Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

przeczytaj ostatnie punkty umowy.

Pytałem co się stanie jak np będę zjeżdzał z drogi publicznej do gospodarstwa i ktoś nie zauważy włączonego kierunkowskazu i przywali mi tak w rozsiewacz że go zmiażdzy.

Ponoć papier od Policji że zostało to uszkodzone i styka.

Opublikowano

jak juz Ci przyslali poprawki to juz szybko pojdzie;] ale swoja droga to tez calkiem niezle ida... jeszcze plus minus 1000nr i dojda do naszego wniosku:P nawet nie caly tysiac;PP hehe nic sie nie zrobi... trzeba czekac. byle tylko wszystko pozytywnie poszlo to mozna poczekac. pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie woj. podlaskiego. Mam Nr 4xx i juz pod koniec sierpnia dostalem wezwanie na poprawki. Pomijajac szczegoly ze kobieta po tyg poszla na urlop i wszystko stanelo na 3 tyg ;) to myslalem, że jednak przed koncem roku umowe dostaniemy. Teraz juz sam nie wiem co to bedzie z tego. Wszystkie poprawki zostaly juz zlozone na poczatku listopada i juz ponad miesiac czekamy na ta umowe, czy jest na af ktos kto ma podobana sytuacje w podlaskim? Rozmawialem z kolega z firmy rolniczej i mowil ze duzo osob ma podobna sytuacje do mojej czy to prawda?

Opublikowano

Chłopaki agencja nie podpisuje umów bo mają czekać do nowego roku. Chodzi o to aby dziura w budrzecie na ten rok za bardzo się nie powiększyła. Zaczną podpisywać w nowym roku budrzetowym a potem znowu będą się martwić jak to załatać.

Opublikowano

A co w przypadku gdy ciagnik ktos ukradnie lub sie go zniszczy?! Agencja, pewnie zarzada zwrotu pieniedzy, bo maszyny nie bedzie na placu:P

w przypadku, kiedy maszyna współfinansowana ulegnie zniszczeniu z jakichkolwiek powodów (np. pożar itp.) to beneficjent będzie musiał kupić podobną maszynę (o podobnych parametrach i roczniku). Chodzi o to żeby taka maszyna znajdowała się w gospodarstwie.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie woj. podlaskiego. Mam Nr 4xx i juz pod koniec sierpnia dostalem wezwanie na poprawki. Pomijajac szczegoly ze kobieta po tyg poszla na urlop i wszystko stanelo na 3 tyg ;) to myslalem, że jednak przed koncem roku umowe dostaniemy. Teraz juz sam nie wiem co to bedzie z tego. Wszystkie poprawki zostaly juz zlozone na poczatku listopada i juz ponad miesiac czekamy na ta umowe, czy jest na af ktos kto ma podobana sytuacje w podlaskim? Rozmawialem z kolega z firmy rolniczej i mowil ze duzo osob ma podobna sytuacje do mojej czy to prawda?

w podlaskim nr 8xx podpisał około 1grudnia po dwóch seriach poprawek , nr 6xx też po 2 poprawkach w piątek podpisał a znami był koleś podpisywał umowe nr 14xx a poprawki to wszyscy dostali prawdopodobnie.

Opublikowano

Kalol Twoja sytuacja jest podobna do mojej. Też w pierwszych dniach sierpnia miałem poprawki które z czasem zamieniły się w zadawanie głupich pytań, ale w tym tygodniu podpiszę umowę.

Opublikowano

Podlaskie 17XX bliżej 1800. Ponad miesiąc temu były poprawki w Bielsku Podlaskim i NIC! Dzwonie co tydzień żeby się przypominać bo jeszcze do Białegostoku nie odesłała, choć już wszystko w porządku i można by było umowę podpisywać :unsure:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha

• Dodaj nową pozycję...
v