Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. co sądzicie o tym ciągniku? https://www.otomoto.pl/oferta/massey-ferguson-4355-massey-ferguson-4355-rok-prod-2003-uzywany-ID6yN3nL.html#xtor=SEC-8

2. czy ktoś używa takiej pompki https://www.olx.pl/oferta/pompa-do-paliwa-oleju-opalowego-uniwersalna-12v-pompka-zanurzeniowa-CID628-IDjTOvh.html#afcf65c5d9;promoted ? mam starą nieużywaną beczkę 200L i chciałem pompować z niej paliwo do ciągnika, tylko jak pompka się sprawuje w praktyce

mam taka pompkę - leci z niej jak krew z nosa - miało być 35l/min jak dobrze pamiętam - na pewno nie ma takiej wydajosci

Opublikowano

Nie, nie teraz to odświerza się lakier, żadne malowanie, lakierowanie.

Opublikowano

w porównaniu z używanym ciągnikiem siodłowym to drogo se cenią za taki zestaw ale nie potrzeba wtedy kierowcy z C+E tylko T wystarczy

Wózek  muszę kupić bo   oleje    się  mieszają i  czasami  nie  ma  czym  naczep  przestawić jak pełne  stoją..... a  kierowców  z CE to u  mnie  dostatek....

Opublikowano

Wózek  muszę kupić bo   oleje    się  mieszają i  czasami  nie  ma  czym  naczep  przestawić jak pełne  stoją..... a  kierowców  z CE to u  mnie  dostatek....

Jeśli głównie do przestawiania na placu to nie polecałbym na tandemie, lepiej jednoosiowy- łatwiej manewrować. Nie taniej by było znaleźć jakąś samoróbkę z tylnej osi? robią takie za dużo mniejsze pieniądze, no chyba że zależy Ci na homologacji.

Opublikowano

Nic o nim nie napisał - jaki silnik ? ma czujniki strat ? ile MTH ? Na zdjęciach  nic nie widac

silnik 150 km turbo perkins  to jest to samo co mdw serii 52*te same bebechy róznica kolorów i drobiazgów.

Opublikowano

W ubiegłym roku kupiłem wózek za 9000 zł na poduszkach, bardzo estetycznie wykonany. Udało mi się zdobyć lekko używaną hydraulikę za 3 tys z olejem. Jestem bardzo zadowolony. Ciągnę na wywrotce po 30t i nic się nie dzieje

Opublikowano

gramgo   tak  zależy  mi  na  homologacji ..a  tandem  bo  jak już  będzie  to   w pole  pójdzie  też  a  na jednej  osi  to  od kuzyna pożyczał  i  manewrować lepiej ale  w polu straszne siadał i niedawno przekładał  koła na bliźniaki      

Opublikowano

Tak, możesz, tylko zrób sobie szablon do ustawienia skosu, bo przy każdym odkręceniu nakrętki przestawi się rozpylacz, a powinien mieć z tego co pamiętam 15 stopni odchyłki od linii lancy. Miałem tak w poprzednim opryskiwaczu, troche upierdliwe w czyszczeniu i regulacji, ale działa. I zainwestuj w filterki na każdej końcówce, bo ci nogi w d... wejdą od skakania z ciągnika i przepychania

Opublikowano

Tak, możesz, tylko zrób sobie szablon do ustawienia skosu, bo przy każdym odkręceniu nakrętki przestawi się rozpylacz, a powinien mieć z tego co pamiętam 15 stopni odchyłki od linii lancy. Miałem tak w poprzednim opryskiwaczu, troche upierdliwe w czyszczeniu i regulacji, ale działa. I zainwestuj w filterki na każdej końcówce, bo ci nogi w d... wejdą od skakania z ciągnika i przepychania

Nie trzeba szablonu - wystarczy klucz płaski 10 i bez problemu ustawi sobie skos ;)

Opublikowano

ja miałem pasek bednarki o długości 55cm z wycięciem na rozpylacz - ustawiałem tak, aby pasek omijał następny korpus i dokręcałem nakrętkę. Jeździł sobie na opryskiwaczu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v