Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jeśli komuś nie pasuje dyskusja o markach sprzętów rolniczych - niech nie czyta tego tematu...

O jaki kolega mądry. Dla ciebie lepszą marką jest jakaś inna a dla kogoś zetor i nie powinno Cię obchodzić co kto lubi.

Opublikowano

tu nie chodzi o to kto co lubi tylko o chore ceny tych ciągników, bo właściciele uważają je za nie wiadomo jaki cud techniki

to samo można powiedzieć o kilku markach czy sprzętach, żeby nie było że piję tylko do zetora

Opublikowano

przenieście się z tymi spostrzeżeniami w inny temat

dyskusja jest nie na temat ,dlatego może komuś przeszkadzać , jak ktoś chce opinie o maszynach poczyta sobie odpowiednie tematy ku temu otwarte 

Nie na  jaki  temat jest  dyskusja ?  to jest  dział  HYDE PARK , jedyny dział na forum  gdzie  dopuszczone sa  luźne  dyskusje i wymiana  doświadczeń i opinii na  temat sprzętów  . 

Dyskusje na temat marek i ich cen, są   są jak najbardziej  wskazane  i potrzebne 

Temat sam założyłem - nie pasuje ? nie czytaj  :P

Jeśli ktoś mówi, że siewnik Isaria jest z innej epoki, to nigdy go nie widział w pracy. Wprawdzie samą firmę ktoś kupił, ale na swoje lata jakość wykonania i precyzja tego siewnika kładzie innych na kolana.

Skrzynia nasienna w siewniku 2,5m mieści ponad 250kg pszenicy, co jest niezłym wynikiem. Materiał skrzyni - chyba stal nierdzewna, bo nie rdzewieje , mimo że u sąsiada stoi na dworze. Dokładność wysiewu bardzo wysoka. Producent zakłada 5% nierównomierności wysiewu i to się sprawdza w praktyce.

Duży zakres regulacji - siałem nim 1,8 kg rzepaku na 1ha. Dodatkowo siewnik prosty w budowie.

Jedyną wadą tego siewnika jest mała odległość między przednim a tylnym zestawem redlic. Jesli na polu zostaje dużo słomy, to czasami się zapycha.

I Isaria wcale nie jest tania. W tej samej cenie Amazone zwykle jest duuuużo młodszy niż Isaria.

W sprzęcie typu siewnik , moim zdaniem ważny jest stan i mozliwości sprzętu - nie wiek .

Sam jeśienią szukałem siewnika , oglądałem kilka Amazonek cena  przeraża   , Hassie , Sulki itp ciężko znaleźć  w  dobrym  stanie i cena też nie mała .

Kupiłem za  6 tys  Isarię  3 m  6000 S   w  super stanie , za  amazone  w takim  stanie krzyczą  ponad 10 - 12  tys  

Opublikowano (edytowane)

Ja polecałbym siewniki nordstena,

jak dla mnie klasa wykonania i użytkowania wyższa niż amazonek a cena niejednokrotnie niższa.

Sam posiadam nordstena combimatic czyli z siewem nawozu i naprawdę widzę różnice w kondycji ozimin już teraz na przedwiośniu w porównaniu z polem sąsiada.

Edytowane przez speeeder
Opublikowano

Oj jaki urażony właściciel fetora zabrał głos.

chciałem napisać, że zbulwersowali się jedynie właściciele zetorów (pewnie, żeby cena ich sprzętów nie spadła) :D

Opublikowano

Ja polecałbym siewniki nordstena,

jak dla mnie klasa wykonania i użytkowania wyższa niż amazonek a cena niejednokrotnie niższa.

Sam posiadam nordstena combimatic czyli z siewem nawozu i naprawdę widzę różnice w kondycji ozimin już teraz na przedwiośniu w porównaniu z polem sąsiada.

Jak  sąsiad  siał konnym  to róznica  na pewno  duża ... kondycja  zalezy też od  odmiany  , normy wysiewu kultury pola i  innych  czynników .

W  nordstenach  nie  podoba  mi  sie ,, że  są  w zasadzie tylko na  suchych  skrzyniach , Docisk  redlic i same  redlice też  sprawiają nienajlepsze wrażenie 

Opublikowano

ja mam poznaniaka i nie narzekam, chociaż marzy mi się amazonka :D

Opublikowano (edytowane)

Nie na  jaki  temat jest  dyskusja ?  to jest  dział  HYDE PARK , jedyny dział na forum  gdzie  dopuszczone sa  luźne  dyskusje i wymiana  doświadczeń i opinii na  temat sprzętów  . 

Dyskusje na temat marek i ich cen, są   są jak najbardziej  wskazane  i potrzebne 

Temat sam założyłem - nie pasuje ? nie czytaj  :P

- od kiedy jesteśmy na ,,Ty,,?

-od kiedy decyduje założyciel tematu o zasadach ?

Edytowane przez mirek37
Opublikowano

gościu z choinki się urwałeś? nie pasuje to żegnamy.. nikt tu płakac po Tobie nie będzie panie oh ah co to ja nie jestem

Opublikowano (edytowane)

Wiem po  co  załozyłem  temat  i właśnie  po to  :P

A  od kiedy ty decydujesz? za kogo sie  uważasz? 

Nikt tu nikogo  nie  nazywa  per  Pan i ja  też nie  będę, widzę  że  ci w ogóle  zasady  tu panujące nie  pasują , więc  nikt  cię tu nie  zatrzymuje  :P

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

Nordsten też biorę pod uwagę, jednak znaleźć coś w przyzwoitym stanie jest ciężko. Chcę kupić siewnik 100%sprawny w idealnym stanie z w miarę młodą konstrukcją koniecznie 2.5m ze ścieżkami najlepiej mechanicznymi i znacznikami.

Opublikowano

Wiem po  co  załozyłem  temat  i właśnie  po to  :P

A  od kiedy ty decydujesz? za kogo sie  uważasz? 

Nikt tu nikogo  nie  nazywa  per  Pan i ja  też nie  będę, widzę  że  ci w ogóle  zasady  tu panujące nie  pasują , więc  nikt  cię tu nie  zatrzymuje  :P

oto pierwszy post w temacie, więć nie znasz intencji zakładającego  -oszustwo ma krótkie nogi :P 

nie Ty o  decydujesz kto na tym forum jest

Opublikowano

Oszustwo? nie używaj słów których znaczenia nie  rozumiesz 

Rzeczywiście pierwszy  post  w temacie :D .  a ja  oczywiście nie  znam własnych intencji ... lekarz kazał sie nie  sprzeciwiać  :P

z  pewną grupą  sie  nie  dyskutuje , więc  zostaje  ignorować  :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v