Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurcze nie myślałem, że ten temat jeszcze żyje. I to takie akcje, " za moich czasów "😋 @MAT912 i @kristoforn bodajże trzymali rygor, człowiek kończył zaczepkę zanim jeszcze na dobre zaczął heh ale porządek jako taki był, za cytowanie poprzedniego posta ostrzeżenie wpadało.... 

Kojarzy ktoś może takie kobitki: baziula, bystra, wozak, mała_mi, migotka? Udzielają się jeszcze tutaj? ☺️ Jeszcze w technikum to było jakieś 7 lat temu, dywagacje do 3 nad ranem heh 

Zosia ty starsza stażem 😁 pamietasz którąś z tych kobitek? Ja jakoś cię nie kojarzę z tamtych czasów... 

Opublikowano

Powodzenia 😋 Kiedyś było  więcej kobitek, nie pamiętam już wszystkich nicków. Ale mi się dawne czasy przypomniały ☺️ z trzema dziewczynami nawet się spotykałem jakiś czas, ale nie przetrwało nic,  chyba półtora roku ganiałem do jednej 120km, ale człowiek głupi był 😊 . Fajnie by było pogadać po tylu latach, ale za cholerę nie pamiętam żadnego nicku 😂 

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Zosia ty starsza stażem 😁 pamietasz którąś z tych kobitek? Ja jakoś cię nie kojarzę z tamtych czasów... 

Starsza jestem napewno ale nie stażem na AF. ;) Żałuję ale nie pamiętam, zbyt krótko tutaj jestem. Z tego co można teraz wyczytać to dużo akcji mnie minęło. Co do moderatorów: kurcze Daniela to ja lubię ale ten Matey to strach się bać, poprostu :ph34r:

Kiedyś się zastanawiałam czemu Patrys "konsruktor" taki no... niezbyt lubiany jest na forum i wyszło troszkę przy okazji tej akcji z Agą i Ansją.

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Kojarzy ktoś może takie kobitki: baziula, bystra, wozak, mała_mi, migotka? Udzielają się jeszcze tutaj? ☺️ Jeszcze w technikum to było jakieś 7 lat temu, dywagacje do 3 nad ranem heh 

Gdzie dziewczęta z tamtych lat, jak te kwiaty, Gdzie dziewczęta z tamtych lat? Za chłopcami poszły w świat...
Kto wie czy było tak... Kto wie czy było tak...   :)

@pedro2, a pamiętasz @ania25.   :P  Ansja przy niej to małe piwo przed śniadaniem xD

2 godziny temu, ZosiaSamosia napisał:

Co do moderatorów: kurcze Daniela to ja lubię ale ten Matey to strach się bać, poprostu :ph34r:

:D    Zosiu, Zosiu ,@Matey to sam anioł, Ty ciesz się że nie ma już teraz tych dwóch diabłów Mata i KRISTOFORna.    xD

Opublikowano
3 godziny temu, ZosiaSamosia napisał:

Kiedyś się zastanawiałam czemu Patrys "konsruktor" taki no... niezbyt lubiany jest na forum i wyszło troszkę przy okazji tej akcji z Agą i Ansją.

Podczas tej "akcji " wtedy z Patrysiem, to właśnie od Mateya dostałem mięsieczne wczasy .

Opublikowano (edytowane)

Pamiętam Tamte Panie i nie tylko te, Anie25 napewno i to że pisała jeszcze z drugiego konta- Demon79 (nick dobrany raczej nie przypadkiem ), akcje miała dobre xD, były też Koniareczka, zonaRolnika, truskaweczka, banan575 i jeszcze parę :).

Była też Heidi88, taka dziewczyna co na forum konkretnie  szukała faceta koniecznie  z hodowlą bydła, najlepiej z bykami:D

Cytat

Zosiu, Zosiu ,@Matey to sam anioł, Ty ciesz się że nie ma już teraz tych dwóch diabłów Mata i KRISTOFORna.    xD

Tu chyba bardziej się cieszy Jacek :PxD

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

O to widzę nie zostałem sam heh @pigmei teraz mi się przypomniało, wszystkie kojarzę trochę ich było ☺️ z Heidi88 tez miałem akcje, potem jeszcze długo utrzymywaliśmy kontakt jak już z af zniknęła. Znalazła swojego rolnika z krowami... 

