Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... wszystkich zainteresowanych...

czy ma ktoś nowe wieści odnośnie postępu przy weryfikacji wniosków w KUJAWSKO-POM....??

pozdrawiam i wszystkim życzę POWODZENIA...

Opublikowano

Ja mam takie pytanko, tylko jak było to nie bijcie od razu <_<

Jeśli nie złożyłem wniosku i dopiero zamierzam (i ja i tata osobno) i zakupię teraz maszynę to czy mogę ubiegać się o zwrot do niej, bo przy ostatnim SPO robiliśmy w ten sposób że fakturę diler wystawiał mi potem, ale problem jest tego typu, że musi fakturować do końca roku a przecież już 2009 nic nie załatwię <_< Macie inne pomysły?

Opublikowano

robertbara@ istnieje chyba coś takiego jak wniosek o zwrot kosztów rat na maszyne (coś takiego, ale nie jestem pewien)...

Najprościej mówiąc chodzi o dofinansowanie spłacanych rat na np. ciągnik... Najpierw trzeba wziąść jakąś maszyne na raty, a dopiero później składać wniosek... (tak szczerze mówiąc to dokłądnie nie wiem na czym to polega i czy wogóle jest... Obiło mi się o uszy, a że ty pytasz to napisałem...)

Jak coś źle posze to poprawcie <_<

Opublikowano
Oo na utwardzenie tez można nie widziałem <_< ;> A na jaki ciągnik????

Valtra n101 HiTech z przdnim tuzem i womem

więcej tu takich pytań nie zadawaj prosze <_< bo to nie miejsce na nie. Jak coś to PW prosze

Opublikowano

Z tym kupowaniem wczesnijszym to nie jest tak jak piszesz. mozesz kupowac ale dopiero po złozeniu wniosku na włąsne ryzyko. A co do tych rat to chodzi o leasing Który wziałes przed podpisaniem umowy. JAk bedzie nabór na jesieni to spokojnie bedzie ci pasowało złożysz wniosek i maszyny kupisz do konca roku. może ktos ma info jak tam w lubelskim jaki numerek oststnio dostał pisemko?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Z tym, że w niektórych województwach nie będzie już naborów, bo pieniądze są już wykorzystane z tej puli. <_<

Opublikowano
Ja mam takie pytanko, tylko jak było to nie bijcie od razu <_<

Jeśli nie złożyłem wniosku i dopiero zamierzam (i ja i tata osobno) i zakupię teraz maszynę to czy mogę ubiegać się o zwrot do niej, bo przy ostatnim SPO robiliśmy w ten sposób że fakturę diler wystawiał mi potem, ale problem jest tego typu, że musi fakturować do końca roku a przecież już 2009 nic nie załatwię <_< Macie inne pomysły?

Jeżeli chcesz kupić traktor to możesz kupić np od znajomego dilera i zarejestrować na niego, a później kupisz jako używkę. Z innymi maszynami jest prościej bo nie trzeba rejestrować. Znam kilka dilerów którzy by ci poczekali z vatem i zarazem z FV do wniosku nawet 3 lata.

Opublikowano

Kolega tez skladal razem ze mna na maszyny w tym naborze i u niego juz sa wszystkie maszyny na podworku, za rzadna nic nie zaplacil jeszcze a robi nimi, a ma jeden z ostatnich numerow w kolejce i teraz rwie wlosy z glowy co to bedzie jak mu nie dadza pomocy.

Opublikowano

Mało jest takich dealerów co daja sprzet bez kasy <_< I to według mnie dobre bo wziasc to nie sztuka a jak cos pójdzie nie tak z wnioskim ?? sprzetu dealer nie przyjmnie wiec trzeba bedzie brac kredyt a to moze okazac sie zabójcze <_< ja zadatkowałem z klauzula że jak mi arimr odmówi dofinansowania to oddaja zaliczke w całosci. JAk juz bede miał podpisana umowe to mysle ze bede próbował wyrwac sprzet na jessienne prace, ale wpłące 1/3 wartosci brutto na reszte bedzie kredyt. Mysleze na taki ukłąd pojdzie dealer.

Opublikowano

dzwoni sie n a biurop wsparcia inwestycyjnego i podaj ci nr do goscia który ma przydzielony twój wniosek ot cala filozofia. Gosciu ma mi oddzwonic co mam załatwiac zeby pózniej odrazu złożyc poprawki.

Opublikowano

no i oddzwonił dzis prowadzacy i powiedział mi co jeszcze mam załątwic itd. Wypytałem jaka maja predkosc - 6-7 wniosków tygodniowo do mnie ma jescze 20 wniosków takze 3 tygodnie musze poczekac <_<. Co do zmian we wnioskach nic nie można zminiac tylko trzeba podpisac umowe tak jak jest we wniosku a dopiero pózniej aneksowac.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???

• Dodaj nową pozycję...
v