Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o tych starszych modelach (lata produkcji 92-97), warto to jeszcze kupić? Wiadomo, że przebiegi mają już ok. 8 tyś mtg albo i więcej. Jak wygląda awaryjność, komfort, spalanie itd. Z góry dziękuje za wszystkie opinie.

Opublikowano
jak bys byl pewien ze maja po 8 tys to bierz w ciemno, byle sie nie okazalo ze ma 18 bo to jest bardziej prawdopodobne

no wlasnie przebiegi moga byc naprawde bardzo duze zadko trafia sie egzeplaz z malym przebiegiem

Opublikowano

Ja pracowałem troszeczke na farmach na zach. to właściciel przyprowadził w zastępstwo claasa 170 koni półtora rocznego to miał nakrecone ponad 1500 MTG!!!Czyli wniosek że robił nonstop.

Tak przy okazji to ja też sie zastanawiam nad urzywanym takim około 10 lat. :P

Opublikowano
Ja pracowałem troszeczke na farmach na zach. to właściciel przyprowadził w zastępstwo claasa 170 koni półtora rocznego to miał nakrecone ponad 1500 MTG!!!Czyli wniosek że robił nonstop.

Tak przy okazji to ja też sie zastanawiam nad urzywanym takim około 10 lat. :)

heh 1500 to duzo na 1,5 roku, tyle to u mnie MF smiga i jak go umyje to wygalada jak spod igly, wnetrze rowniez (robi rocznie 900 mth) a wcale nie pracuje tak duzo, w sezonie mozna spokojnie 2 klocki wykrecic

Opublikowano

Wniosek z tego jeśli faktycznie ciągnik ok. 10 letni miałby 8 tyś. to warto go kupić.

@ brzozak masz racje jeśli ciągnik jest w miare dbany,umyty to nie bardzo jest stwierdzić po wyglądzie czy ma tyle czy tyle godzin.Tak jak ja zauwarzyłem to jedynie można było poznać po stanie opon-były troche przytarte. :)

Opublikowano

ja jak jezdizlem za ciagnikie mmialem do wyboru JD 6400 i MF 6260... JD byl z 94 roku i mial 7,5 tys MTH wsyzstko udukometowane itd maszyna byla super ale MF z 2000 i ma 4000tys MTH... JD mial fajna skurznie i wogule maszyna w szyku byla no ale kazdy muwil ojcu ze JD duzo pala i wzielismy MF no i powiem wam ze dzisiaj przy orce takie na 15-20 cm 4 skobowym atlasem spalil mi 20 litruw tak okolo przez 2,5 godziny:D

Opublikowano

Witam:) od września szukam do swojego gospodarstwa ciągnika( używany) Postawiłem na markę john deere'a. Interesują mnie takie modele jak 6400 i 6300 PREMIUM. I tu jest moje pytanie czy dobrze wybieram??? Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

dobrze wybierasz :D JD robi i robił dobre ciągniki i ze spokojem mozesz postawic na tą marke.jesli nie trafisz wadliwego egzemplarza(odpukac) to nie powinno byc większych problemów

Opublikowano

Tak przy okazji to ja też sie zastanawiam nad urzywanym takim około 10 lat. ;)

nie non stop! Rok ma 8740godzin tak więc gdyby robił nonstop mialby coś w tych okolicach ;)

Opublikowano

cześć i czołem, nie powiem że jestem nowy bo założyłem już temat ale mi go zamknieto :)

Pójdę na łatwizne i pod spodem zamieszczę skopiowane pytania z tamtego tematu.

Koledzy mam kilka pytań odnośnie ciągnika John Deere 6300 z 1995r.

1. Jaki lać olej do silnika, w jakiej ilości i co ile wymieniać ?

2. Jaki olej do skrzyni, ile i co ile wymieniać ?

3. Mam skrzynię bodajże Power Quad (1 wajcha biegów głównych od A do F; 2 wajcha 4 półbiegi; 3 wajcha rewers bezsprzęgłowy) jeśli sie myle to mnie poprawcie. Problem jest tego typu że nie wchodzi mi bieg "F". W tej chwili jedzie mi max. 28.5km/h a chciałbym wiecej. Podobno bieg ten jest zablokowany seryjnie i trzeba go odblokować (w serwisie) i jak to można zrobić samemu ?

4. Co wymienić / poprawić gdy przy odpalaniu i po, świeci mi sie kontrolka stop i pomarańczowy wykrzyknik ? Jak zaciągnę i spuszczę ręczny to przestaje ale po zgaszeniu jest to samo (nie zaciagam recznego)

5. Jak już sie pytać to raz a dobrze Jak zmienić na liczniku żeby zamiast prędkości pokazywał mi mtg i co zrobić jak niedziała mi zegarek ?

bardzo dziekuje z góry za wszystkie porady

pozdr

PS. Dlaczego na tym forum moderator z pipką w avatarze zamyka temat skoro dotyczy konkretnego modelu ? Przecież tak to tylko cieżej sie szuka i trzeba czytać 5str. o niczym żeby znaleźć odp. na swój problem... zero przejrzystości :angry:

Opublikowano

bierz go... sprawdzona marka krótko na temat... ale... dokładnie sprawdzaj od kogo i w jakim stanie go bierzesz bo zajechany to niewazne jaki bedzie miał znaczek i tak nie bedzie działał jak bedziesz tego chciał.. pozdro!!

Opublikowano

tez szukam takiego ciagnika a dokladnie 6300 z ładowaczem ewentualnie 6200 lub 6400. a tak wogole moze ma ktos stronke z danymi technicznymi tych ciagników tzn; wymiary masa i inne takie tam ?

Opublikowano

ale pomiedzy 6200 a 6400 jest roznica 20 koni takze wazne jest czy ich potrzebujesz czy nie, to po pierwsze, a osobiscie odrazałbym Ci kupno ciagnika z zamonowanym ładowaczem, one czesto gesto maja bardziej zuzyta hydraulike, ale to tez zalezy, widac z reszta po ciagniku jak i ile pracował... najlepiej kupic osobno ciagnik i poszukac jakiegos ładowacza do niego, to troche zachodu z tym jest ale mysle ze sie opłaca... a stronka z inf to http://www.konedata.net/Traktorit/jd6100.htm

Opublikowano

we wtorek pojade patrzec JD6300 bez ladowacza w sejnach stoi za 67000 to troche sporo zeby za70000 z ladowaczem gdzies znalesc. w damaslawku jest za 65000 z ladowaczem w srodku piekny stan ale ladowacz 2 sekcje i taki on troche slaby.