Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Krystian86 napisał:

Miejsce nie jest zle trzeba tylko wykrecic elektrozawór od wom bo istnieje ryzyko ze go sie uszkodzi

Padł u Ciebie x dnia ma dzień?

Już go odkręciłem ale zostawiłem bo olej leci. Mocno nie był przykręcony  . Prąd we wtyczce jest podawany jak się włącza. Gdy wałek przestaje się obracać to prąd znika. Także dziś zamawiam czujnik. 

Opublikowano

Tak z dnia na dzien tzn jesienia byl wozony obornik i wszystko dzialalo teraz zapinam rozrzutnik wlaczylem walek na chwile i dziala. Problem zaczal sie na polu kiedy taczal sie wylaczac po 6 sekundach. Zjazd z pola i diagnostyka przez pol dnia. Najlepsze jest ze w serwisie case krzyknęli za czujke 1400 netto w mccormicku 600 brutto

Opublikowano
14 godzin temu, Krystian86 napisał:

Tak oryginal argotraktors

received_7180758631984765.jpeg

Ten czujnik montowales do case czy mc cormika? 

Ja szukałem na stronie trattore i jest całkiem inny numer katalogowy. Znalazłem go w necie i wygląda na krótszy. A tez jest niby do mc cormicka mtx. Wyszkalem po tych numerach które ty wstawiles i też jest do case i mc cormicka. Ale wygląda na dłuższy i jest tańszy. Ale jeśli chodzi o długość to wygląda tak jak ten przy ciągniku u mnie. 

Opublikowano

Mam mtx 150 więc wychodzi że mały most a czujnik wygląda na żywo tak jak ten z numeru katalogowego co wstawił kolega Krystian. Czyli sensor( ten gładki bolec )jest 4-5 razy dłuższy niż gwint na który się go zakręca. 

Ten np to widac że jest sensor tylko z 2-2,5 raza dłuższy niż gwint. Chyba muszę poszukać dokładnych wymiarów tych czujników. I zmierzyć swoj. Ale według mnie mam taki jak kolega Krystian wstawiał. 

@Krystian86 mógłbyś zmierzyć jakąś ma długość twój stary czujnik ? Wtedy wszystko się wyjaśni. Czy mam taki jak ty czy ten krótszy. 

Screenshot_20231129-080847.png

Opublikowano (edytowane)

Multimetr ma 2 kable, czarny i czerwony, czarny przykladasz do pinu we wtyczce czujnika z minusem a czerwony z plusem. Multimetr ustawiasz na kiloohmy.

Zawsze miałem problem z zapowietrzaniem się hamulców, postanowiłem rozebrać pompki i zbiorniczek. Zauważyłem że w zbiorniczku powyciągane są rurki a głównie chodzi o rurkę środkową od spływu nadmiaru do skrzyni, czy to był powód ubywania oleju ze zbiorniczka a w konsekwencji łapaniem powietrza przez pompki? Poniżej zdjęcie.

Jeszcze jedna sprawa, jakie ciśnienie panuje w układzie hamulcowym?

Będę wymieniał wężyki gumowe i chce dobrać o odpowiednich parametrach.

IMG_3735.jpeg

Edytowane przez Ziel
  • Thanks 1
Opublikowano

To u mnie tak samo. Miernik pokazał wartość a za chwilę znikała. 

Już zamówiłem. Zmierzyłem swoj i znalazłem w necie wymiary nowego i się pokryły. Coś około 87 mm jak dobrze pamiętam do nakrętki. Zamówiłem też oryginalny za 640 zł. Można znaleźć zamienniki nawet za 480 zł jak dobrze kojarzę ale powątpiewam w jakość i wolałem te 150 zł dołożyć i mieć oryginał. Co ciekawe np u romanowskich ten sam czujnik 1400 zł z groszami kosztuje. Nie wiem skąd taka przebitka 

Opublikowano

Jest jakiś bezpiecznik od rewersu? Nie przyuwazylem i kabel od czujnika w siedzeniu dotknął metalu i zaiskrzyło. Wcześniej mrugał i nie chciał jechać a teraz po zaiskrzeniu nie mruga kontrolka N i nie chce jechać ani do przodu ani do tyłu.