Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.07.2024 o 12:05, Krzyszt0f napisał(a):

Czemu moja Vicon 1601 gubi dużo słomy a zwłaszcza przy końcówce zwijania bala i na przejazdach tak samo dlaczego jeśli nie jadę w pokosie albo jest on mały to słoma się owija ciągle w okół rotora i mieli ją non stop? Pomocy 

Mam tak samo, po prostu trzeba wymienić łańcuchy bo wałki się nie zgrywają zadziera słomę i cofa się między wałkami do rotora 

Opublikowano
9 godzin temu, norbi222 napisał(a):

Mam tak samo, po prostu trzeba wymienić łańcuchy bo wałki się nie zgrywają zadziera słomę i cofa się między wałkami do rotora 

Jakie łańcuchy jak go pasową jest, a łańcuchy na zębatkach są wszystkie nowe 

Opublikowano

Mam problem po zakończeniu owijania nie pokazuje mi tej ikonki możliwości wyrzucenia bali tylko zatrzymuje sie na zadanej ilości podawania siatki i tyle. Co to może być? Nóż normalnie obcina siatke Poprostu caly czas musze wciskać start stop po wyrzuceniu beli żeby znów moc prasować

Screenshot_20250531-215053.png

Opublikowano
6 godzin temu, debrzyna napisał(a):

Pewno masz ustawione na ręczne sterowanie Jaka ikonka jest wyświetlona u góry na prawo Autu czy dłoń

Auto bo nawet siatkę mi w automacie puszcza tylko wlasnie doliczy mi do tych 3.4 owinięcia i nie przeskakuje na tą ikonke wyladunku co na zdjęciu, a 2 razy mialem tak że jak otworzylem to dopiero pokazało wiec może kabelki gdzies sie przetarly tylko gdzie szukać tego jak tam kabli pelno😂

Opublikowano

Witam. Podpowie ktoś jak wyłączyć funkcję miękkiego rdzenia w prasie Vicon 4116. Nie kręci od początku tylko jest taki kapiec jak po stałokomorowej. Posiada taki sterownik 

IMG_4749.jpeg

Opublikowano

Siemka, pomóżcie bo już nie daję rady mam problem z prasą Vicon 1601 z rotorem że wychodzą mi jajowate bele słomy. Mało który jest okrągły, rdzeń nie jest na środku beli itp, próbowałem już jechać szybciej i to wtedy Prasa nie nadąża mi połykać słychać po ciągniku że się ma ciężej (ciągnik 100km) i się słoma kruszy i mieli na rotorze aż wkońcu nie daję rady wejść do środka i zapcha się rotor, jak jadę wolno to ciśnienie mi spada bo nie ma materiału i jeszcze większe są kapcie, doradźcie cos 

A może znacie jakiś serwis z Wielkoposki/dolnośląski co by mi ogarnął tą pracę tak na tip top, problemy z ciśnieniem i inne drobne? 

Opublikowano

Jak to spada ciśnienie ? Może puszcza siłownik od napięcia pasów ,może sprężyną nieodpowiednio napięta Zadzwoń do gościa 882 006 403 Mnie kiedyś pomógł   

Opublikowano
W dniu 7.08.2025 o 22:21, patrykb2736 napisał(a):

Witam. Podpowie ktoś jak wyłączyć funkcję miękkiego rdzenia w prasie Vicon 4116. Nie kręci od początku tylko jest taki kapiec jak po stałokomorowej. Posiada taki sterownik 

IMG_4749.jpeg

Ilu strefowa siła zgniotu?

Opublikowano
W dniu 11.08.2025 o 15:34, Krzyszt0f napisał(a):

Siemka, pomóżcie bo już nie daję rady mam problem z prasą Vicon 1601 z rotorem że wychodzą mi jajowate bele słomy. Mało który jest okrągły, rdzeń nie jest na środku beli itp, próbowałem już jechać szybciej i to wtedy Prasa nie nadąża mi połykać słychać po ciągniku że się ma ciężej (ciągnik 100km) i się słoma kruszy i mieli na rotorze aż wkońcu nie daję rady wejść do środka i zapcha się rotor, jak jadę wolno to ciśnienie mi spada bo nie ma materiału i jeszcze większe są kapcie, doradźcie cos 

A może znacie jakiś serwis z Wielkoposki/dolnośląski co by mi ogarnął tą pracę tak na tip top, problemy z ciśnieniem i inne drobne? 

Taka słoma w tym roku i dużo bel takich .

Jedyne co u mnie się sprawdza to jazda w miarę szybko na jak najmniejszych obrotach , wtedy prasa nie miele tej słomy , a przez szybsza jazdę ma cały czas materiał .

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.08.2025 o 12:11, patrykb2736 napisał(a):

Coś Ty tu na wywijał. 🙆‍♂️

Później wstawię fotkę moich ustawień. 

Tu masz ustawienia według instrukcji. 

20250824_153203.jpg

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Podobnie było ustawione jak ja kupiłem 

tyle że prawie wszystką słomę kupowałem po 40 zł na tych ustawieniach bele mają ponad 200 kg. A kolejna kwestia jest to że coś jest z tym kompem że rozmiar belki trzeba ustawić 10cm więcej żeby wyszła 130 bo takie robiłem trzeba było wprowadzić 140 mierzyłem miarą