Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomek73 napisał:

Zetora nigdy z tym silnikiem nie widziałem a nawet nie słyszałem o takim. Ursus był  produkowany.

Zetor też miał taki ciągnik w ofercie z silnikiem Perkins. Poza tym często w Anglii wymieniano silniki na Perkinsa zamiast ZTS-ów. silniki ZTS-owskie używane w ciężkiej serii, nie były znane na zachodzie, gdyż to była względna nowość na rynku (ciężka seria była produkowana od 1970 roku) więc w razie awarii ciężko było by o części do takiego silnika. Więc żeby temu zaradzić, wsadzono 6 cylindrowy silnik Perkinsa.

Edytowane przez rafi1999
Opublikowano

Kilku  użytkowników na forum ma stawiony ten motor. Odczuwalnie ma mocy tyle co „Polska” 6 (120 Km) a pali tyle co 4 (75km), dodatkowo silnik jest krótki i mieści się w ramę od 4 garowego C-385. Silnik bardzo popularny – w Polsce najczęściej widziany w kombajnach zbożowych Claas Mercator/Senator.

Opublikowano (edytowane)

To standardowy silnik - z  Claasa Mercatora, Dominatora, chyba seria 26xx MF-a takie miała. Akurat ta szóstka perkinsa (6.354) jest dość udana i popularna, bez turbiny ma od 105 do 125KM

Widziałem silniki perkinsa w "małych" zetorach, bp 57xx, 49xx ale w dużych widzę pierwszy raz.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jahooo napisał:

Typ silnika A6.354 oznacza 6 cylindrów 354 cale sześcienne pojemności skokowej. Czyli ta wersja silnika nie może mieć innej pojemności. A moc silnika w zależności od wersji osprzętu od 95 do 120KM. 

Na przykład tu:

https://konedata.net/traktorit/massey-ferguson/massey-ferguson-2620-2720/

Pokaż gdzie bez turba ta pojemność ma 120KM.

Jedynie chyba Claas dominator 78 i 88.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano (edytowane)

To był tylko przykład, spokojnie. A 120KM miał w wersji bez turbo w niektórych wykonaniach (Claas Dominator 78S ). Z turbo nawet z tego co pamiętam powyżej 150KM

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

cenić sobie można ile sie chce ale nigdy nie sprzeda sie za cenę wystawioną

Ja jak kupowałem kombajn to handlarz nawet złotówki nie opuścił, powiedział że jak nie masz tyle to obok stoi tańszy :)

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Ja jak kupowałem kombajn to handlarz nawet złotówki nie opuścił, powiedział że jak nie masz tyle to obok stoi tańszy :)

Prosta piłka odchodzisz i koniec tyle ,że on i tak prędzej czy później puści chociaż wziąć ogłoszenia ciągników lokalizacja zamość znana max 500 zł. Powiem tak nie daleko mnie jest handlarz co też ma "rodzynki" na placu ciągnik  crystal coś takiego jak 1634  niebieski stoi tam odkąd jeździliśmy za ciągnikiem 10 lat temu czy lat temu 4 czyli w 2013 chieliśmy kupić pająka do siana u niego tak jest super stan co się okazało zaczęło się wrastać w ziemię felgi pognite a chciał 1000.

Podobnie wózek widłowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v