Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wzmacniacz pewnie zaspawany, skoro nie działa - standard mechaników w PGR-ach i SKR-ach.

Tylna szyba to najmniejszy problem, da się kupić.

Luzy na lewarku - co rozumiesz przez to pojęcie - ten lewarek zazwyczaj tak ma, że lata jak pijana jawnogrzesznica po kościele, zwłaszcza po 20 czy 30 latach eksploatacji w niewiadomym środowisku.

Opublikowano

A co to nowe albo po remoncie żeby nie ciekło? Ile to ma lat? Ciesz se że w ogóle jakieś biegi wchodziły i się toczył bo niektórzy za te cenę 30stki i 60tki wymalowane sprzedają.

1tys i wzmacniacz chodzi a szyba.... nie rozśmieszaj ludzi

Opublikowano

@Up nie podniecają się tak bo ci zyłka pęknie. Ja tylko pytam bo nigdy tego ciagnika nie robilem, jak wzmacniacz zaspawany to co trzeba zrobić i gdzie on jest ?? Biegi niby wchodzą a lewarki tak jak mówisz lataja jak ... A regeneracja serwa drogo wychodzi ??

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/serwomechanizm-c-385-wspomaganie-regeneracja-CID619-ID4T507.html

Kilka stówek trzeba zostawić, nie wiem co obejmuje te 400 za regenerację.

Wzmacniacz działa hydraulicznie, ciśnienie zaciska taśmę hamulca i zaczyna działać przekładnia zwalniająca

http://www.e-skladnica.pl/pl/c/Wzmacniacz-momentu/854

Jeśli partacz mechanik zaspawał przekładnie planetarną, to wszystko trzeba wymienić - podlicz części albo używka, wątpliwej jakości i sprawnosci. Tak "na oko" 2 tys. plus koszt wymiany.

Opublikowano

Jak cieknie to przynajmniej wiesz, ze jest olej w ukladzie :)
A tak apropos serwa - zetor 8145 - ile powinno wejść oleju? Bo sadze ze pewnie tak jak w 914, a w 914 jak w 912? Czy wersje z przodem mialy wieksza pojemność ukladu?

Opublikowano

Nie ma co regenerować serwa, bo to niewiele pomaga. Wywalić serwo i dokupić gotowy zestaw za ok 1000 zł z Agricoli do przeróbki. Na Twoje ha wzmacniacz nie jest niezbędny. Jak się odkujesz to naprawisz. Ja przez 10 lat użyłem go kilka razy i jesienią w sieczakarni.

Opublikowano

Kolego bez kabiny ciągnik mi nie potrzebny daleko pola mam od domu. To jak jest z tym wzmacniacze potrzebny czy nie ??

Opublikowano (edytowane)

Nie robiłem nigdy tego wzmacniacza - pewnie masz rację. W każdym razie ciśnienie oleju steruje taśmą hamulca. Jak padnie pompka to też nie działa, z tym że nie da się z tego co wiem jechać, bo taśma hamuje kosz, a tarczki się nie dociskają ??

W skrzyni bez synchronizacji fajny patent, ale gorzej z wykonaniem i utrzymaniem tego przy życiu, tzn trzeba wiedzieć jak to działa i co się robi. Dlatego w wielu ciągnikach jak nie działa, to pospawane na amen.

Ten wzmacniacz to tak jak blokada w C-360 - wielu nie posiada sprawnej, ale ogólnie to przydatna i potrzebna rzecz. Można jeździć bez niego, ale tracisz czas, paliwo i nerwy. Jak coś jest w ciągniku, to ma działać, a jak nie działa, to jest podstawą do negocjacji ceny o koszt naprawy. Tak samo jak światła, hamulce, wspomaganie, wałek WOM - jest , to ma być sprawne.

Jakim fajnym patentem jest sprawna blokada w ciągniku dowiedziałem się, jak kupiłem MTZ-ta, bo w 3p zawsze były z nią jakieś bóle.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Może nie krętacz - znam takich, co mają ciągniki w takim albo i lepszym stanie od nowości z roku 1990, ale to nie zmienia faktu, że cena zaporowa.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Kolego bez kabiny ciągnik mi nie potrzebny daleko pola mam od domu. To jak jest z tym wzmacniacze potrzebny czy nie ??

Nie jest potrzebny ale bardzo przydatny. Da się bez niego pracować normalnie. A co do naprawy jego to od 1 do 1,5tys. w zależności ile gratów trzeba nowych dać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v