Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

którego lepiej kupić http://olx.pl/oferta/lej-do-nawozow-rozsiewacz-CID757-IDa1MWz.html#2c7ebe83f1  http://olx.pl/oferta/sprzedam-siewnik-CID757-ID9TkH5.html#7ff2facd0d  ten tańszy wygląda lepiej ale musiałbym prawie 2x dalej po niego jechać

Żadnego nie warto kupować, bo to lejki :P

A jeśli już musisz kupować to o części to ty się nie martw, bo w takim rozsiewaczu jest praktycznie tylko jedna rzecz która może się zepsuć, mianowicie przekładnia a jej koszt wynosi nieco ponad 100zł z tego co się orientuję.

Opublikowano

od biedy 12, ale chętnie 25

dobrze by było gdyby ktośz okolicy miał, wtedy odpada mi koszt wysyłki  ^^

Sprawdziłem, mam tylko 6 i w dodatku na wałek okrągły :( .

Opublikowano

Żadnego nie warto kupować, bo to lejki :P

A jeśli już musisz kupować to o części to ty się nie martw, bo w takim rozsiewaczu jest praktycznie tylko jedna rzecz która może się zepsuć, mianowicie przekładnia a jej koszt wynosi nieco ponad 100zł z tego co się orientuję.

jednak jestem przekonany do wymiany kosa na lejka , jakość oraz efekty pracy jak i cena są zbliżone ale lejek za to jest prostszy i wygodniejszy w eksploatacji, jeszcze prócz tego muszę zainwestować w przetrząsacz pasowy

Opublikowano

jednak jestem przekonany do wymiany kosa na lejka , jakość oraz efekty pracy jak i cena są zbliżone ale lejek za to jest prostszy i wygodniejszy w eksploatacji, jeszcze prócz tego muszę zainwestować w przetrząsacz pasowy

mam identycznego lejka jak ten zielony. Fakt faktem że jest to jedyna z maszyn w gospodarstwie totalnie bezawaryjna (nie ma się co zepsuć). Pracuje u mnie przy c330 i obsiewa 22ha rocznie, Opisać go mogę jako wielkie dno i wodorosty. Jego dokładność woła o pomstę do nieba, do tego wchodzą tylko 4 worki 50kg (trzeba jechać z drugim ciągnikiem na pole żeby dowieźć worki na pole.... Na następny rok chcę się go pozbyć :) Bo to h.. nie robota z takim czymś. Radzę Ci szukaj 2 talerzowego o pojemności co najmniej 500kg na big baga. Na pewno zaoszczędzisz na czasie, paliwie i do tego większa dokładność rozsiewu = większy plon.

Opublikowano

Dobrze ustawiony lejek sieje dość równo , ale nie można z nim ganiać po polu, bo wymaga dość wolnej jazdy, po drugie - każdy lejek inaczej się ustawia,  trzeba wypraktykować na podwórzu na folii. Wolałbym zakupić dwutalerzowy, bo przy szerokości 12m jaka jest mi potrzebna, równomierniej rozsiewa.

Opublikowano

wg mnie najlepsze to amazone zaf 603, 804

ustawianie dawki z ciągnika , rozrzut 12-15m , wchodzi 1 big-bag  otwieranie hydrauliczne kuzyn będzie sprzedawał bo kupił 1,5 tony też amazone

Opublikowano

chyba bał bym się tam wejść :P Trzeba być ograniczonym umysłowo albo w życiu cyklopem nie robić żeby coś takiego ustrugać. już nie wspomnę o cenie, a jak wykończyć opony w takiej maszynie to już bladego pojęcia nie mam... mi pękają ze starości a bieżnik 90%

Opublikowano (edytowane)

chyba bał bym się tam wejść :P Trzeba być ograniczonym umysłowo albo w życiu cyklopem nie robić żeby coś takiego ustrugać. już nie wspomnę o cenie, a jak wykończyć opony w takiej maszynie to już bladego pojęcia nie mam... mi pękają ze starości a bieżnik 90%

założę się że z oponami od cyklopa to smiga inny sprzęt ....

Edytowane przez bartekm66
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v