Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do mocy sie narazie nie przyczepili bo we wniosku mam 110-120km wpisane i bede to aneksował ale rozmawiałem że i na 140 powinno przejśc na moje 24ha :) Dzis ja to juz bedzie wszytko jasne :) A co najlepsze razem z poprawkami przyszło pismo o przedłużeniu terminu do 27 grudnia :)

Opublikowano

Byc może było to wałkowane ale jakie WAŻNIEJSZE dokumenty są potrzebne do złożenia wniosku na PROW?? :) I czy jest możliwe aby kasa na PROW starczyła na 2012 rok?? Moze moje pytania wydadzą sie dziwne ale bede wdzieczny za odp :)

Opublikowano

Jestem w podobnej sytuacji jak user biały2005 lecz do prawdy nie rozumiem dlaczego tak bardzo sie tym podniecasz. Wiem ze to jest ważna inwestycja ale juz i tak wszyscy wiemy jaki chcesz nabyc ciagnik i nie musisz tego w kółko powtarzac gdyz robi sie to troche żenujące bo ile można słuchac o twoim wykorzystaniu puli i przebojowowści . Ochłoń troche człowieku a chwal sie ciagnikiem jak juz bedzie u ciebie na podwórku .

Opublikowano

ja dziś dostałem pismo z ar i mr odnośnie odmowy przyznania pomocy dofinansowania z powodu przekroczenia limitu o 150% przez ar imr i mam pytanie czy znów nowy wniosek bede musiał składac na 2010 i czy ten stary zostanie przeżuczony i koniec a jak długo arimr ma czas na zrealizowanie wypłaty kasy bo złrzyłem wniosek na I etap i mineło 1,5 miecha i nic nie odzywaja się a ja mam do końca roku zrealizowac drugi etap a tu mi jest kasa potrzebna na drugi etap bo nie bede brał kredytu

Opublikowano

ja dziś dostałem pismo z ar i mr odnośnie odmowy przyznania pomocy dofinansowania z powodu przekroczenia limitu o 150% przez ar imr i mam pytanie czy znów nowy wniosek bede musiał składac na 2010 i czy ten stary zostanie przeżuczony i koniec a jak długo arimr ma czas na zrealizowanie wypłaty kasy bo złrzyłem wniosek na I etap i mineło 1,5 miecha i nic nie odzywaja się a ja mam do końca roku zrealizowac drugi etap a tu mi jest kasa potrzebna na drugi etap bo nie bede brał kredytu

a z jakiego jesteś województwa ?;D

Opublikowano

ja jestem woj wielkopolskiego, dzwoniłem do ar i gośc mi powiedział ze jak bedzie nastepny nabór to te wnioski które odpadły to beda miały pierszeńtwo w nastepnym naborze ale jak to bedzie to sie okaże a ja i tak dopiero miałem zakup na koniec 2010 to moze cos tam sie uda

Opublikowano

Jaki masz numer? My mamy 35XX i nic takiego do nas nie doszło.

Opublikowano

W Kuj-Pom ARiMR odrzuciła dotąd 69 wniosków a ja lada dzień podpiszę umowę.Trochę się przeciągnęło przez głupie poprawki wniosku a wezwanie do jego uzupełnienia otrzymałem na początku sierpnia.

Opublikowano

Czy do wnisosku na PROW trzeba robić biznesplan ?

biznesplanu nie musisz robic,ja dostalem niedawno wniosek do poprawek(slaskie)heh podobno nasz wniosek jest jednym z najlepszych bo najmniej do poprawek tylko jakies pierdoly typu wpisanie kodu pocztowego itp

Opublikowano

SIEWCA to powiem ci brak słow. ja mam 1000 a 1050 i się denerwowałem ale ty w gorszej sytuacji jesteś. jak chcesz to cię moge zdenerwowac i powiedzieć ze słyszałem ze osoba ktora jest nr 128X ma już umowe podpisaną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v