A ten pozal się Boże patryś chyba każdemu zalazł za skore, ja też miałem przez niego urlop przy akcji ze Stokrotką 😋

• Like 1
Opublikowano

Ja też dostałam :P Najlepsze były akcje jak pisał komentarze, ja coś odpisałam, usunął swoje a potem zgłosił że piszę post pod postem xDDostalam tyle punktów za to że głowa mała.. 

Wiem, że nastawiał dziewczyny tutaj przeciwko mnie, nawet dało się to zauważyć w komentarzach.. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że teraz nie można usuwać wiadomości (albo tylko ja tego nie umiem), nikt się o to nie przyczepi :P

W te zakochanie to wątpię, jak się kogoś kocha to się chce jak najlepiej dla tej osoby, a nie żeby sprowokować albo oczernić :P

Edytowane przez stokrotka120
Opublikowano

Ale tu ploty lecą . Sie rozejdzta baby bo padać zacznie .:DNie ładnie tak tyłki obrabiać nieobecnym B|.

Opublikowano

Ja od początku mówiłam że nic z tego, bo nikogo nie szukam :D Więc kosz to to nie był :P

Moze odłożymy to co było na bok, na szczęście jest już dobrze ;) Podobno się zmienił, podobno, tego mu życzę ;)

Opublikowano

Jakbyś pamiętał co tu niektórzy wyprawiali, to byś nie powiedział że to obrabianie tyłków.    xD

2 minuty temu, stokrotka120 napisał:

Ja od początku mówiłam że nic z tego, bo nikogo nie szukam :D Więc kosz to to nie był :P

Był.    :P

Opublikowano

W święta może będzie chwila to przewertuje temat, poszukam co tam kiedyś się wypisywalo heh bajera była, może teraz wiocha ale była i działała 😂

teraz już by mi się nie chciało tak ganiać światem, człowiek młody a skapcaniał 

Opublikowano
39 minut temu, stokrotka120 napisał:

Ja też dostałam :P Najlepsze były akcje jak pisał komentarze, ja coś odpisałam, usunął swoje a potem zgłosił że piszę post pod postem xDDostalam tyle punktów za to że głowa mała.. 

Wiem, że nastawiał dziewczyny tutaj przeciwko mnie, nawet dało się to zauważyć w komentarzach.. 

Hehe ....to ten "zaczarowany olowek" co modele do sim -farmy rysuje ? :D:D....tez mialem zwade i tak samo prowokowal potem  usuwal swoje wpisy i walil raporty 

Malo tego jakies opowiastki co to nie on na pw wysylal bez odbioru :D

Opublikowano

Są małżeństwem, xawier się do niej przeprowadził i gospodarują. 

Działo się, wspomnienia wracają  aż się boję tego szukać. Gadki o zarośniętych "ogródkach", która ma wystrzyżone, która rabatki zostawiła 🤣🤣😄ale ja głupi byłem masakra 😋 

Banan wiecznie piękna, fryzury, kreacje, kłótnie z @wozak do czego i kiedy mała czarna pasuje 😊 wozak taka bardziej matka polka prawilna, ale fajna kobitka. Banan też ciągle o swoim mężu bohaterze, który się sądził kilka lat z ASO. I kilka razy rozwaliła mondeo MK4 😋 

Jaja, powiem wam, że jadąc do miasta jak w tel nie zapisze to połowy nie kupie, a tutaj takie głupoty człowiek pamięta...

Dobra koniec za robotę trzeba się brac, ostatnie szlify.

Smacznego jajeczka wszystkim! 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Leasing-rolniczy
      Być może moderatorzy dokleją ten temat do już jakiegoś istniejącego a może dostrzegając jego potencjał zostawią w takiej formie:)

Jako że mamy już temat jak poderwać Kobietę swojego życia, czyli jak zrobić ten pierwszy krok żeby: zauważyła nas, uznała za wartościowego, itd.

Czas na kolejne porady szczęśliwców: sprawdzone sposoby aby zatrzymać swój Skarb przy sobie na wsi.

