Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już widziałem, ale robią tylko 2,6m do mojego złomka za duży. Tzn innych nie znalazłem, chyba że na tel. mają ofertę inną na zamówienie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-6125-r-tls-tuz-50km-h-pneumatyka-idealny-ID6ztKMg.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Koleś beszczelny  twierdzi że ciągnik mało używany i w lekkich pracach a można wywnioskować ze ciągnik ma 3 lata pracy i 5,5k motogodzin jak by miał tura to bym jeszcze się zgodził , a cena to raczej nie rarytasowa,  fendt z 1992 311 ma mój 12k  motogodzin  a 3 letni ciągik ma prawie połowe tego co on

Opublikowano (edytowane)

Chyba coś Ci się pomyliło - gość nigdzie nie napisał, że ciągnik mało używany i w lekkich pracach.

Dla mnie wielki plus że podał taki stan licznika, bo niewielu by się spodziewało że tyle może nabić w krótkim czasie i spokojnie łyknęło by przebieg rzędu 500-600h. 

A Twój fendt to może mieć 32 tys lub w najlepszym przypadku 22 tys godzin a nie 12.

Był u mnie gość po zboże  160-cio konnym JD z 2006 r. Jak go kupował 3  lat temu miał 10 tys. godzin. I też spokojnie mógł byś skręcony na 3,5-4 tys h.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba coś Ci się pomyliło - gość nigdzie nie napisał, że ciągnik mało używany i w lekkich pracach.

Dla mnie wielki plus że podał taki stan licznika, bo niewielu by się spodziewało że tyle może nabić w krótkim czasie i spokojnie łyknęło by przebieg rzędu 500-600h. 

A Twój fendt to może mieć 32 tys lub w najlepszym przypadku 22 tys godzin a nie 12.

Był u mnie gość po zboże  160-cio konnym JD z 2006 r. Jak go kupował 3  lat temu miał 10 tys. godzin. I też spokojnie mógł byś skręcony na 3,5-4 tys h.

Może pisałem do niego ?

Może mam fendta od prawie  nowości ?

Nie we wszystkich ciągnikach moto nalicza sięjak w c 360 :D

Opublikowano

A pisałeś? i o co masz żal, że uczciwie podał przebieg? Czy o to że nie nabił tych godzin w turze? To chyba powinien być plus że nie  w turze, prawda?

Prawie może robić wieeelką różnicę. Ile to jest "może prawie od nowości" ?

Nigdy nie miałem c 360, wiem że nowe liczą godziny i tych jednostek używałem, więc skąd to skojarzenie u Ciebie (zwłaszcza, że sam pisałeś o godzinach i nagle wrzuta o mth w 360) ?O.o

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czemu wy macie spiny , piszę tylko że 5,5k przebiegu ma 3 latek i gościu mówił że lekko pracuje co innego nabite godziny przy turze a innego przy gnębieniu w orce i transporcie , dodałem o c 360 że w niektórych ciągnikach nie można cofnąć przebiegu np tak jak w c360 bo jest inna zasada działania licznika . Żalu nie mam tylko chodzi mi o to że laik by się nabrał i uwierzył że ten ciągnik tylko przy lekkich robótkach chodził . Ciebie dodatkowo gnębi że ciągnik który kupiłem ma 27 lat i 12k przebiegu przeliczenie to na rok pozwoli ci ukazać ile pracował  1 rejestracja w 1993 lipiec kupiłem go 1996 w lato  gdy miał niecałe 488 mth to odjąć od 12k daje 11.5 tysiąca mth . u mnie zaczął pracować na wiosne 1997 gdy kupiłem jakiś pierwszy większy pług i kultywator miałem wtedy do 2006 35 ha potem do obecnej chwili 50 ha z dzierżawami ciągnik tylko w cięzkiej pracy , a więc 21 lat to około 500 mtg na rok a więc nic nie nadciągane .

Edytowane przez Zefir
Opublikowano (edytowane)

@Zefir każdy licznik można cofnąć, nowe Audi i Mercedesy cofają, więc i fendta z lat 90 można przekręcić. oczywiście nie pije do twojego ciągnika, tylko do faktu że sądzisz że się nie da cofnąć licznika mtg.

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

No grzywkę to ma trochę czerwoną.

Odnośnie przebiegów,kupiliśmy z teściem zetora od pierwszego właściciela z przebiegiem 2900 od nowości. Ciągnik z 97r. Belarus który jest w gospodarstwie od nowości 2011 rocznik ma nakręcone niecałe 700 godzin. Przyjmujac że Belarus robił rocznie niecałe 100 godzin to teraz prace będą podzielone na dwa więc się nie narobią(chyba że dojdą ha) i za kilkanaście lat ich stany liczników będą niewielkie a ciągniki będą już "stare".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v