Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, DawiSo napisał:

Mierzyłem wczoraj i wyszło na obrotach 550 na zimnym silniku 3.8, rozumiem, że jest to za mało?

ciśnienie mierzy się na rozgrzanym silniku przy ok 85 stopniach płynu ,na wolnych 750 obr/min 1,25 atm ,2250 obr 3,25atm ,instrukcja serwisowa

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z c360 po wymianie samych panewek bez szlifu wału traktor po rozgrzaniu nie trzyma ciśnienia i mruga kontrolka od ciśnienia oleju. Zalany olejem turdus, wal nie ma rys mechanik kazal zalozyc nowe panewki i powiedzial ze bedzie cianienie ok.

Edytowane przez Szymi6
Opublikowano (edytowane)

Przed zmiana mial 4bary

Po zgaszeniu silnika od razu zapala sie kontrola od cisnienia oleju pompa i zawor sa nowe panewki byly dobrane po numerze katalogowym 

Edytowane przez Szymi6
Opublikowano
44 minuty temu, Szymi6 napisał:

Przed zmiana mial 4bary

Po zgaszeniu silnika od razu zapala sie kontrola od cisnienia oleju pompa i zawor sa nowe panewki byly dobrane po numerze katalogowym 

Miał 4 bary to czego tam szukałeś ?

• Like 1
Opublikowano

Jeśli mechanik pomierzył wał i był w normie, to szukaj przyczyn gdzieś dalej ale jeśli ten mechanik to made in garaż, co wie najlepiej we wsi, to zacząłbym od sprawdzenie wału. 

Opublikowano (edytowane)

a u  mnie na zimnym ma ciśnienie  6  a na ciepłym 5 , a zaczał zaraz po remoncie na niebiesko dymić , pod obciążeniem  przy ciezkeij orce dym troche ciemniejszy ale głównie niebieski,  czy  to moze być przez podrobione wtryski , pompe czy co innego  ???

c360 po remoncie 1400 MTH  co to moze być, od ok 1200 Mth dymi , zawory regulowane przy 800mth, mocny jest

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
11 godzin temu, Szymi6 napisał:

Witam, mam problem z c360 po wymianie samych panewek bez szlifu wału traktor po rozgrzaniu nie trzyma ciśnienia i mruga kontrolka od ciśnienia oleju. Zalany olejem turdus, wal nie ma rys mechanik kazal zalozyc nowe panewki i powiedzial ze bedzie cianienie ok.

A w jakim celu były w ogóle ruszane panewki przy takim ciśnieniu?