Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Gospodar55 napisał:

I jałówka własnie odjechała do nowego właściciela

Piwo się należy za podpowiedź .B|

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/kombajn-claas-avero-240-CID757-IDuRMzj.html#911e5d310e   

gościu sprzedaje go już drugi rok ale trzeba przyznać że podłoga w garażu konkret 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Zetorki12 coś dla Ciebie

Screenshot_20180613-194758.png

Widziałeś ją może Kolego ? Deko podbierak wąski . No ale dzięki za pomoc .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

przebieg 3000 h w bizonie rekordzie to dużo czy  jest jeszcze nadzieje że jeszcze posłuży 

Opublikowano
2 godziny temu, szczypka napisał:

gościu sprzedaje go już drugi rok ale trzeba przyznać że podłoga w garażu konkret 

Musi mieć znajomego kamieniarza. Chociaż dla kamieniarza takie kawałki to praktycznie odpad.

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

proboszczowi Małgorzata na pierwsze czy drugie?

to prawdopodobnie chyba pewnie być może gospodyni

14 godzin temu, Thomas2135 napisał:

To z wioski obok, więc mnie obojętne kto tak wejdzie. W rzeczywistości nie jest najgorzej, trochę bałaganu do ogarnięcia. Jeszcze z 10 lat temu oddawał mleko. W tej chwili nadal trzyma jakieś bydło. Gość kupę lat utrzymywał się z własnej żwirowni, którą sprzedał kilka lat temu. Ma 3 synów i jeden z nich był chętny gospodarkę przejąć, ale nie oddał. Niedawno owdowiał i siedzi sam, to nic mu nie pozostało. Dorobił się sporego majątku jak na naszą okolicę, ale oj ani synowie z tego nie skorzystali. Potencjał jest, bo na prawdę wszystko chyba w jednym kawałku od piachu po torfy. 

a coś więce o parku maszynowym można ? bo widać urywki paru maszyn

i czy warto się pchać ? synki mogą znienawidzeć nowego właściciela no a skoro nie chce przepisać (pewnie za dożywotną opiekę ) to pewnie wie że chłopcy zrobili by z tego taki sam użytek

2 godziny temu, szczypka napisał:

a co tam za wynalazek w prawym dolnym rogu na wojskowych kołach?

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś jeszcze i bydłem handlował, nawet sprzedawaliśmy. Ze sprzętu to niewiele ma. 2 ursusy 914 i chyba 1224, prasa claas rolant 44, wał gladki, pług jednoskibowy, pewnie jakąś kosiarkę i to chyba tyle. Co do samej ładowarki, którą kolega polecał mi kupić to nawet jakbym miał dać za nią połowę pieniędzy to nie chcę. Oleju hydraulicznego wchodzi tam ok 500 L i zanim to się rozgrzeje, żeby móc pracować musi pochodzić na pusto z pół godziny. Zwrotność tragiczna mimo przegubowej konstrukcji.

Ten samochód od księdza to pewnie warto kupić. Może jeździł nim na procesje jak ten niżej lub uczestniczył w jakimś ważnym wydarzeniu? Za jakiś czas może mieć kolekcjonerską wartość. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Chyba się gościu z chu*a zerwał całkiem już.  Niektórzy to już całkiem mają ludzi za debili, jeszcze napisze że rok prod 2013, lepiej by mu nowe opony z tyłu założył a nie nalepki NH na 60-tkę   :D

https://www.otomoto.pl/oferta/ursus-c-360-sprzedam-ciagnik-ursus-c-360-po-odbudowie-2013-tunning-kapitalny-ID6AcqL0.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Edytowane przez Sean
Opublikowano

60tka z papierami w dobrym stanie ile? Z 15-17tys? Maska z kabina ile może kosztować? Z 5ke? Przedni most niech by był po cenach zabójczych ciężkiej serii to mamy 10.  Komplet nowych opon (choć z tyłu  nowe nie sa)  to ile-z 4kola?   Do tego malowanie to już nie wiem ile. No ale bez malowania wychodzi z 30pare tys,  niech z malowaniem 40. Gdzie raczej ceny wszystkiego trochę na wyrost napisałem? 

Opublikowano

Wczoraj gadalem z takim gosciem to twierdzil ze caly nowy silnik do MF 255 12tys z osprzętem .serio?

I gosc sie zastanawia czy robic stary czy nowke czy sprzedac i kupic większy ciągnik.

Wartość polowy traktora

Opublikowano

jak po remoncie pewnie z 4 tys to jak za nowy kompletny 12 tyś to taka cena nawet i dobra jak z pewnego źródła , tylko druga sprawa czy reszta mf/ursusa wytrzyma i czy właściciel bedzie tyle nim jeździł dożyje albo czy nie zmieni na lepszy sprzęt , bo jak ciągnik ma 30 lat moze 20 to drugie tyle na nowym silniku jeszcze zrobi

A nie prędzej swój silnik wyremontować na dobrych częściach , znajomy blok nowy kupował drogo też ale co roku uszczelki pod głowicą już nie wymienia

Opublikowano

E, stary, lepiej sobie ten ciągnik odpuść. Ładnie wyglądają i na tym kończą się plusy. To handlarz z Kalinowic, wielokrotnie wspominany nawet tu na forum, 99% opinii negatywnych. Czasem ma coś znośnego, ale to raczej wyjątek.

Opublikowano

chłopy, normalnie nie wierzę, wystawiłem bratu ogłoszenie że szuka ludzi do zbioru bobu, czereśni, pomidorów itp. i przed chwilą jeden typ wysłał mi CV na maila, odpisać mu że wymagany jest jeszcze list motywacyjny???:8_laughing:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v