się,to nie   forum astronautów [ no może ktoś zgłębiał tajniki ,ale mi nie po drodze].Siać ,jednak sieje w miarę równo. No cóż ale cena nie wielka i nówka9_9;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v