Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

przecież to zwykły mf255 z mocniejszym silnikiem no i kabiną... tyle róznic, Żadnych cudów i wodotrysków

Choć w danych technicznych znalazłem skrzynie 12+4 hmmm

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

Jesteś kolego daleko od prawdy, bo te modele mają dość mocny podnośnik, wspomaganie na orbitrol, często półbiegi. Kabina komfort ( w 255 nie była dostępna).

Wada to mała ilość biegów, bez półbiegów jest z tego co pamiętam 8+2.

Opublikowano

przecież to zwykły mf255 z mocniejszym silnikiem no i kabiną... tyle róznic, Żadnych cudów i wodotrysków

Choć w danych technicznych znalazłem skrzynie 12+4 hmmm

Skrzynia multipower, hydr załączany wom i napęd, większy od 4514 a Ty do 255 porównujesz.....

Opublikowano (edytowane)

heh czyli kapke lepszy od mojego 5314 bo on tylko w opcji miał 12+4

Ale nie hydrauliczne z tego co czytałem na forum, no i wałek i napęd. 4514 to bardziej 590, ten jest większy, koła 28/38 przód/tył i silnik 5.2 to już kawał ciągnika

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

mam 698 czyli następcę i powiem Ci ze to naprawdę twarda maszyna, przez 8 lat żadnej poważnej awarii, jakiś wyciek, wybita końcówka silownika i tyle. sporo części pasuje od Ursusa np uszczelniacz WOM. filtry odbierzesz bez problemu, paliwa jest taki sam jak w 3p a oleju jak w 4512 bodajże. w moim jest skrzynia 12/4 co też się chyba zdarzało w 5xx. ja ze swojego jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Panowie pytanie mam do was. Czy ja źle szukam na olx czy ogłoszeń co raz mniej? Szukam z ciekawości ciągnika zachodniego w zamian za 60-kę przedział mocy 70-80 KM max, napęd mile widziany. Przedział cenowy 25-30 tyś. Przeglądam i nic ciekawego nie ma. Jakieś kompletne starocie tylko znajduję, albo ceny oderwaje od rzeczywistości jak np mf255 za 25 tyś. Jedynie z renault coś by znalazł. Czy mó budżet jest za mały na 30 letni ciągnik?

Opublikowano

Case, jd nie na moją kieszeń, gdyby coś wysiadło. Myślę, że w renault, deutz-fahr, massey ferguson, same. Na razie tylko przeglądam a na poważnie zacznę szukać późnym latem.
Na sprzedajemy to chyba stare ogłoszenia zalegają. Teraz szukam samochodu to wiszą ogłoszenia zamieszczone w lipcu, sierpniu.Cholera wie czy to aktualne i dzwoń i pytaj każdego.

Opublikowano

Thomas do kosiarki przewracarki itd oraz prac co Ursus robi tylko, że z większym komfortem i szybkością zrobi Explorer 65 bardzo zwinna maszyna i mocy wystarczająco do tego typu prac na przykre na lekkiej ziemi 4 skiby da rade uciagnac

Opublikowano (edytowane)

Panowie ile może być warta przyczepa d 44 sztywna, podłoga ok burty metalowe ale do wymiany lub naprawy, opony w miarę z dokumentami zarejestrowana?

Czy wogóle jest jakieś zainteresowanie takimi przyczepami sztywnymi czy tylko stoja w ogłoszeniach

Edytowane przez wojtal24
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v