Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Fendt308lsa napisał:

Nic nie mówie bo szkoda gadać.

Jest różnica pomiędzy agregatem a pługiem bo cieżar rozchodzi się inaczej 

Żeby każdy tak myślał to by każdy zapinał do popierdółek 80 km pługi 4 skibowe obracane. 

Nie ma opcji żeby coś nie pierdykneło przy pługu który waży  1,5 t (kv na resorze) 

Święta prawda. Kverneland 4 obrót na resorze potrafi dociążony 6-cylindrowy traktor poderwać, a o czym mowa przy 4-cyl...

Ale niech zapinają, jak im coś pierdyknie to będą wtedy płakać 😊

Swoją drogą - jak posiadałem 7745 jeszcze, to podpinałem do niego kroniaka 3 skiby na resorze i jazdy z tym nie było żadnej bez walizek z przodu... Z walizkami było w miarę - także z dużo cięższym i dłuższym kvernelandem życzę szczęścia 😂😂

Tylko niech się pochwali jak coś rozpieprzy 😂😂

Edytowane przez sladan
  • Like 1
Opublikowano

Trochę sie różnią ,przynajmniej niektóre,a poza tym wiesz -tamte już sprawdzone i działają ,a nowe mogą czasem siać w drugą stronę albo co.Albo ukręcą szajbe tak jak temu od ogłoszeń ;-))))

Opublikowano

Mam pytanie jaki kombajn byście bardziej polecili nh tx 30 czy deutz fahra 3570. Chodzi o awaryjność i wygodę pracy, wydajność ceny części itp. Mam 2 na oku w podobnych rocznikach tylko deutz tańszy i nie wiem czy warto dokładać.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

U mnie już kilka butli spalone i działa nadal dobrze ;)

to u ciebie , mnie zawiodła to kupiłem taką https://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/ogrzewanie-gazowe-i-naftowe/nagrzewnice-gazowe-i-olejowe/nagrzewnica-gazowa-ngzl-10kw-zelmech,p462906,l1028.html

21 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ta nagrzewnica i jej podobne to się nadają. Głośne, temperaturę trudno utrzymać  na koniec łeb boli od dymu po spalonym gazie.

ale jak to mówią cena czyni cuda , olejowa bez odprowadzenia spalin 2-3x drożej od gazowej (a śmierdzi jeszcze gorzej jak po gazowej) a z odprowadzeniem spalin około 3-5x drożej 

na złomie kupiłem latem taką jak z filmu 

ale brakuje wentylatora z silnikiem i pompą powietrza dyszy to będę cóś dorabiać w to miejsce we własnym zakresie 

nawet w okolicy goście z dzoniakami 6230 i 6420 ciągają kvernelandy trójki na resorze ale niewiele krótsze jak te czwórki z filmu

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Święta prawda. Kverneland 4 obrót na resorze potrafi dociążony 6-cylindrowy traktor poderwać, a o czym mowa przy 4-cyl...

Ale niech zapinają, jak im coś pierdyknie to będą wtedy płakać 😊

Swoją drogą - jak posiadałem 7745 jeszcze, to podpinałem do niego kroniaka 3 skiby na resorze i jazdy z tym nie było żadnej bez walizek z przodu... Z walizkami było w miarę - także z dużo cięższym i dłuższym kvernelandem życzę szczęścia 😂😂

Tylko niech się pochwali jak coś rozpieprzy 😂😂

jak by miało coś walnąć to i przy agregacie by walnęło

Opublikowano
15 minut temu, izydor6280 napisał:

rozcięcie na boku dla mnie eliminuje oponę z dalszego użytku

już dawno podsyłałem ludziom te obręcze, dobra alternatywa dla transportowej 15.3 bo w 16 mamy większy wybór opon

To niedaleko mnie teraz dopiero skapowalem sie :)

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Uziu92 napisał:

Panowie jest tu może znawca wulkanizacyjny od dużych opon?  Co myślicie o takiej naprawie opony?  Będzie chodzić czy guza wydupcy? 

Resized_20181220_112045_9318.jpg

Resized_20181220_112129_9432.jpg

Edytowane przez michal26
błąd
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

jak by miało coś walnąć to i przy agregacie by walnęło

Nie porównuj agregatu do pługa, całkiem inne obciążenia. 

Użytkuję 4 kvernelanda na resorze z 6-cyl traktorem. Możesz zapomnieć o tym, że ten zetorek sobie z nim poradzi.

Ale Twój sprzęt i Twoje pieniądze, rób co chcesz

• Like 1
Opublikowano

Miałem tak kilka razy w kombajnie i nie wytrzymuje nawet sezonu.Jeśli jest rozcięcie na boku jedynie wulkanizacja na gorąco ale to kosztuje.

Miałem tak kilka razy w kombajnie i nie wytrzymuje nawet sezonu.Jeśli jest rozcięcie na boku jedynie wulkanizacja na gorąco ale to kosztuje.

Opublikowano
2 minuty temu, michal26 napisał:

No przecież że     wulkanizacja ale pod warunkiem że opona jest ogólnie w dobrym stanie jeśli nie to aut bo tylko krwi napsuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v