Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem od roku posiadam c-360 3p i ostatnio wywiozłem 6 beczek gnojowicy po 4,300l i po tej pracy na drugi dzień z rana słabo palił a zawsze było super u niego z zapalaniem i słyszę że coś syka w filtrze powietrza.Co to może być podejżewam że wydmuchnął uszczelkę pod głowicą a może to coś innego jaka jest wasza opinia na ten temat.

Opublikowano

A 3p są delikatnymi silnikami.

Delikatnymi bo wykonanymi z plasteliny? Tego silnika nie złoży Mietek w stodole po dwóch ćwiartkach za pomocą młotka i przecinaka.

Opublikowano

Witam szanowne grono pedagogiczne :D Przychodzę do was z zapytaniem czy posiada ktoś z was w ursusie c360 i pochodnych suchy filtr powietrza/papierowy ? Jeśli tak to jak się sprawuje, gdzie go można kupić ? i czy wkłady są dostępne w sklepach rolniczych ? Czeka mnie wymiana oryginalnego filtra i pomyślałem że może lepiej będzie zmienić go na suchy bo ma wiele cech przemawiających na jego korzyść. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano

Broń boże nie chcę się tu z nikim kłócić, własnie napisałem ten temat po to żeby się dowiedzieć wszystkiego czy warto, z tym że o filtrze mokrym można sobie "zapomnieć" to masz racje i to jego plus. Ale skoro czeka mnie wymiana na nowy filtr to chciałem rozważyć różne opcje :) .

Opublikowano

załóż se z bizona... najwyżej nad maskę trochę wystawisz Wkład tani, raz do roku wymienisz bo w tych warunkach to on nigdy się nie zapcha z odstojnikiem na spodzie filtra

Opublikowano

Lepsza filtracja, silnik ma lżej ciągnąć powietrze, szybki przegląd i konserwacja :)

Jak to tam filtruje -lepiej czy gorzej to nie mam pojęcia ale jeśli kolektor mam czysty przez 20 lat to chyba ten stary mokry filtr nie przepuszcza kurzu co nie?? wymyślasz jakieś bajki z nudów. Jestem ciekaw jakie to badania robiłeś, żeby stwierdzić, że ten silnik ma lżej powietrze ciągnąć... w którym miejscu ten przegląd jest szybszy? nie sądzę, żeby nawet codziennie czyszczenie odstojnika z kurzu trwało dłużej niż dmuchanie papierowego wkładu bo wymiana oleju co 200h czy ile tam zalecają to już naprawdę w tym momencie pracochłonne będzie :D

Opublikowano

Tylko ciekawe czemu w autach wyczynowych zakładaja filtry mokre tzn olejowe ? tumany kurzu czy piasku zaraz zapchaja papier a olejowy co brud spłynie na dno i co roku wymyjesz i nie kupujesz nowych wkładów czysta ekonomia tu myjesz filter a tam wkład od 30zł w zwyż co roku albo nawet i częściej

Opublikowano

jak już mowa o filtrze, czy taki wstępny założony zamiast górnej części poprawi filtrowanie czy może ciąg będzie za mały aby kurz osadzał się w naczyniu ?

filtr-wstepny-powietrza-nowy-typ-ursus-c

Poprawi filtrowanie, większe paprochy wyłapie (nawet muchy się zdarzają :))

Jeżeli filtr mokry jest taki ach i super to dlaczego nie jest stosowany w nowych ciągnikach?

Opublikowano

bo producent wkładu filtrującego musi z czegoś życ? żeby wiedzieć który jest lepszy, gorszy trzeba by zrobić jakieś sensowne badania a nie pociskać kit podparty domysłami