Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no ja wiem czy głupie jak masz np. 20 ha to po co Ci ciągnik o mocy np. 300km? chyba ze prowadzisz jeszcze jakaś inna działalność. 2007 roku można było brać jaki się chciało teraz się wycwanili. :)

Opublikowano
Wczoraj dzwoniłem do BWI w Lublinie i pani powiedziała ze agencja ma czas na rozpatrzenie wniosków już tylko do 28 sierpnia bo mieli na to 4 m-ce wiec ciekawe czy sie wyrobia... ja mam nr 14xx i nic nie dostalem narazie

No dobra ale te 4 miesiace liczą sie od daty złożenia czy od daty losowania bo własnie wtedy zaczeli rozpatrywać wnioski po losowaniu czyli mieli by czas do 28 września.

Opublikowano

mam pytanie-posiadam juz jeden nowy ciągnik 95km i chciał bym kupic drugi pomocniczy koło 60km i tu pytanie czy mam szanse go dostac na 25 hektarów dość ciężkiej ziemi-mam chodowle 20 loch w cyklu zamkniętym-jak myślicie mam szanse?

Opublikowano
no ja wiem czy głupie jak masz np. 20 ha to po co Ci ciągnik o mocy np. 300km? chyba ze prowadzisz jeszcze jakaś inna działalność. 2007 roku można było brać jaki się chciało teraz się wycwanili. :)

hehe, masz rację

przypomniała mi się historia w której urzędas, wydał odpowiedź typu "po co panu pług w 40ha gospodarstwie?"

różnie z nimi bywa... :)

Opublikowano
No dobra ale te 4 miesiace liczą sie od daty złożenia czy od daty losowania bo własnie wtedy zaczeli rozpatrywać wnioski po losowaniu czyli mieli by czas do 28 września.

te 4 miesiące liczą się od zakonczenia naboru wniosków więc od 28 kwietnia do 28 sierpnia. Agencja miała 4 m-ce na zorganizowanie losowania i rozpatrzenie wniosków, czekamy jeszcze 8 dni i zobaczymy co dalej...

Opublikowano

no tak trzeba poczekać, a później dryndnąć jeśli sie nic nie otrzymało, żadnego zawiadomienia ani nic, zobaczymy :]

a tak a propos, miał już ktoś moze jakąś kontrolę?? ;>

Opublikowano

na 99% kazdy komu jeszcze nie rozpatrzyli dostanie pisemko że przesuwaj termin o misaac czy tam dwa z powodów ..... jak to było w naborze 2007 :) Wiecie urlopy itd. widze po swoim prowadzacym mówił że 7-10 wzniosków na tydzin na pracowanika a w ciagu miesaica nie zrobił 20 !!!!!!!!!!!! chyba wszytko jasne :) MAm nadzije ze po niedzili dostane pisemko co poprawic:)

Opublikowano

''17. Na rozpatrzenie wniosku OR ARiMR ma cztery miesiące od dnia podania do publicznej wiadomości na

stronie internetowej administrowanej przez Agencję informacji o kolejności przyznawania pomocy w danym

oddziale regionalnym Agencji. W przypadku nierozpatrzenia wniosku o przyznanie pomocy w terminie 4

miesięcy, Agencja zawiadamia wnioskodawcę o przyczynach zwłoki, wskazując nowy termin rozpatrzenia

wniosku, nie dłuższy niż 3 miesiące.''

Więc mają czas do 26 września

Opublikowano

U mnie też odpisy dołoczyłem pare dni po złożeniu wniosku i piszą że nic nie dostali. :) i jeszcze koleś z ODR pomylił sie i na wniosku napisał że mam 12ha malin :)

Opublikowano
Witam wszystkich ;[ mam pytanko po raz setny czy jest jakis odzew w sprawie prow w woj. Lodzkim (wszedzie cos a tu nic ) :o

Jakoż jestem też z Łódzkiego to się dołanczam do kolegi . A jak ogólnie myślicie - mamy 46 ha we wniosku , produkcja roślinna i sadownicza , w wykazie dwa ciągniki po 60 kM , a wniosek na 110 KM , człowiek który sporządza i pilotuje nasz wniosek stwierdził że nie będzie problemu , ale ja mam pewne obawy . Jak sądzicie ?

Opublikowano
Jakoż jestem też z Łódzkiego to się dołanczam do kolegi . A jak ogólnie myślicie - mamy 46 ha we wniosku , produkcja roślinna i sadownicza , w wykazie dwa ciągniki po 60 kM , a wniosek na 110 KM , człowiek który sporządza i pilotuje nasz wniosek stwierdził że nie będzie problemu , ale ja mam pewne obawy . Jak sądzicie ?

no to co ja mam powiedzieć gdy na 13ha udokumentowanej ziemi złożyłem wniosek na 110konny ciągnik ?

Myślę że Ty taki ciągnik dostaniesz bez jakich kolwiek problemów :o

Opublikowano

Koledzy pytający o dane z łódzkiego! Sami też wrzućcie swoje nrki, żeby było wiadomo, że tam jeszcze urzędnicy nie doszli.

Ja mam 12xx i cisza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha

• Dodaj nową pozycję...
v