Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pociągnie jeszcze tydzień takiej pogody to najbliższy wjazd na pole bę dzie koło 15 kwietnia czyli młody opóźniony o ponad miesiąc z racji terminu sadzenia + czas na regenerację kiełków (niektórym przerosły).

Opublikowano

Posadzic to może i się uda ale jak to będzie rosło to wielka niewiadoma. Będą zimne noce to będzie pierwsze kopanie w lipcu. Zostało mi jeszcze ponad 60t tak więc może się jeszcze coś zarobi na tym ziemniaku. Nie wiem czy jeszcze ktoś pamięta jak pisałem ponad miesiąc temu że kto wytrzyma ciśnienie to w maju może nieźle zarobic i chyba to się sprawdzi jak nie w maju to w czerwcu.

Opublikowano

A zaczął się ruch, zaczął. Jak patrzę na to co niektórzy wyciągają z kopców i oferują to mam tylko jedną prośbę, Ludzie będzie lepiej dla świata jak przestaniecie sadzić ziemniaka.

Opublikowano

U nas też się coś wreście ruszyło bo handlarze sami dzwonią i pytają o ziemniaka do tej pory to trudno było się do nich dodzwonić bo nie odbierali telefonów a i Rumuni częściej zaglądają w nasze strony cena na razie słaba 6zł za 15kg ale już coś się dzieje.

Opublikowano

Dzisiaj 3 telefony od pośredników, dodam ze pierwsze w tym roku... cena jaka proponuja za winete to na razie 8zl /15kg ale wszystko wskazuje na to ze tendencja zwyżkowa...

Opublikowano

dzis podnioslem cenę z 7,5 na 8,5zl/15 dlatego,że nie mogę się wyrobić z szykowaniem a tu jeszcze perspektywa prac polowych.Miałem nadzieje ze jakis sklepikarz przestanie brac-a tu nici-jeszcze jeden się pokazał co na zimę wziol większą ilość i już mu się skończyły.Powiem krótko -ziemniak może poszybować. Ja na takie tempo ziemniaka mam na miesiąc-duzo okolicznych rolnikow sprzedało 100 % na jesien na Rumunie,troszkę jeszcze ma ale to nie duże ilości.Starego ziemniaka na pewno nie starczy do młodych.Tylko mam żal do siebie ,że za dużo sprzedałem styczeń-luty.Okolice Poznania

ps. tylko co niektórzy wezcie na wstrzymanie i nie sadzcie za dużo bo znowu będzie "bida"

Opublikowano

Co ty piszesz o tym wolbromu ze po 10. Na targ do wolbromia mam tyle co do kościoła i byłem na targu w środę na czwartek i cena ziemniaków była po 8,5zł a nie po jakieś tam 10.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v