Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Staszek nie podskakuj bo g*wno wiesz za przeproszeniem ☺️  z resztą co się będę przekomarzał, ważne że szwagier zadowolony po 40zl na beli to tylko handlować. 

Kr u nas z sąsiedniej wioski gość też wozi po 70 120stki, ale jak to mówią "po sipmie". Nie wiem pisze jak jest, klientów nie szukam, ale zadziwia mnie ile ludzie płacą i jak im się to kalkuluje 

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Raz dwa byś z torbami poszedł bajkopisarze jak w cenach pszenicy

Bez przesady, kolega z pogranicza mazur/mazowsza to tam słoma ok 100 i to takie belki,ze w moją jedną wchodzą dwie

Opublikowano

A  wtedy każdy się rozpisuje że brak opłacalności i rząd wszystkiemu winien a czy rząd kazał komuś kupować słomę po 100 za belka?

Opublikowano
Dnia 18.11.2018 o 18:24, staszek131415 napisał:

A  wtedy każdy się rozpisuje że brak opłacalności i rząd wszystkiemu winien a czy rząd kazał komuś kupować słomę po 100 za belka?

Niechcem ale muszem 😐

Opublikowano

Dałem miesiąc przed żniwami ogłoszenie na słomę po 40zł balot z pasówki dobrze zbite, liczyłem z transportem na podlasie wychodziło około 80zł, chętnych brak a teraz widzę że cena przekracza nawet 100zł. Jednak myślenie wcześniej boli i to bardzo...

Opublikowano
Rozmawiałem z człowiekiem który handluje słoma od lat tylko tysiące ton na podłoża lata kilka zestawów non stop i twierdzi że do lutego-marca i nie będzie co wozic slomy jest mało i cena będzie raczej rosła.
Opublikowano

Na lubelszczyźnie nawet po 30 zł za belę są oferty i w ogłoszeniach nadal wiszą .

Opublikowano

Po co wy wogóle zbieracie ,prase sprzedać pociąć i świety spokój ,bez roboty ,bez nerwów o cene ,same korzyści nie mówiąc o korzyści do gleby

Opublikowano

Liczyłem na dobrą cenę . Jasne że na przyszły rok nawet jednej belki nie będę robił , tylko pójdzie na sieczkę . Pole przynajmniej mi podziękuje .

Opublikowano

Handlarze zawsze tak mówią heh a na wiosnę sami dzwonią z ofertą, u mnie w powiecie jeden nawet już na wiosnę jeździł od domu do domu wizytówki dawał. Na razie ceny są spoko 

Opublikowano

Sprzedam słomę pszenną,pszenną-żytnią ze zbóż ozimych,po prasie pasowej JD 550, maksymalny zgniot, cena za sztukę 45 zł. Lubelskie. nr tel.606780470

Opublikowano

DARIAN napisał:

Sprzedam słomę pszenną,pszenną-żytnią ze zbóż ozimych,po prasie pasowej JD 550, maksymalny zgniot, cena za sztukę 45 zł. Lubelskie. nr tel.606780470

ile ważą te baloty i gdzie dokładniej w Lubelskim?

Opublikowano

Ile to tanio ? Tylko pomyśl , czy sam byś oddał za "tanio" ? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Dodaj nową pozycję...
v