Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jan, zacznijmy od tego , która przyczepa D47 ma zdrową i nie popękaną ramę.... no chyba,że u rolnika który trzymał ją w stodole i wyciągał w sianokosy i na żniwa... ;)

mam 3 D47 więc wiem z jakiego są materiału ;) a jak się dobrze pospawa  to jeszcze trochę pochodzi  i to nie tylko na pusto ;)

D47 ma ładowność nawet 12T ale wywrot max 5T - dziesiątki razy praktykowane z mokrym żwirem albo wapnem defekacyjnym...

Opublikowano

Standardowo w D-47 pęka tylny wózek. Rama wytrzymuje NORMALNE użytkowanie. Jak ktoś ładuje na nią po 6-7t i chce kiprować, zwłaszcza do tyłu, to niestety, ale nie wytrzyma. Na nominalną ładowność daje radę. W okolicy sporo jest tych wywrotek, o dość długiej historii, odkupowanych z SKR-ów i każdy trzyma.  Sam bym taką kupił z papierami. Na żniwa jak znalazł.

• Like 1
Opublikowano

zgadzam się z @grzesiek88, byłem u niego oglądać 1204, ciągniki ma w takim stanie w jakim przyjechały ze Skandynawii i nawet nie umyte dokładnie ;)  sprzęty w miarę ogarnięte ale do drobnych poprawek jak ktoś lubi sobie pomechanikować, ale ogólnie w takim stanie , że można podpinać i jechac w pole...  jak szukasz ciągnika to warto zajechać, ale ostrzegam nie bedą w idealnym stanie ;)

ja kupilem od niego kilka lat temu ursusa C-385 i jestem z niego bardzo zadowolony. Zewnętrznie był w polakanym stanie ale wystarczyło trochę farby i jestem bardzo zadowolony. Ciągniki ma nie picowane więc widzi się co się kupuje ,a co do ceny to jak przyjdziesz z pieniądzem to można z nim sie dogadać

Opublikowano

Koledzy nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Zamierzam kupić jakiś większy ciągnik i przez przypadek trafiłem na forda 7710 w niezłych pieniądzach. Chciałbym zapytać Was o jakieś opinie na temat tego sprzętu, mianowicie spalanie dostępność części i ich cena oraz awaryjność tego modelu. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc osób które miały lub mają styczność z taką maszyną.

Opublikowano

Co sądzimy? Moim zdaniem wydawanie prawie 100tys na ciężkiego ursusa to strata czasu pieniędzy i nerwów. Lepiej choćby kupić za 40 czy 50 tys zachodni nawet dać drugie tyle na remont i mieć komfortowy, solidny i przede wszystkim dobry ciągnik np z 3 półbiegami bez sprzęgła niż jakiś szajs z lat 70 nowym opakowaniu za kosmiczną cenę.

Opublikowano

Witam potrzebuje komputera do hardi comander  Muller spry control s     jak by ktoś wiedział o czymś takim to prosze o kontakt na pw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v