Szczególnie zależy mi na opiniach tych szczęśliwców, którzy w opinii tych mniej szczęśliwych dokonali czegoś niemożliwego: (uwaga dla bardzo wrażliwych- w tym momencie specjalnie przejaskrawiam, żeby unaocznić o co mniej więcej mi chodzi) zatrzymali piękną i mądrą dziewczynę na zapadłej wsi w sytuacji gdy większość jej koleżanek już dawno wyjechała ku dalekiemu światu:)

Pokażcie chłopaki że się da, tym niedowiarkom na pohybel, marzącym dla otuchy:)
    • Przez Amorim
      Witam

Rok temu skończyłem studia na kierunku ochrona środowiska wydawał mi się to dobry kierunek po liceum i biol-chemie nie był zbyt trudny a ja byłem średnim uczniem. Tata prowadził gospodarstwo około 15 hektarów plus 10-14 krów. Jednak ja nigdy go nie słuchałem często sie z nim kłóciłem i nie chciałem iść do technikum na rolniczy kierunek tak jak mi radził... Poszedłem do liceum gdzie bardzo się męczyłem ale jakoś je skończyłem i dość dobrze zdałem maturę nie wystarczyło na weterynarie czy biotechnologie nie mówiąc o medycynie wiec wybrałem popularną ochronę środowiska. Studia przeszedłem bez większych problemów a ojciec który ma już 66 lat nie mógł sobie poradzić i gospodarstwo pod*padło. Teraz ja nie mam pracy i perspektyw (ponieważ ludzi po ochronie środowiska jest w brut) ani nie mogę przejąć gospodarstwa i starać się o premie młody rolnik... macie jakieś rady co w tej sytuacji robić ? spotkaliście się z takimi przypadkami gdzie ludzie po studiach wracali na wieś nie z wyboru a z przymusu ?
    • Przez mataysen1994
      Witam. !

Na wstępie z góry przepraszam jeśli pomyliłem działy ( aczkolwiek ten wydał mi sie najodpowiedniejszy )

Ale do rzeczy...

Z racji iż moi rodzice pochodzą ze wsi, jestem szczęśliwym posiadaczem ok. 5h ziemi ( co prawda ostatnio była ona uprawiana za czasów komuny. i dawno na niej nic nie rosło oprócz samoistnie zasianych z pobliskiego lasu sosen itp, no ale ZIEMIA TO ZIEMIA ) Dlatego też ostatnio wpadłem na pomysł, iż może spróbuje swojego szczęścia i wezmę sie za "GOSPODARKĘ" no i tutaj właśnie rodzi sie moje pytanie, 

CZY WARTO ??

Musialbym, zaczynać kompletnie od podstaw, czyli zakup ciagnika ( myślałem nad poczciwym URSUSIE C-360 ) pług, kultywator, siewnik no i oczywiscie przyczepę, zdaje sobie sprawę że na początku musiałbym w cały ten interes "wtopić" sporo kasy, a moją jedyną szansą za jakikolwiek zarobek w tym fachu, byłaby sprzedaż tego zboża co zebrałem, ( bo raczej na żadne unijne dodatki nie miałbym co liczyć )

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.
    • Przez jestem_z_miasta
      Cześć, 
      mam nadzieję, że trafiłem w dobre miejsce. Odziedziczyłem 6 hektarów ziemi (2 łąki, 4 ziemi) łąki w 3 działkach, pola w 2 + budynki gospodarcze i maszyny. 
      I nie wiem co z tym zrobić. 

Mieszkam w mieście 70km od wsi w której znajduje się ziemia. I raczej nie zostawię mojej pracy, bo po prostu ją lubię, a codziennie dojazdy nie wchodzą w grę. 

Mielibyście jakieś porady, co mógłbym zrobić, aby zarabiać na tej ziemi i jednocześnie nie musieć tam pracować non - stop? Szukam czegoś, co pozwoli wyciągnąć z tego więcej niż na dzierżawie. 

Mam nadzieję, że ktoś podrzuci jakieś fajne pomysły  

dzięki!
    • Przez rafals3001
      Witam czy znajdą się jeszcze fajne ustabilizowane dziewczyny lubiące życie na wsi ciszę spokój gospodarstwo które chciały by zamieszkać na wsi założyć rodzinę? Jeżeli takowe się znajdą zapraszam do pisania w temacie.
  • Dodaj nową pozycję...
v