Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kupił bym ciągnika sprowadzonego użytkowanego 10 lat w PL - powód? Coś się szykuje grubszego do naprawy...A jak siadła np pompka paliwowa to założyli od 60-tki bo pasuje i siądzie za rok. 80% znajomych tak sprzedaje, natłukli 5 tys h, zaczyna brać olej albo biegi zaczną wyskakiwać itp . 

Opublikowano

Każdy mierzy własną miarą B) . Co komu po tańszych częściach i częstszych naprawach ?

Opublikowano (edytowane)

Ja tam wolę od Hansa kupić z aktualnym TUV-em. Sam mam 2 sprowadzone ciągniki . Kto w PL stosuje np do mf-a z 82r filtry i oleje od Korbanka ? A tam to nic nadzwyczajnego 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Kupować oleje od Korbanka to chyba dla zasady "kto bogatemu zabroni", przecie to zwykły Fusch, korbanki tylko swoją pozłacaną naklejkę przywalają. W handlu można kupić sporo taniej oryginał Fuscha niż u dealerów, ja zamawiałem Agrifarm MOT 50zł taniej na bańce 20l, niż w Agro-Eko

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.06.2017 o 12:49, lukasz222 napisał:

Kupować oleje od Korbanka to chyba dla zasady "kto bogatemu zabroni", przecie to zwykły Fusch, korbanki tylko swoją pozłacaną naklejkę przywalają. W handlu można kupić sporo taniej oryginał Fuscha niż u dealerów, ja zamawiałem Agrifarm MOT 50zł taniej na bańce 20l, niż w Agro-Eko

Edytowane przez damo
jw
Opublikowano

masz  racje  aczkolwiek u mnie  oleje tylko z totala  półsyntetyk w  beczce 208 litrów   wychodzi ok 14 zł /l  tak  samo smar dobry przemysłowy do łożysk  ceran hv ok  700  zł 18kg  

Ja tam chwalę sobie nasze Polskie smary Veco. I weź teraz np kombajn 20 lat użytkowany na dobrym smarze i 10 lat na najtańszym ŁT.... Pomijając koszty - po dniu pracy na łt łożyska masz praktycznie bez smaru i machasz towotnicą pół godz a z wiadra ubyyywa

Opublikowano

Kosiarka ma 8 lat i kosiła rzekomo 7 ha rocznie? Przy 4 pokosach dawałoby to ok 220 ha a zużycie jak po 2500 ha.

Opublikowano

Eee , tam - przesadzasz . Posłuchaj tylko w tv jak to różni profesorowie i inni tacy włanczają coś , to zobaczysz że wieś wcale nie odbiega od normy . B)

Opublikowano (edytowane)

Cebulak daje ogłoszenie - sprzedam używany filtr paliwa do passata, sprawny cena 10zł (nowy 20!!!)  To taki Janusz w skarpetkach i sandałach, jeżdżący passatem B5, żyje wraz z rodziną z darów mopsu , a pieniądze zarobione na fuchach odkłada na passata B6,  wyjazd z żoną , córką Dżesiką, synem Brajanem nad Bałtyk i uprawia tam parawaning....  Koniecznie potrzebne jest stałe foto-sprawozdanie na facebooku . 

Edytowane przez pawel885
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v