Skocz do zawartości

[Ursus C-360] Wspomaganie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego zapytaj jeszcze na farmexpert.pl

ja zamówiłem u nich wspomaganie do zetora i będą mieli te same co na allegro za 2 tyg (nie tylko do zetora ale także do ursusów) ale tańsze o około 20% ...

napisz maila, niech ci napiszą kiedy i za ile i jakie

myślę, że warto zapytać , nic nie kosztuje a można zaoszczędzić

Opublikowano

Panowie wspomaganie na pompie PZ-10 nie jest az tak rewelacyjne zamała wydajnosc działa dobrze przy 1000 obr widziałem ze teraz oferuja ze wzmocniona pompa o wydajnosci 12 litrów , najodpowiedniejsza pompa była by PZ -18 wydajnosc 18 litrów ale niestety nie pasuje do tej obodowy trzeba przerabiac.Jakosc wykonania tej obudowy tez pozostawia wiele do zyczeni otwory nie pasuja idealnie tzeba posiedziec zeby wszystko spasowac.

Opublikowano

witam.czy moglibyście przesłać mi foto zamontowanych u siebie wspomagań,najbardziej interesuje mnie napęd z koła pasowego mocowanie siłownika do osi,zastanawiam się nad siłownikiem z dwustronnym tłokiem jak przy wózkach widłowych,czy ktoś ma takie rozwiązanie?

mój adres;[email protected]

Opublikowano

Witam

jestem tu nowy, mam do was pytanie zwłaszcza do osób co posiadają rozwiązanie napędu pompy jak w ostrówku, chodzi mi jaki olej najlepiej użyć ??

Opublikowano

mam zamontowaną pompę od golfa ale przy zimnym oleju ślizga się trochę pasek myślę że sprawę załatwiło by zamontowanie kół na dwa paski jak hcesz to mogę podesłać ci kilka fotek

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy koła rozrządu od ostrówka pasują do C-360 zasadniczo są te same silniki, ktoś może wie coś na ten temat ?? bo własnie dostałem paczke z pokrywą i pompą pz2-10

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Strogonow
      Witam Panowie, Posiadam w swoim 7745 wspomaganie na orbitrolu z siłownikiem po prawej stronie osi (poprzeczny). Jako że sporo cofam z przyczepami itp. owy siłownik mi tego nie ułatwia, praca w polu też nie jest niczym przyjemnym i nie chodzi mi tu o trudności z obrotem kierownicą bo w porównaniu do serwa to niebo a ziemia. Chodzi mi głównie o różnicę obrotów w lewą i prawą stronę, jak i różnice w maksymalnym skręcie w obie strony. Jeżdżę już tak od dwóch lat i ni cholery nie mogę się do tego przyzwyczaić. Przechodząc do sedna, czy montował ktoś z was siłownik do wspomagania taki jak w zetorach z młodszych serii typu 7340/5340? Znalazłem takie rozwiązanie do ciągników typu C385/912 ale tylko dla tych bez przedniego napędu. Czy montaż dla ciągnika z przednim napędem nie przystosowanym do tego typu rozwiązania będzie mieć jakieś negatywne skutki?
    • Przez Historyk
      Witam, w moim Zetorze 10540 siłownik od wspomagania "przepuszcza" olej. Chcę go oddać do naprawy, ale nie wiem jak się zabrać do wyjęcia go z traktora.
      Czy trzeba spuszczać olej od wspomagania, czy wystarczy zatkać przewód?
      Łatwa to ogólnie robota? Może macie jakieś doświadczenia z takimi pracami?
    • Przez michal33554
      Witam 
      Potrzebuje pomocy , mianowicie wymieniłem w lato olej w ursusie c 4011 z tymi podwójnymi filtrami w kształcie szklanek , wczoraj po odkręceniu obu szklanek w celu umycia wkładów z powodu kolejnej zmiany oleju okazało się że w pierwszej szklance tzn w lewej nie było wcale oleju , w tej drugiej tzn od strony prawej olej był . Co robić ? 
    • Przez marekrr456
      Witam, czy ktoś wie jak odpowietrzyc układ wspomagania w zetor że 7245?
    • Przez SebastianP
      Chciałbym samodzielnie zamontować wspomaganie do c330 napędzane z rozrządu. Oś okrągła. Montował ktoś? Jaki zestaw polecacie? Mile widziane linki, oceny i opis problemów przy montażu. Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v