Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pasy powyciagane, pospinane widzę po dwa razy. Modele 157 i 187 lepiej sobie odpuścić, bo mają po 6 pasów w przedniej komorze i 6 w tylnej co daje 12 pasów i minimum tyle samo złączek. Jeśli już to lepiej dołożyć do 1601-1901 na 5 pasach. Czasem trafiały się 1601 z 5 pasami w blachach rv157. Moim zdaniem bardzo dobre prasy te 1601-1901. Konstrukcyjnie lepiej przemyślane niż jd 580-590. Sterownik autoform precyzyjnie pokazuje wilelkość beli oraz gdzie trzeba materiału dołożyć. Pracują ciszej do jd, mają miękki rdzeń i trudniej je zapchać niż jd.

Opublikowano

Teraz to wyskoczyłeś. Pytasz o zużytego starocia za kilkanaście tyś a teraz lely? W tych pieniądzach to nawet walcówki nie znajdziesz.

Opublikowano

Trzeba było tak od razu. Vicon Lely nie ustępuje jakością bel. Zgniot na podobnym poziomie.

Opublikowano

Jd 550 miałem, vicona 1601 posiadam a po nowej lely i starszej kupowałem bele. Bele robione pod czerwone pole a zagęszczenie beli po obu prasach porównywalne. Prędzej znajdziesz zadbanego vicona, kuhna niż lely.

Opublikowano
18 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Pasy powyciagane, pospinane widzę po dwa razy. Modele 157 i 187 lepiej sobie odpuścić, bo mają po 6 pasów w przedniej komorze i 6 w tylnej co daje 12 pasów i minimum tyle samo złączek. Jeśli już to lepiej dołożyć do 1601-1901 na 5 pasach. Czasem trafiały się 1601 z 5 pasami w blachach rv157. Moim zdaniem bardzo dobre prasy te 1601-1901. Konstrukcyjnie lepiej przemyślane niż jd 580-590. Sterownik autoform precyzyjnie pokazuje wilelkość beli oraz gdzie trzeba materiału dołożyć. Pracują ciszej do jd, mają miękki rdzeń i trudniej je zapchać niż jd.

Małe mam doświadczenie z JD 590 ,ale na sterowniku pokazuje gdzie trzeba materiału dołożyć ,wielkość beli i miękki rdzeń też jest .

Opublikowano

A ile ma kosztować stary grat , do którego z miejsca ze 20tys. na opony trzeba dołożyć ?

Opublikowano
29 minut temu, Azor07 napisał:

Małe mam doświadczenie z JD 590 ,ale na sterowniku pokazuje gdzie trzeba materiału dołożyć ,wielkość beli i miękki rdzeń też jest .

Ze sterownikiem to chodziło mi, że w Viconie Autoform jest lepszy od Infobale. Co do jd to za wąski podbieracz, dwa sznurki, ale tak naprawdę jak jeden, bo idą z jednego ramienia(vicon ma dwa i owija z dwóch stron). Łożyska w Viconie mam normalne, a sama prasa ma mniej awaryjną elektrykę. W jd zawsze jakiś czujnik siadał jak szukałem informacji o tych prasach. Była 550 na rotorze z siatką za 19 tyś i przeszła koło nosa. Za tę cenę nie było co wybrzydzać. 

Opublikowano

Ja sznurka nie używałem więc nie będę się wypowiadał ,a i porównania żadnego nie mam co do innych . Czy więcej czujników i elektroniki tym więcej problemów :(. W tym sezonie muszę ogarnąć założenie i uruchomienie noży .

Opublikowano (edytowane)

Panowie i Panie ile można dać za 20 letnia Sipme Farma 2? Wiązanie sznurkiem, jeden właściciel, pracowała na 30-35 ha. 

O od razu pytanie czy istnieje możliwość zaczepienia na górny zaczep?

Edytowane przez sumek666
Opublikowano (edytowane)

Taka sipma  na tylu ha to pewnie jest już dobrze wyeksplatowana bo i pewnie po zarobkach chodziła szukaj jakiejś w bardzo  dobrym stanie nawet z seri c     classic                                                wątpię że zaczepisz na górny zaczep 

Edytowane przez logan3512
Opublikowano

Jeden gostek na wsi ma na sprzedaż i tak mi przeszło przez myśl czy by nie lyknac ;) ja robię (znaczy zlecam:) )rocznie ok 200 bel słomy i jak lak nie zaleje to z 50-60 siana. 

Tak myślałem że na górny nie da rady :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v