Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

😄Stara, ale jara. Jak na swoje wymiary ma dobre osiągi, tj udźwig i wysokość załadunku. Minus to krótki wysięgnik i możliwe problemy z załadunkiem. Naczepy nie zasypie, chyba, że zrobisz przedłużkę. Ja mam nieco inny starszy model.

Opublikowano
Dnia 8.01.2019 o 16:04, Thomas2135 napisał:

😄Stara, ale jara. Jak na swoje wymiary ma dobre osiągi, tj udźwig i wysokość załadunku. Minus to krótki wysięgnik i możliwe problemy z załadunkiem. Naczepy nie zasypie, chyba, że zrobisz przedłużkę. Ja mam nieco inny starszy model.

Jakie ona ma wymiary ?

Opublikowano

Czego się spodziewać za te pieniądze? Moja 16250 kosztowała. Do zlikwidowania luz na głównym sworzniu przy kabinie i od poziomowania w połowie wysięgnika. Mimo to pracuje codziennie. Na wiosnę zamówię mobilną wytaczarkę to się naprawi.

Opublikowano

Doron ja też takie " oferty " , nie wiem czemu... ale zawsze uznaje za totalny szrot.  

Sprawna , na chodzie .. mnie właśnie odrzucają a nie przyciągają.

Opublikowano
20 minut temu, Thomas2135 napisał:

To mnie zaskoczyłaś tym, że nie zasypie naczepy . Czyli zbyt mały kąt podnoszenia, bo dłuższe ramię to mniejszy udźwig.

Opublikowano
9 minut temu, onyyy napisał:

Doron ja też takie " oferty " , nie wiem czemu... ale zawsze uznaje za totalny szrot.  

Sprawna , na chodzie .. mnie właśnie odrzucają a nie przyciągają.

to lepiej jak by napisał "złom jakich mało jak jedzie to rdza sie sypie" ?

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/brona-talerzowa-produkcja-2018-hit-tego-roku-z-gwarancja-i-dostawa-CID757-IDxJECl.html#d47c674458

warto się nad tym zastanawiać czy lepiej odpuścić 

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik7343 napisał:

to lepiej jak by napisał "złom jakich mało jak jedzie to rdza sie sypie" ?

A nie sadzisz , że lepiej jakby napisał tak jak naprawdę jest ?

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-czolowa-sambron-2004s-sprawna-CID757-IDxzISX.html

ale co źle napisał jeździ i pali pewnie sama prawda 🤣 w to nie wątpie nawet , sam takie coś tyle że jcb kupiłem za 15000 zł , dołożyłem z 5 tyś bo tak tulejki , sworznie , kołyska pęknięta od przechyłu do tego tuleje+tłoki w silniku , potem w skrzyni tarczki i chodzi już 3 czy 4 rok , jeszcze rozdzielacz teraz przestał się moczyć a już leje 😶 i most tylny ma luz.

Tak to chodzi tylko wady to słabo się obraca/zawraca bo tylko tył skrętny , tak to zwrotna jest i skrętna , no właśnie ramię nie wysuwne =słaby zasięg na tira nie nasypie zboża , a i paleciakiem z podłogi na drugą stronę nie sięgnie w naczepie tira , bez wysuwu to na przyczepę 2,5 m wysokości  ledwo gnój wrzucam jak już koła dotykają bury 

Ale za tą cenę to na duży ciągnik bym miał tura a to nie to samo tzn ciągnik nie ma szans z ładownością i stabilnością 

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano

U @soltys48 poszła taka sprawna za 12 tyś? Problemem był właśnie załadunek naczepy. Wysięgnik jest tuż przed kołami a podnosząc przysuwa się jeszce bardziej. Udźwigu 2,2 T, ale daje radę więcej. Bel, palet też na drugą stronę przyczepy nie postawię, zdejmę, bo wysięgnik jest krótki. Taka konstrukcja, ale są i teleskopowe modele. Waga mojej ok 5t. Za tę cenę nie wybrzydzam, przydałby się teleskop, ale to nie te pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v